Neo

Πρέπει να λύσω ζητήματα οικονομικής επιβίωσης

Τέλος στη συζήτηση περί επιστροφής του στην πολιτική σκηνή, η οποία ξεκίνησε με την έκδοση του βιβλίου του, βάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
papakonstantinou8

Σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα και προσπαθεί να κινηθεί στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι πολιτικά δεν έχει καμία σκέψη να προσπαθήσει ξανά. «Όχι, δεν είναι προάγγελος επαναδραστηριοποίησης», είπε για το βιβλίο του μιλώντας στο BHMA FM.

«Πρέπει να λύσω μία σειρά από προσωπικά ζητήματα, ζητήματα οικονομικής επιβίωσης, διότι είμαι στην πολιτική πάρα πολλά χρόνια και αντιθέτως με άλλους έχω βρεθεί σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που ήμουν όταν μπήκα», δήλωσε, εξηγώντας ότι δεν έχει σύνταξη, δεν έχει δουλειά και είναι αυτά που πρέπει να λύσει πριν σκεφτεί οτιδήποτε άλλο.

Όσο για την πολιτική, «είναι κάτι εξαιρετικά συναρπαστικό και κανείς πρέπει να έχει γνώση τι έχει να αντιμετωπίσει όταν μπαίνει», είπε, δηλώνοντας ότι εκείνος μπήκε με …άγνοια κινδύνου και θα έπρεπε να έχει προστατεύσει τον εαυτό του σε πολλά πράγματα.

21 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 15:00 30/04/2016

  ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

  ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!!!

  Μισθοφόρε,
  θα μάθουμε τελικά ΑΝ(?) πράγματι οι συγγενείς έχουν αποκρύψει εισοδήματα και ΠΟΤΕ?
  Θα μάθουμε γιατί δεν είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία?
  Θα μάθουμε πόσα usb »κυκλοφορούν» και ποιος τα αναπαρήγαγε?
  Θα μάθουμε τελικά ΓΙΑΤΙ(?) το δικαστήριο ΔΕΝ !!! δέχεται
  1. Ελεχθούν τα κομπιούτερς,
  2.. να καταθέσουν Βενιζέλος,
  Βαξεβάνης και Νικολούδης
  3.να μάθουμε τελικά ποιοι είναι οι εγκέφαλοι της ΜΑΦΙΑΣ ! που ενώ κατέστρεψαν την Ελλάδα με 350Δις.Ευρώ χρέος, τους »κάθησαν » στο λαιμό οι..τεκμαρτές 120.000 που ΔΕΝ !!! εισέπραξε ο Παπακ. ενώ δεν ΜΙΛΑΜΕ για το 1,2 δισ. των Λάτση και Βαρδινογιάννη , τον ΟΠΑΠ, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ.., και χιλιλιάδες άλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ.???
  Τολμάς και μιλάς για λάσπη, όταν χθές μας έγραφες και τα…ποσά του προστίμου?
  Δεν είσαι μόνο μισθοφόρος, αλλά ένα »κάθαρμα» που δεν σέβεται τίποτε, ούτε τη θέση ουτε την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του πρωτόγνωρα ΕΝΤΙΜΟΥ υποικ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που σας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ …..
  -

 2. ΝΜαν. 14:55 30/04/2016

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;
  ==========================
  “Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα, πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;
  Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο. Δεν αποδέχομαι την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση.
  Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδώσει ευθύνες, πρώτος από όλους, σε μένα προσωπικά. Η σπουδή αυτή μάλλον κάτι δείχνει. Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό τη δική του κρίση”, σχολιάζει μεταξύ άλλων με νόημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 3. ΝΜαν. 14:52 30/04/2016

  OI ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…ΚΑΤΙ ΔΕΝ »ΚΟΛΛΑΕΙ»
  ==========================================================
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματά τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια από την ελεγχόμενη κατάθεση του 1,222 εκατομμυρίων δολαρίων.
  Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία οτι ο εν λόγω λογαριασμός, προτού κλείσει, είχε 750.000 ευρω και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλοφοσκούφη και φορολογήθηκαν.

  *Παράλληλα, οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας οτι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφό τους να προβεί στην αλλοίωση,
  δεδομένου ότι τα χρήματά τους ήταν νόμιμα και φορολογημένα.

