ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΩΣ ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ Η ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Τι θα γινόταν αν ο Χριστός αποφάσιζε φέτος να πολιτογραφηθεί Έλληνας;

Πρώτον, θα τον δίκαζε η Μέρκελ για τα αμαρτήματά του (ελλείμματα, χρέος) και θα τον έθετε υπό επιτήρηση και επιτροπεία. Δεύτερον, θα παρέμεινε, άγνωστο για πόσο, καρφωμένος στο σταυρό του Μνημονίου. Τρίτον, θα παραπονιόταν στην τρόικα γιατί τον εγκατέλειψε στη φτώχεια, την ύφεση, την ανεργία. Τέταρτον, Τσίπρας και Καμμένος θα τον κορόιδευαν επειδή αν και, στο παρελθόν, έχει σώσει άλλους (με τη φιλοσοφία, τη λογική, τη δημοκρατία, τα μαθηματικά, την ιατρική, την ιστορία, τον αθλητισμό, τις τέχνες και με το όνομα Αριστοτέλης, Πλάτων, Πυθαγόρας, Ιπποκράτης, Όμηρος, Ηρόδοτος, Φειδίας κ.α.) δεν μπορούσε να σώσει τον εαυτό του και τους ίδιους. Πέμπτον, οι κερδοσκόποι των αγορών, οι Φούτσηδες, οι Μούντηδες και οι Χεϊτζφανάδες, θα τον περιέπαιζαν, θα τον πότιζαν χολή και ξύδι και θα έβαζαν σε κλήρο το Αιγαίο, τη ΔΕΗ, την Ακρόπολη.

Έκτον, και το πιο σημαντικό, δεν θα μπορούσε να αναστηθεί. Ούτε φέτος ούτε του χρόνου. 'Ισως του αντίχρονου κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών, τι ποσοστό θα πάρει ο πριτσαπίδουλας, αν θα μπει στο Σαχρεντίν η γκουμούτσα, από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους Γραμματείς των εφοριών, τους Φαρισαίους της δημόσιας διοίκησης, τους Σαδουκκαίους των αποκρατικοποιήσεων, αν ο Τόμσεν μας βάλει υψηλή βαθμολογία στο τρίμηνο, αν θα σταματήσουμε να εισάγουμε σκόρδα από την Κίνα και πατάτες από την Αίγυπτο.  Μπορεί να 'ναι Θεός όμως ορισμένα πράγματα τον ξεπερνάνε, είναι πέραν από τις δυνάμεις ακόμη και του Υψίστου. Μπορεί αυτό το θαύμα -να σταυρωθεί, να ταφεί και σε τρεις μέρες να αναστηθεί- να το’ χει κάνει στο παρελθόν, όμως από τότε έχουν περάσει σχεδόν  2000 χρόνια.

Η ..τέχνη ξεχνιέται, ενώ απουσιάζει και το κατάλληλο περιβάλλον. Άλλο να ΄σαι στην Ιερουσαλήμ κι άλλο στην Αμαλιάδα. Άλλο να 'χεις να κάνεις με τον Ιωσήφ, τον από Αριμαθαίας κι άλλο με τον Μητσάρα απ' το Μπουχώρι. 'Αλλο να σε δίνει στεγνά ο Ιούδας για τριάντα αργύρια, κι άλλο να σου παίρνει μύρια γιούρο ο Λούα Λούα για τα γενόσημα, τα λιπάσματα και για προσφερθείσες τραπεζικές(;) υπηρεσίες. 'Αλλο να περιφέρεσαι από χωρίου εις χωρίον καθήμενος επί πώλου όνου κι άλλο να πηγαίνει ο Γιούρκας με ferrari στη Θεσσαλονίκη σε διόμιση ώρες. Άλλο να μαζεύεις ανθρώπους στην Τιβεριάδα για να τους μιλήσεις κι άλλο να τους μαζεύει η Γιάννα στο ΟΑΚΑ (αφού το ΄χει κάνει λίμνη -αυτό κι αν είναι θαύμα) για να τους δείξει το καραβάκι της να περνάει. Άλλο οι χωλοί και οι τυφλοί που γιατρεύεις να 'ναι από την Καπερναούμ και την Γαλιλαία κι άλλο να κατάγονται από τη Ζάκυνθο και το Ματσούκι.

