ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στη Βρετανία

Προειδοποιήσεις Ομπάμα για το Brexit

Αποθαρρυντικός ως προς το οικονομικό καθεστώς ανάμεσα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ που θα προκύψει σε περίπτωση Brexit, εμφανίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα μετά και τη χθεσινή δημόσια δήλωσή του από τη Βρετανία όπου βρίσκεται, περί καλύτερης λύσης για τη χώρα η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση
___Obama

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε σε συνέντευξή του στο BBC ότι οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μπορεί να διαρκέσουν από πέντε έως και δέκα χρόνια.

«Μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια από σήμερα, δέκα χρόνια από σήμερα πριν κατορθώσουμε στην πραγματικότητα να ολοκληρώσουμε κάτι» δήλωσε ο Ομπάμα σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βρετανία δεν θα τύχει προτιμησιακής μεταχείρισης σε σχέση με την ΕΕ, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων (TTIP).

«Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί κάτι με τις ΗΠΑ ταχύτερα από ό,τι η ΕΕ«, δήλωσε ο Ομπάμα, σημειώνοντας: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία εμπορικών συναλλαγών με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο μας, την ευρωπαϊκή αγορά».

Η επίσκεψη του Ομπάμα στο Λονδίνο και η απόφαση του να απευθύνει θερμή έκκληση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές της εκστρατείας που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ένωση, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει κατ' επανάληψη ότι η Βρετανία θα μπορεί εύκολα να διαπραγματευτεί συμφωνίες και να επιτύχει καλύτερους όρους, όντας εκτός της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.