 4. ΝΜαν. 14:46 30/04/2016

  H ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ…ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ?

  O Βύρων Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή την ημέρα που έγινε πρόεδρος
  ==============================================================
  Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου διόρισε την κόρη του στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας. Ο διορισμός έγινε στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ιδίου του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ’αριθμ.8574/6100/11-7-2012).
  Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα τα Νέα, η οποία τιτλοφορεί το θέμα «Πώς ο Πρόεδρος της μιας μέρας διόρισε την κόρη του». Ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

 5. Όσοι, σκεπτόμενοι αντικειμενικά Ελληνες, υπάρχουν σήμερα και παραμένουν ενεργοί πολίτες χωρίς ανταλλάγματα, υποστηρίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα και την σωτηρία μας από την υποβίβαση μας στην Δραχμούλα και την «ψωροκώςταινα » της ΕΡΕ εποχής , τιμούν , σέβονται και εξαίρουν την σταση , την διαγωγή και τον τίμιο αγώνα που έδωσε ο Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !
  Δίπλα στον ΓΑΠ οταν μαζί οι δυό τους μας έςωςαν από την άβυσσο στην οποία κατευθυνόμαστε το 2009 από τα καμώματα του Καραμανλή , της δεξιάς του , αλλά και της Αριστεράς του ΤΣΙΠΡΑ με τις δολοφονίες του στην Μαρφίν …. Για να μην αναφέρω και τα υπόλοιπα ….
  ΓΙωργο Παπαωσταντινου , εγώ σαν Ελληνας Πολίτης που βρίσκομαι αυτήν την στιγμή εκτός Ελλάδος δεν εχω αλλα λόγια να σου εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη μου … μόνο ενα απλό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

  Σαν να μην έφταναν όλλα όσα έκανε στην πατρίδα, την παράταξη και την δική σου προσωπική ζωή ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήρθε εδω που ειμαι τώρα ( Berkeley , California) να αποδείξει πόσο Ασήμαντος πολιτικός ή και ελάχιστος άνθρωπος , ασύμετρος καιροσκόπος γιά σκευωρίες ειναι ικανός και πόσο προδότης μπορεί να παραμένει ….
  Με μιά διάλεξη του όπου διάβασε με απαίσια και ακαταλαβίστικη προφορά εναν τυφλοσούρτη γιιά τη κατάσταση του προσφυγικού στην Ευρώπη , τάχα. …
  Δεν είπε το παραμικρό για την κατάσταση της Ελλαδας …
  Από σαράντα περίπου άτομα που είμαςταν εκεί να τον ακούσουμε , οι περισσόροι φύγαμε με αναγούλα, καθώς δεν θελήσαμε να τον ξεπορτισουμε , σεβόμενοι τον χώρο .
  Αυτός παραμένει ο Βενιζέλος , σκέτη Ξεφτίλα !

  • ΛΑΒΑΣ 21:25 30/04/2016

   Φίλε Δημοσθένη, ο στόχος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, δικάζοντας το Παπακωνσταντίνου θα κατηγορούσαν τον Γιώργο για συνένοχο, διότι θα λέγανε πως δεν μπορούσε ένας υπουργός οικονομικών να ενεργεί χωρίς έγκριση από τον πρωθυπουργό. Το επιχείρησαν και το βρόμικο 89 όταν παραπέμψανε τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο. Τότε τους φώναζε ο δεξιός Κατσαντώνης, τι βλακείες είναι αυτές; παραπέμπετε έναν πρωθυπουργό για χρηματισμό χωρίς τον υπουργό οικονομικών? είναι ανοησία. Δεν τους βγήκε τότε, δεν τους βγήκε ούτε τώρα.

 6. Απευθυνόμενος στους δικαστές ο συνήγορος κ. Βασιλακόπουλος

  υπογράμμισε ότι όλα αυτά είναι «Λογικοί ακροβατισμοί που δεν αρμόζουν σε ένα δικαστήριο του επιπέδου σας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, ούτε να παρασύρουμε το Δικαστήριο να κάνει άλματα λογικονομικά για να στηρίξει την κατηγορία.
  Έχω την πεποίθηση ότι ζω σε ένα κράτος δικαίου.