Άλλο να ανασταίνεις τον Λάζαρο κι άλλο τον Μιχαλολιάκο. Άλλο να διαλέγεις τον Ιωάννη, τον Πέτρο και τον Ματθαίο να σε εκπροσωπούν κι άλλο αυτό το έργο να το ΄χουν αναλάβει ο Πρωτόπαπας, ο Γιακουμάτος και ο Άδωνις. Άλλο η Μαρία η Μαγδαληνή κι άλλο η Βάνα Μπάρμπα. Άλλο να κάνεις Μυστικό Δείπνο κι άλλο να κάνεις φαγοπότι στον ΟΣΕ και στο Πεντάγωνο. Άλλο να δίνεις στους μαθητές σου ένα κύπελλο για να πιούν από το αίμα σου κι άλλο να σου πίνουν το αίμα, με το μπουρί της σόμπας, οι πολιτικοί, οι μιζαδόροι, οι λαθρέμποροι, οι φοροκλέπτες. οι τοκογλύφοι. Άλλο να υπόσχεσαι τη βασιλεία των ουρανών κι άλλο την αξιοποίηση του Ελληνικού. Άλλο να τους τάζεις τη Δευτέρα Παρουσία κι άλλο τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Αφού λοιπόν, Θεός, Υιός και Άγιο Πνεύμα, τα σκέφτηκαν όλα αυτά, αποφάσισαν να αποφύγουν την πολιτογράφηση του Ιησού στην Ελλάδα, και να αναθέσουν την ταλαιπωρία και το δύσκολο έργο στον Σόϊμπλε, τον Ντράγκι και την Λαγκάρντ. Έτσι τη γλιτώσαμε και μεις. Και κάνουμε Πάσχα και φέτος. Περιπλέοντες την Ιθάκη, αναπνέοντας στη Βυτίνα, σουλατσάροντας στο Βραχώρι. Με μαγειρίτσα, σουβλιστά αρνιά, κοκορέτσια, κουλούρια και κόκκινα αυγά, Με το ροδίτη, το μοσχάτο και το σαββατιανό να ρέουν άφθονα. Με τα βαρελότα, τα τρίγωνα και τα χαλκούνια να συνεχίζουμε την παράδοση της αμεριμνησίας.

Σκέφτεστε ,να μας είχε έρθει ο Νυμφίος και να μας έβαζε δύσκολα. Να 'θελε να μας κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις για να προικίσει τις μυροφόρες Του. Να μας αυξήσει τους φόρους για να ενισχύσει τον αγώνα του Βαρραβά και των συντρόφων του να διώξουν τους Ρωμαίους. Να μας καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να μας έχει να δουλεύουμε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα στον κήπο της Γεσθημανής, να μας τρέχει στο όρος των Ελαιών για να ακούμε τα κηρύγματά του, να μας κουβαλάει στην Κανά για ένα κομμάτι ψωμί κι ένα παστό ψάρι.

Τα σκέφτεστε όλα αυτά; Να μας είχε έρθει και να μην μπορεί να αναστηθεί. Να μην μπορούμε να πούμε «Χριστός Ανέστη». Γιατί εντάξει, λαμόγια είμαστε, ψεύτες δεν είμαστε. Αν ήταν εδώ, και ήταν στον Σταυρό, πώς εμείς θα λέγαμε ένα τόσο μεγάλο και κατάφωρο ψέμα; Θα ντρεπόμασταν. Λίγη τσίπα την έχουμε, Αν και εδώ που τα λέμε φοβάμαι εκείνους τους 300 του μαυσωλείου. Αυτοί είναι ικανοί να ψηφίσουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα τον υποχρεώνουν να κατέβει από το Σταυρό και με τροπολογία να ορίζουν ότι μπορεί αντί γι' Αυτόν να αναστηθεί όποιος έχει μάνα που τη λένε Μαρία.

Ευτυχώς, τη γλυτώσαμε αδέλφια. Τουλάχιστον για φέτος. Ευχηθείτε λοιπόν ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, πείτε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, τσουγκρίστε λαμπριάτικα αυγά και ασπαστείτε αλλήλους...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το κείμενο γράφτηκε το Πάσχα του 2012. Η μοναδική αλλαγή που έκανα είναι στη θέση των Σαμαρά - Βενιζέλου να βάλω τους Τσίπρα - Καμμένο. Τίποτε άλλο. Το πρόβλημα -και για μας και για τη χώρα- είναι ότι συνεχίζει, δυστυχώς, να είναι επίκαιρο...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB. 16:04 30/04/2016

  Επιστράτευσαν και ‘’αμόλησαν’’ και το περιστέρι…οι ΑΘΕΟΙ.

  Κάθε φορά που νέα, σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, η κυβέρνηση ανασύρει το παραμύθι της… «σκληρής διαπραγμάτευσης».
  Κάθε φορά που τα έχει ξεπουλήσει όλα παριστάνει την «αντιστασιακή» στην προσπάθειά να αποκοιμίσει το λαό με αυταπάτες και με ψευδαισθήσεις.
  Κάθε φορά που ξεφτιλίζει την έννοια «Αριστερά» μασκαρεύεται και κορδώνεται, υποδύεται την προστάτιδα των συμφερόντων του λαού για να κερδίσει χρόνο ώστε κατόπιν να σερβίρει σαν «τετελεσμένο γεγονός» και σαν προϊόν «σκληρής διαπραγμάτευσης», τι; Την ικανοποίηση των συμφερόντων των δυναστών του λαού!
  Τέτοιο παραμύθι είναι και η «αντιΔΝΤ» στάση του κ.Τσίπρα. Ένα ακόμα.

  • Manos 7:47 01/05/2016

   NB, Απλα σαν σχολιο , Διπλα στην δημοσκοπηση Συριζα= 40% !!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.