ΚΟΣΜΟΣ

Τα στερεότυπα για κάθε χώρα

Πώς βλέπουν οι Ιάπωνες την Ευρώπη

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν δει το χάρτη που έφτιαξε ο καθηγητής Ιαπωνικής ιστορίας και Ασιατικών σπουδών στο Rutgers University Nick Kapur όπου αποτυπώνει με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο την αντίληψη που έχει η πλειονότητα των Ιαπώνων για τους λαούς της ΕΕ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος η δημιουργία του χάρτη έγινε τυχαία έπειτα από έρευνα στο Google σχετικά με τις αναζητήσεις των Ιαπώνων. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενδιαφέροντα, λέει ο ίδιος, που ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί τα ευρήματα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Για παράδειγμα τη Ρουμανία τη συσχετίζουν με το λαρδί, ενώ για τη Βουλγαρία πιστεύουν πως εκεί φτιάχνουν το καλύτερο γιαούρτι, η Σουηδία είναι η χώρα που έχει όμορφους ανθρώπους. Από την άλλη οι Λιθουανοί είναι αυτοί που συμπαθούν τους Ιάπωνες και η Φινλανδία είναι η χώρα καταγωγής του Άη Βασίλη. Η Ιταλία είναι συνδεδεμένη με τη μαφία, η Ισπανία με το ποδόσφαιρο, για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι οι Πολωνοί είναι χαζοί και οι Γερμανοί είναι αυτοί που σκότωσαν Εβραίους, στη Γαλλία δεν υπάρχουν χοντροί άνθρωποι και στη Δανία όλοι είναι χαρούμενοι και λίστα συνεχίζεται.

Όσον αφορά στη χώρα μας δεν έχετε παρά να δείτε το χάρτη που ακολουθεί...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.