  Αν κάποιος αναζητήσει τι είδους κράτος είναι αυτό που χάνει cd,
  ================================================
  τότε θα αναρωτηθώ και εγώ τι κράτος είναι αυτό που δέχεται να λάβει κλοπιμαία για να τα αξιοποιήσει».
  ===============================================================================
  Φίλοι του Γ.Παπακ.

  • ΤΟΤΕ ΠΩΣ(?) ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ?????????????????????????????????
   ==================================
   Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συγγενών Παπακωνσταντίνου
   ======================================================

   Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης – πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου- παραδέχτηκε ότι ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
   Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν «από μέρα σε μέρα», με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει : «Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;».
   – Μάρτυρας: Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό.
   Ο μάρτυρας φανερά αγχωμένος είπε στο Δικαστήριο ότι «έχει μεγάλο τρακ».
   – Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.
   – Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;
   – Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο… Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.
   «Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα παρά μόνο οι παρανομούντες», σχολίασε ο πρόεδρος Ν. Πάσσος απευθυνόμενος στον Δημήτριο Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου που ξεκίνησε να καταθέτει.

 7. XAM 20:07 29/04/2016

  Αν άφηναν τον ΠΑΠ να κάνει την δουλειά του ,

  όπως είχε αρχίσει να κάνει, σήμερα θα ήμασταν σε διαφορετική μοίρα, ο κάθε κατεργάρης θα είχε μπει στον πάγκο του και θα είχαμε ήδη βγει στις αγορές . Είναι ο μοναδικός που έκανε τομές και μεταρρυθμίσεις στο μπουρδέλο που ζούμε, πήρε 5 δόσεις χωρίς καμία καθυστέρηση από την τρόικα,
  προστάτεψε τον ιδιωτικό τομέα μη αφήνοντας να γίνει μείωση μισθών μετά από σκληρή διαπραγμάτευση ,
  προσπάθησε να τσακίσει τα λαμόγια-φοροφυγάδες-δημοσίους με σωρεία νόμων και τόσα άλλα που πραγματικά σε κάνουν να απορείς με την εργατικότητα , το ήθος και το μυαλό του… Και τι κέρδισε;
  Να είναι το πιο μισητό πρόσωπο στην χώρα, να είναι έγκλειστος σε κατ” οίκον περιορισμό και να κατηγορείται κιόλας με σικέ αδίκημα ειδικά ραμμένο πάνω του …
  Παιδιά παραδειγματιστείτε , αυτή η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί δεν θέλουν να αλλάξει!!!

  • ΝΒ 20:14 29/04/2016

   Γιατί δεν έδωσε ο Παπακωνσταντίνου ολόκληρη τη λίστα προς αξιοποίηση από το ΣΔΟΕ;
   =======================================================
   Είναι κοινό μυστικό ότι το ΣΔΟΕ συνιστούσε και το ίδιο εστία διαφθοράς σε ένα βαθμό, όπως και όλες σχεδόν οι υπηρεσίες της χώρας. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε να παρακαμφθεί η τυπική διαδικασία ελέγχου νυχτερινών καταστημάτων που περνούσε μέσω των κεντρικών του ΣΔΟΕ, διότι «έπεφταν» τηλέφωνα ενημέρωσης των ελεγχομένων και η έρευνες απέβαιναν άκαρπες. Άρα, η επεξεργασία ολόκληρης της λίστας, με ενημέρωση της αρχής, θα είχε μετά βεβαιότητας διαρρεύσει και θα έθετε σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση της ενημέρωσης τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων με τις ελβετικές αρχές. Επίσης, θα εξέθετε και τις Γαλλικές αρχές που ζήτησαν άκρα μυστικότητα διότι παρέδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση έγγραφο που συνιστούσε προϊόν υποκλοπής.

 8. NMan. 20:05 29/04/2016

  ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

  Έστειλαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο
  ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!!

  [[Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου]]

  Διαβάζω σήμερα ότι 136 δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από το 2009 μέχρι σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Υπουργοί ή Υφυπουργοί.
  Όλες αυτές τις δικογραφίες η βουλή τις απέρριψε ως προδήλως αβάσιμες!!!!!!!!!!!!!

  Παρέπεμψαν μόνο τον Παπακωνσταντίνου, ο μόνος ένοχος που βρήκαν!!!!!!!!!! προφανώς γιατί οι κατηγορίες ήταν προδήλως βάσιμες.

