ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O πρώην διοικητής της ΤτΕ για την μελέτη του ΔΝΤ σχετικά με το χρέος

Προβόπουλος: «Ολοι γνώριζαν»

«Το θέμα ήταν γνωστό σε όλους από το 2009», τονίζει, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, αποκρούοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για την ύπαρξη έκθεσης του ΔΝΤ το 2009 που προέβλεπε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 800% του ΑΕΠ εξαιτίας του ασφαλιστικού.

Σε ομιλία του ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι ζήτησε από τα στελέχη του ΔΝΤ να μην δημοσιευτεί η σχετική έκθεση, αναφορά που έδωσε αφορμή για αιτιάσεις περί απόκρυψης της έκθεσης.

Ο κ. Προβόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καμία αποκάλυψη καθώς «το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009» δεδομένου ότι η έκθεση είχε δημοσιευτεί το 2009 στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Προβόπουλος υπογραμμίζει ότι: «Επειδή αρκετοί δεν κατάλαβαν η έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είπα σε πρόσφατη ομιλία μου, ιδού η σχετική μελέτη του Δ.Ν.Τ του Ιουλίου 2009, τα ονόματα των συγγραφέων και η σχετική περικοπή στην σελ 15 της μελέτης, ιδιαίτερα η παράγραφος με τίτλο: Debt. Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το Δ.Ν.Τ. Αρά όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Κι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δίκη μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009».

Πηγή: kathimerini.gr

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 19:59 03/04/2016

    ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009,
    =======================================================================
    θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.
    ======================================

  2. Δεν ξέρω τι λεν οί αλλοι για τον ρόλο του Προβόπουλου στην απόκρυψη των Ελλειμμάτων της περιόδου του Καραμανλή του καταχρεωμένου …
    Διάβασα ομως οτι ο Βασίλης Λεβέντης τον εχει » επί πολλού » και τον προτείνει για πρωθυπουργό Οικουμενικής στο μέλλον.
    Εκεί να δείτε ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ και χρέη .
    Να πάει σκηνί κορδώνονι η παράδοσης στα ρουσφέτια .
    Εδώ ο Τσίπρας δεν μας «κάθησε «πρωθυπουργό την κ. Θάνου;

  3. leonardos 19:05 03/04/2016

    Αύγουστος 2009!!! Εκθεση κόλαφος ,του Μπομπ Τραα(ΔΝΤ),για την Ελληνική Οικονομία και το χρέος.
    Αύγουστος 2009!!! Αγορά CDS απο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο(βλεπε Φιλιππίδης).
    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την ζωή.
    ΣυριζαΑνελ : Πλυντήριο Καραμανλικής εξαετiας.

