ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στρατηγική του τίποτα…»

Πώς σχολιάζουν στο Κίνημα τις δηλώσεις Μάρδα

Την ώρα που το 39% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό,σύμφωνα με έρευνα της Endeavor Greece, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον Ιούλιο 2015, λίγο μετά την επιβολή των capital controls, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δηλώνει από το Βερολίνο ότι «δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls» και πως «η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται».
mardas

Η δήλωση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. «Η κυβέρνηση, δια στόματοςΜάρδα, δεν είδε ούτε την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτετη μείωση της απασχόλησης, ούτε την μείωση του Δείκτη Εμπιστοσύνης, ούτε τις δυσκολίες προμήθειας πρώτων υλών, ούτε τις ακυρώσεις επενδυτικών σχεδίων»,σχολιάζουν, προσθέτοντας ότι θα αρκούσε για την ενημέρωσή τους μία ματιά σταστοιχεία της Εθνικής Τράπεζας.

Στην πραγματικότητα,στο Κίνημα καταλογίζουν στους κυβερνώντες ότι η αντίληψή τους για τηδιακυβέρνηση είναι πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με 'επικοινωνία',αξιολογικές κρίσεις, εχθρούς και φιέστες και όχι με σχέδιο και βήματα γιαβιώσιμες λύσεις.

«Αδυνατούν, 15μήνες μετά την εκλογή τους, να αντιληφθούν το αντικείμενο και την ευθύνη τηςδιακυβέρνησης», λένε, παρατηρώντας με νόημα ότι η σταθερότητα, τα μέτραπρόσβασης των επιχειρήσεων σε κεφάλαια και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο δεν αποτελούνπροτεραιότητά τους. Προτιμούν, σημειώνουν, για μία ακόμη φορά, την επιβολήφόρων αντί του χτυπήματος της γραφειοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων, μεεπιστροφή στην κανονικότητα και άρση των capital controls.

«Η ελπίδα γιασυνετή διαχείριση και θετικές παρεμβάσεις στην αγορά, έχει μετατραπεί σε αγωνίαγια το επόμενο τυχαίο ή το επόμενο μοιραίο χτύπημα από την νέα"στρατηγική" του τίποτα», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.