  Επί 6 μήνες πάλευαν
  να βρουν αποδείξεις να τον ενοχοποιήσουν. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ότι αυτός αλλοίωσε την λίστα, τον παρέπεμψαν γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ποσό άνω των 120χιλ. εδώ γελάνε και οι πέτρες, 2 χρόνια έχουν την λίστα στα χέρια τους και εισέπραξαν τα α……. μου….κοπρόσκυλα

  Φίλοι του Γ. Παπακ.

 9. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γράφει (στο βιβλίο του Game Over) για την Προανακριτική Επιτροπή που προτάθηκε από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία για να αναζητήσει «τυχόν ευθύνες μου, αποκλειστικά και μόνο δικές μου», αποκαλύπτει τα άγνωστα ραντεβού με τους «διώκτες» του και καταγγέλλει πως όλα ήταν προαποφασισμένα, να υποδειχτεί ως ένοχος εκείνος. Όπως λέει, όταν έφτασε η στιγμή για την δική του κατάθεση στην επιτροπή, του δόθηκαν αντίγραφα μιας δικογραφίας 20.000 σελίδων και προθεσμία 7 ημερών για να προετοιμαστεί.

  «Ήδη μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με είχε διαγράψει από το κόμμα με μια απλή ανακοίνωση – πριν από οποιαδήποτε διερεύνηση της υπόθεσης. Ήταν ή ο δικός του πολιτικός θάνατος ή ο δικός μου. Το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά. Την ίδια στιγμή το μήνυμα που εξέπεμπαν όλα τα κόμματα που στήριζαν την κυβέρνηση και πολλαπλασιάζοντας στα Μέσα ήταν πολύ καθαρό: Να ο ένοχος στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Ορίστε, αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του. Ήταν εξαιρετικά βολικό αυτό».

  Κατηγορεί μέλη της Προανακριτικής πως ενώ τους είχε ζητηθεί να αποφύγουν δημόσιες τοποθετήσεις, υπήρξαν πάνω από 100 εμφανίσεις μελών της Επιτροπής στα ΜΜΕ, λέει πως αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι μέσα από την Επιτροπή από τα πρακτικά, πως υπήρχαν καθημερινά στοχευμένες διαρροές «που όλες παρέπεμπαν στην υποτιθέμενη ενοχή μου».

  Καταγγέλλει πως σε πολλούς από τους περίπου 100 μάρτυρες που εξετάστηκαν σε περίοδο σχεδόν έξι μηνών «μέλη της επιτροπής άσκησαν πρακτικές εκφοβισμού, ψυχολογικής βίας και απειλών για να πουν αυτά που ήθελαν ν’ ακούσουν, όχι όσα είχαν συμβεί. (…) Εξέτασαν ολόκληρες μέρες συνεργάτες μου και, όταν οι απαντήσεις δεν βόλευαν, αμφισβήτησαν την ειλικρίνειά τους, φτάνοντας στο σημείο να ρωτούν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Έγινε έλεγχος πολιτικών φρονημάτων από μέλη της Βουλής».

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο όπου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιγράφει τις συναντήσεις του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. «Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δυο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχε νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ό,τι είχα να πω θα το έλεγα στη Βουλή».

 10. ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ….!!!

  ΠΟΙΟΣ(?) έδωσε την, καΜένη μέχρι στιγμής , Λίστα στον Βαξεβάνη?

  **Η απόφαση της Εισαγγελίας για δίωξη Βαξεβάνη προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

  * Η λίστα Λαγκάρντ ‘’έφθασε’’ στα χέρια Βαξεβάνη στις 4 Αυγούστου 2010

  *Η λίστα Λαγκάρντ ήλθε στην Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου του 2010

  *Ποιος λοιπόν ‘’επλεξε’’ το πουλόβερ της πολιτικής αλητείας μέσω ‘’σκοτεινών’’ μυστικών κύκλων για να εμποδίσει την κυβέρνηση Πασοκ να αποκαλύψει τους ΛΗΣΤΕΣ που χρόνια ολόκληρα ‘’ληστεύουν’’ την πατρίδα μας?
  «Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται.. γράφει στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.