  4. Μια απάντηση στον κ.Προβόπουλο
    Γράφει ο Ν Βράχος

    *Πότε κ. Προβόπουλε, δημοσιεύθηκε η έκθεση και ΠΩΣ(?) θα την μαθαίναμε αφού κάποιοι(?) απαίτησαν !!! να μην δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα όπερ και εγένετο?
    *Ποιος την διάβασε και ποιος κατάλαβε ακριβώς το ‘’σβησμένο αρχικό επίμαχο σημείο της έκθεσης το μήνυμα , εκτός από εκείνους ,όπως εσείς που ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ??
    Ας διαβάσουμε »μαζί» την έκθεση του ΔΝΤ η οποία ΠΡΙΝ !!!! ακόμη δημοσιευθεί υπέστη την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του κυρίου Παπαθανασίου, ο οποίος ΑΠΑΤΗΣΕ!!! να μην δημοσιευθούν τα επίμαχα σημεία της ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΗΔΗ καταστροφής, και να δημοσιευθεί »κολοβή» όπερ και εγένετο.
    Όμως ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, προκειμένου να υπερκεράσει τον σκόπελο Παπαθανασίου και κυβέρνησης Καραμανλή και φυσικά και Τράπεζας Ελλάδας, απου ΕΣΒΗΣΕ τα επίμαχα,
    δημοσιεύει και μία ΔΕΥΤΕΡΗ έκθεση στην οποία αναφέρει επι λέξει ότι :ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.
    Και όλα αυτά στις 9 Αυγούστου »καρδιά» των διακοπών…
    Ποιος λοιπόν διάβασε, αλλά το κυριότερο ποιος κατάλαβε ότι τον Αύγουστο του 2009 το έλλειμμα ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ το 10% και ότι το χρέος πλησίαζε τα 280 δις ευρώ εκείνη την στιγμή?
    Πιθανόν, για εσάς και την κυβέρνηση , που τα ΞΕΡΑΤΕ ΗΔΗ απο το 2008,να ήταν κατανοητά και »εύληπτα», κι όμως παρά ΤΑΥΤΑ!!! το ποσοστό του ελλείμματος αποδεχτήκατε ότι θα πλησιάσει το 12% ΜΟΝΟΝ μετά την συνομιλία που είχατε με τον κύριο Παπακωνσταντίνου.
    Αυτά ΟΛΑ, αφορούν την έκθεση του ΔΝΤ της 9ης Αυγούστου του 2009.
    Εσείς όμως γνωρίζατε από το 2008 τα γεγονότα, όπως ομολογήσατε οπότε δημιουργείτε μία ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΗ σειρά ερωτημάτων?
    *-Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση
    *-Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
    *-Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
    *-Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
    *-Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;
    *Τελικά ! διαβάζοντας κανείς την έκθεση της 9ης Αυγούστου του 2009 και σχετίζοντάς την με τα όσα ΗΞΕΡΕ η κυβέρνηση και η τράπεζα της Ελλάδας από το EUROGROUP του Οκτωβρίου 2008, αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο, ΘΟΛΟ και επικίνδυνο συνέβη για την ελληνική οικονομία και οι αρμόδιοι, ΕΙΤΕ αμέλησαν(?) ΕΙΤΕ τα απέκρυψαν και άφησαν την χώρα να χρεοκοπήσει ??????????

    • Πρόβλεψη σοκ από Προβόπουλο( αλλά εκ των υστέρων είπε την αλήθεια)
      =======================================
      Στο 12% το ταμειακό έλλειμμα έως τα τέλη του 2009
      ============================================
      Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού, Γ,Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ.
      Εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Ήδη στο εννεάμηνο, το ταμειακό έλλειμμα ήταν στο 10%.
      «Αυτό που επιτρέπεται να πω στη βάση των στοιχείων των ταμειακών για την πορεία του ελλείμματος με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του α εννεαμήνου και δυστυχώς το πρώτο εννεάμηνο προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι της τάξης του 10%» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Προβόπουλος.
      «Εάν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα -δυστυχώς, το ξαναλέω- θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τα επίπεδα του 12%» πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος.
      Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις Προβόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Eurostat.
      Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης και ο προέδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπ.Παπανικολάου.
      Την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
      Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα 292,3 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2009, από 282,07 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου.
      Με άλλα λόγια, η υπέρβαση σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού (για το σύνολο του έτους) ήταν περίπου 18 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο εξάμηνο.
      Τα Ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ήταν στις 30 Ιουνίου 9,555 δισ. ευρώ.
      Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΤτΕ, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του και το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος.

    • Εκθεση του ΔΝΤ
      Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
      Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη
      ===========================================================
      δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς
      ——————————————————————————————————————-
      και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα
      —————————————————————————————————————————-
      δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).
      ————————————————————
      Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
      ======================================
      Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία

      συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται
      ======================================================================
      ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.