  * Τώρα γιατί το 2012,
  =================
  ο καΜένος εντελώς, υπερασπίστηκε! τον Βαξεβάνη, και γιατί ο Βαξεβάνης που είχε ΤΗ ΛΙΣΤΑ από τις 10 Αυγούστου του 2010 δεν κλήθηκε στο δικαστήριο, να αποκαλύψει ΠΟΙΟΣ την έδωσε?

  * Είχε τη λίστα ΔΥΟ μήνες πριν έλθει στην Ελλάδα και δεν τον κάλεσαν να ομολογήσει την καμένη πληροφορία του?

  *Το θέμα »μυρίζει» και η πολιτική »ΑΝΤΙ ΓΑΠ» αλητεία, πανίσχυρη τότε, που στην ΕΥΠ απολυόταν ο Κοραντής τηλεφωνικά, για να μη »κυκλοφορήσουν» οι κασέτες, με τους ΛΗΣΤΕΣ και τους πολιτικούς!

  ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
  =====================================
  Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο αίτημα της εισαγγελέως για κατάσχεση υπολογιστών -με κωδικό «Σοφία» και του γραφείου υπουργού του υπουργείου Οικονομικών- και στο αίτημά της να κληθεί ο τέως εισαγγελικός λειτουργός και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παναγιώτης Νικολούδης.

  **ΤΟ στικ Βαξεβάνη δημιουργήθηκε 4.8.2010, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη,

  Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση Νικολούδη και Βαξεβάνη
  =============================================
  στη δίκη Παπακωνσταντίνου είχαν καταθέσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, να κλητευθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό που εκδίδει (σ.σ. ΗΟΤDOC) την «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και ο πραγματογνώμονας που έκανε την σχετική πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.

  *Το συγκεκριμένο usb, δημιουργήθηκε 4.8.2010.

  *Πως βρέθηκε λοιπόν στα χέρια Βαξεβάνη, ένα έγγραφο των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών, δύο ολόκληρους μήνες πριν το παραδώσουν στην Ελληνική Υπηρεσία?

  *Από πού ‘’διέρρευσε ‘’ η Λίστα?
  ============================
  *Από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας?
  *από την Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι(?)
  *’Η, (?) από τις Ελληνικές Υπηρεσίες (Λέγε με ΕΥΠ) των διορισμένων πρακτόρων-υπαλλήλων τον Αύγουστο του 2009?

  *Από όλα αυτά καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι οι μυστικές υπηρεσίες μας, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ‘’ΚΛΙΜΑΤΟΣ’’ για την περίφημη λίστα που μέχρι στιγμής η χρήση της ΑΠΕΔΩΣΕ ‘’κέρδη’’ μόνο στα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης.

  ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ
  =================================================================
  Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ’τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) . Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες
  ————————————————————————————————————————
  συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας
  ————————————————————————————————————————-
  Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
  ========================
  «Η Δικαιοσύνη αποφεύγει την πραγματογνωμοσύνη»
  ===============================
  Ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε: «Εξ υπαρχής όλοι οι κατηγορούμενοι καταγγείλανε τη νόθευση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, το στήσιμο κατηγοριών με κοπτοραπτική που διενήργησαν αξιωματικοί του ΙΔΕΖΙ, καθώς και την υποκλοπή των συνομιλιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει βούλευμα που να επιτρέπει στην ΕΥΠ να παρακολουθεί και να καταγράφει τις συνομιλίες του Βλαστού και των λοιπών κατηγορουμένων. Ζητήσαμε πολλάκις από την ανακρίτρια τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης…

  Η απορία μου ως νομικού
  είναι τι έχει να φοβηθεί η Δικαιοσύνη και δεν διατάσσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια;».

 11. NMan. 18:48 29/04/2016

  ΥΠΟΙΚ Ανακαλεί απόφαση για Βατοπέδι
  ==========================
  Ο Υπουργός Οικονομικών, Γ Παπακωνσταντίνου, ανακάλεσε την αποδοχή της Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία προτεινόταν η αποδοχή υπό όρους της από 9 Δεκεμβρίου 2008 πρότασης της Μονής Βατοπεδίου.

  Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με την από 12 Φεβρουαρίου 2010 πράξη του, ανακάλεσε την αποδοχή της υπ. αριθμ.312/2009 Γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία προτεινόταν από την πλειοψηφία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η αποδοχή υπό όρους της από 9 Δεκεμβρίου 2008 πρότασης της Μονής Βατοπεδίου.

  Με την πρότασή της, η Μονή Βατοπεδίου δήλωνε πρόθυμη να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο όσα ακίνητα, από τα ανταλλαγέντα με τη λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα, βρίσκονται ακόμη στη κατοχή της, καθώς και το τίμημα όσων από αυτά μεταβίβασε σε τρίτους, ενώ δήλωνε ότι το ζήτημα της κυριότητας της λιμνοθάλασσας και των παραλίμνιων εκτάσεων θα λυθεί στα Δικαστήρια.

  Η Γνωμοδότηση είχε γίνει αποδεκτή από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, στις 4 Σεπτεμβρίου 2009, και είχε σταλεί για εκτέλεση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών την τελευταία εργάσιμη ημέρα, πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου 2009.

  Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μόλις πληροφορήθηκε την έναρξή της διαδικασίας εκτέλεσης της Γνωμοδότησης, ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τις υπηρεσίες και διέταξε στις 9 Δεκεμβρίου 2009 την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας.

  Η ανάκληση της αποδοχής έγινε γιατί το Δημόσιο δεν συναλλάσσεται, ούτε συμβιβάζεται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τα προφανή και αδιαμφισβήτητα δικαιώματα του, τόσο στις κοινόχρηστου χαρακτήρα εκτάσεις της λιμνοθάλασσας, όσο και στις παραλίμνιες εκτάσεις, καθώς και στα ακίνητα, που με τις γνωστές, μεθοδευμένες ενέργειες της προηγούμενης Κυβερνησης, περιήλθαν στην κατοχή της Μονής ή τρίτων.

  Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπό την εποπτεία Αντιπροέδρου, που θα προβεί άμεσα σε όλες τις δικαστικές και διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσιου για τα ακίνητά του, που αποτέλεσαν αντικείμενο εγκληματικών, παράνομων και άκυρων συναλλαγών εκ μέρους της προηγούμενης Κυβέρνησης και τρίτων, η ευθύνη των οποίων διερευνάται ήδη από τη Βουλή και την ποινική Δικαιοσύνη.

 12. ΝΜαν. 12:50 29/04/2016

  ΝΟΜΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ?

  Η διάλυση του Πασοκ με την προδοσία, την ανατροπή και την κατασυκοφάντηση Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική επιδίωξη κάθε φοροφυγά και κάθε παράνομου νταβατζή.

  *Σήμερα, καθαρότερα από κάθε άλλη χρονική περίοδο, μετά και την άνανδρη ‘’επίθεση’’ του χουντοαριστερού κ. Τσίπρα που έκανε χθές από το ‘’Γκάζι’’ εναντίον Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ! ότι όσοι τους μισούν και ζητούν την πολιτική και όχι μόνο εξαφάνισή τους, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ! τη διαφάνεια, τις αποκαλύψεις , το πόθεν τους και τον τρόπο που το καταστρατηγούν.

  *Ζητούσαν την τιμωρία του Παπακωνσταντίνου γιατί από την πρώτη μέρα ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ‘’κλειδιά’’ για την περιστολή και της φοροδιαφυγής και τη σύλληψη φοροφυγάδων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Ο Κορυδαλλός , αίθουσα ‘’ VIP’’είναι αξιόπιστος μάρτυρας της επιβολής ευνομίας , ισονομίας και αντικειμενικής φοροδοτικής υποχρέωσης.

  Ο Παπακωνσταντίνου, υπουργός της κυβέρνησης ΓΑΠ ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
  με τους νόμους
  3833/15.3.2010,3842/23.4.2010,3888/30.9.2010
  θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση
  Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

  *Τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών.

  *Θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.
  ΛΟΓΙΚΑ, ΟΛΟΙ σχεδόν οι έντιμοι Έλληνες,
  θα έπρεπε να αγωνισθούμε για την επιβολή αυτών των διαρθρωτικών μέτρων, που ψήφισε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί λοιπόν ο Σύριζα, Ο Σαμαράς, ο συκοφάντης καμένος εντελώς και..άλλοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να αποτύχουν?
  Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:
  • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
  • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
  • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
  • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
  • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
  • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
  • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα…
  • Έγινε μια αρχή. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βήματα, θα αποτελέσουν το θεμέλιο, για ευνομία, φοροδοτική ισότητα, και ισονομία.
  Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα “θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

 13. NMan. 12:44 29/04/2016

  ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ !!!

  Οι ‘’φυλλάδες τους ‘’ και οι νοικιασμένοι δημ(ι)οσιογράφοι έδειξαν τα νύχια τους και τα δόντια τους.
  *Αντέδρασαν οι έμποροι όπλων όσο και οι πανίσχυροι ‘’εσωτερικοί λαδωτήρες’’ μεσολάβησης και ..προώθησης.
  * Αντέδρασαν οι έμποροι ναρκωτικών όσοι ξεπλένουν μαύρο βρώμικο χρήμα,
  *αντέδρασαν και αντιδρούν οι επίορκοι του δημοσίου αλλά και οι διαμεσολαβητές της βρώμικης συναλλαγής.
  Η συνέχεια είναι γνωστή..
  *Όμως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, που κατέστησαν τον υπουργό της αλλαγής, κόκκινο πανί για τη διαπλοκή και την φασιστική αρτηριοσκλήρυνση.
  *‘’Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια’’ είναι το αλφαβητάρι της ελληνικής δεξιάς. Της διαχρονικής, αναλλοίωτης και εθνοκτόνου απειλής.
  *Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε αφήσει εποχή, σαν υπεύθυνος τύπου του Πασόκ, την εποχή ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΩΝ και των ομολόγων. *Την εποχή του μεγάλου ΦΑΣΙΣΜΟΥ! του μεγάλου ‘’ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ’’! του μαύρου μανδύα και της μαύρης ψυχής των «επιζητούντων την ευλογία’’ από τα κομποσκοίνια.

 14. VATSIMANIS 12:42 29/04/2016

  Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν, σίγουρα, από τις χειρότερες περιπτώσεις της πολιτικής σκηνής και οι προσωπικές του περιπέτειες προσωπικά μου προκαλούν συμπάθεια.
  Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την απίστευτη οίησή του όταν ήταν Υπουτγός, οίηση που δεν δικαιολογείται από τη μόρφωσή του.
  Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη ειλικρινά στη ζωή του. Ελπίζω όμως να τηρήσει τη δέσμευσή του και να απομακρυνθεί οριστικά από την πολιτική. Διαφορετικά θα έχει την ίδια τύχη γελοιοποίησης με κάποιους απόστρατους της Δημοκρατικής Παράταξης που καθημερινά γελοιοποιούνται είτε με δηλώσεις , είτε με «Μυστικούς Δείπνους» της πλάκας.

  • ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ, ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ,

   Υπάρχει σήμερα κυβέρνηση με θέληση και πυγμή να κτυπήσει την διαπλοκή?
   Με τα χρήματα αυτά θα κάλυπτε η κυβέρνηση όλα τα κενά που υπάρχουν ώστε να προχωρήσουμε και να μη ‘’κολλήσουμε’’ ξανά στην ..επαιτεία μας?
   Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων… Ποιοί εμπλέκονται και πως…»φαγώθηκαν» Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου…
   Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων… Ποιοί εμπλέκονται και πως…»φαγώθηκαν» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου… Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ….»τριγωνικές συναλλαγές».

   Συγκεκριμένα είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει. Τι σημαίνει «τριγωνικές συναλλαγές»..???

   Κάποιος μεγάλος εισαγωγέας αγοράζει προϊόντα από τρίτες (εκτός Ε.Ε) χώρες, τα πηγαίνει σε χώρα της Ε.Ε με χαμηλή φορολογία (πχ Κύπρο ή Βουλγαρία) και στη συνέχεια τα φέρνει στην Ελλάδα αφορολόγητα, στερώντας νόμιμους φόρους και έσοδα από το ελληνικό κράτος.. Αυτό γινόταν κατά κόρον από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (που αποθήκευαν στην Κύπρο) και έφερναν αφορολόγητο πετρέλαιο στην Ελλάδα…
   Τα πρόστιμα που μπήκαν στις εταιρείες πετρελαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ) από τον Παπακωνσταντίνου ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ (από αυτά 240.000.000 ευρώ ήταν πρόστιμο στην Μότορ Οϊλ του Βαρδινογιάννη) και ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης τους, που καθυστερούσε με τα γνωστά κόλπα και τις…ενστάσεις των εταιρειών….!!! Τα μεγάλα αυτά συμφέροντα, που ελέγχουν τράπεζες, μίντια, επιχειρήσεις , δικαστικούς, δημοσιογράφους και…πολιτικούς έβαλαν μπρος το σχέδιο…

   Πρώτα φαγώθηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.. Ηταν ενοχλητικοί.. Ιδιαίτερα ο δεύτερος που τον ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ για να απαλλαγούν οριστικά…. Ενώ τον πρώτο τον πολεμούν, ακόμη, με όλα τα μέσα γιατί…γνωρίζει και μπορεί να μιλήσει κάποια στιγμή… με ονόματα και διευθύνσεις…!!! Επειτα, από ένα μεσοδιάστημα Παπαδήμου (που το σαμποτάρησαν) έριξαν στο παιχνίδι τα μεγάλα τους χαρτιά… Σαμαράς, Βενιζέλος και…Στουρνάρας… Αποτέλεσμα και ενώ έπρεπε να είχαν καταβάλει, ήδη, τα πρόστιμα του 1, 2 δις ευρώ…..σβήνονται αναδρομικά τα πρόστιμα αυτά…με τροπολογία που κατέθεσαν-στη ζούλα-στη Βουλή οι υπουργοί Στουρνάρας και Βρούτσης…

   Αν δεν είναι σκάνδαλο αυτό τότε ποιό είναι..?? Και πόσες τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν τα χρήματα αυτά, όταν αναζητούνται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, ή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να έχουν ρεύμα όλοι οι έλληνες… ΝΤΡΟΠΗ τους…

  • Θ.Τ. 0:52 30/04/2016

   Ο Παπακ στο βιβλίο του είναι από τους αυτοκριτικούς και γι αυτό από τους ακριβέστερους αναλυτές. Εχει ακριβώς την επιστημονική ΑΝΤΙΟΙΗΣΗ . Κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ( π.χ. λέει, πως όταν ο Β.Β. πρωτοπήγε Βρυξέλλες σαν αντικαταστάτης του, τους τα είπε «νομικά και χωρίς νούμερα»! ! ! ) . Ο Παπακ δεν λέει λέξη απολίτικη, όπως όλοι στα Μ.Μ.Ε. και τα κόμματα που τον στείλαν στο Ε.Δ. Είναι αηδές πως από τις συνεντεύξεις του τελευταία, που είπε τόσα και τόσα ανατρεπτικά γιά ΟΛΟΥΣ τους ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ, βγήκαν τίτλοι σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ δεν μπορούν να τον αντικρούσουν . Γιατί ήταν και είναι ένας από τους ελάχιστους ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ . Να γιατί αν το 89 ηταν βρώμικο, τα μετά το 2009 – 2011 είναι ακόμα πιό βρωμιάρικα . . . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ με τις πελατειακές πρώην και νυν μονταζιέρες .
   ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑΥΤΙΑ . Οτι και να λέει, πρέπει ΕΜΕΙΣ να τον «επιστρέψουμε» στην πολιτική . Γιατί ΚΑΙ η δική του δικαίωση θα έρθει, αλλά ΤΕΤΟΙΑ- ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ – μυαλά και καρδιές ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ .

 15. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
  Καταπέλτης ο Γ Παπακωνσταντίνου:
  «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία»
  Γράφει ο Ν Βράχος
  «Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης», αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει «πράγματι, η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης, δεν είναι απλώς ζήτημα συμπεριφοράς, είναι και…
  ζήτημα αναπτυξιακό. Όλες οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χώρες στις οποίες υπάρχει ατιμωρησία, θα υποφέρει και η ανάπτυξη.
  Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο προστατεύει τους δικούς του και δεν ενδιαφέρεται να απονέμονται ευθύνες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.
  Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία»
  Αυτά είναι τα πιστεύω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αυτά έκανε πράξη με το νόμο 3888/10 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Πασοκ.

  Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν.
  Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ένστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
  Σήμερα, προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και την Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
  Τους φταίει ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου και προσπάθησαν, για μία ακόμη φορά, να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων και θα σταματούσε η αμφίπλευρη ακραία διαδρομή..
  Και οι Αντώνηδες , τι κάνουν ο Αντωνηδες; Ότι συνήθως !

  Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

 16. Το αύριο έρχεται Γεώργιε και θα είναι καλύτερο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.