  5. Μια απάντηση στον κ.Προβόπουλο
    Γράφει ο Ν Βράχος

    *Πότε κ. Προβόπουλε, δημοσιεύθηκε η έκθεση και ΠΩΣ(?) θα την μαθαίναμε αφού κάποιοι(?) απαίτησαν !!! να μην δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα όπερ και εγένετο?
    *Ποιος την διάβασε και ποιος κατάλαβε ακριβώς το ‘’σβησμένο αρχικό επίμαχο σημείο της έκθεσης το μήνυμα , εκτός από εκείνους ,όπως εσείς που ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ??
    Ας διαβάσουμε »μαζί» την έκθεση του ΔΝΤ η οποία ΠΡΙΝ !!!! ακόμη δημοσιευθεί υπέστη την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του κυρίου Παπαθανασίου, ο οποίος ΑΠΑΤΗΣΕ!!! να μην δημοσιευθούν τα επίμαχα σημεία της ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΗΔΗ καταστροφής, και να δημοσιευθεί »κολοβή» όπερ και εγένετο.
    *Όμως ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, προκειμένου να υπερκεράσει τον σκόπελο Παπαθανασίου και κυβέρνησης Καραμανλή και φυσικά και Τράπεζας Ελλάδας, απου ΕΣΒΗΣΕ τα επίμαχα,
    δημοσιεύει και μία ΔΕΥΤΕΡΗ έκθεση στην οποία αναφέρει επι λέξει ότι :ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα
    ———————————————————————————————————————–
    ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.
    ———————————————————————————————————
    Και όλα αυτά στις 9 Αυγούστου »καρδιά» των διακοπών…

    *Ποιος λοιπόν διάβασε, αλλά το κυριότερο ποιος κατάλαβε ότι τον Αύγουστο του 2009 το έλλειμμα ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ το 10% και ότι το χρέος πλησίαζε τα 280 δις ευρώ εκείνη την στιγμή?

    *Πιθανόν, για εσάς και την κυβέρνηση , που τα ΞΕΡΑΤΕ ΗΔΗ απο το 2008,να ήταν κατανοητά και »εύληπτα», κι όμως παρά ΤΑΥΤΑ!!! το ποσοστό του ελλείμματος αποδεχτήκατε ότι θα πλησιάσει το 12% ΜΟΝΟΝ μετά την συνομιλία που είχατε με τον κύριο Παπακωνσταντίνου τον οΚτώβριο του 2009.

    Αυτά ΟΛΑ, αφορούν την έκθεση του ΔΝΤ της 9ης Αυγούστου του 2009.
    ———————————————————————————–
    *Εσείς όμως γνωρίζατε από το 2008 τα γεγονότα, όπως ομολογήσατε οπότε δημιουργείτε μία ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΗ σειρά ερωτημάτων?
    *-Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση
    *-Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
    *-Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
    *-Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
    *-Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;
    *Τελικά ! διαβάζοντας κανείς την έκθεση της 9ης Αυγούστου του 2009 και σχετίζοντάς την με τα όσα ΗΞΕΡΕ η κυβέρνηση και η τράπεζα της Ελλάδας από το EUROGROUP του Οκτωβρίου 2008, αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο, ΘΟΛΟ και επικίνδυνο συνέβη για την ελληνική οικονομία και οι αρμόδιοι, ΕΙΤΕ αμέλησαν(?) ΕΙΤΕ τα απέκρυψαν και άφησαν την χώρα να χρεοκοπήσει ??????????

    Είναι πράγματι έτσι τα όσα περιγράφουμε, ή μήπως υπάρχε και άλλη άποψη, άλλα στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζουμε?
    Θα εκτιμήσουμε δεόντως την ενημέρωσή μας, όπως και όλων των Ελλήνων, με καθαρές απαντήσεις , ώστε να αντιληφθούμε όλοι τι συνέβη.
    Ν Βράχος

    Εκθεση του ΔΝΤ
    Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο.
    Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.

    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν
    ————————————————————————————————————————-
    να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές,
    ————————————————————————————————————–
    καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της
    —————————————————————————————————
    Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).
    ——————————————————————————————-

    Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
    ===========================================

    Ομως. και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία
    —————————————————————————————————————————
    συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται
    ———————————————————————————————————————————–
    ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ.
    —————————————————————————————————————————-
    περισσότερα από τα έσοδα.

  6. Μια απάντηση στον κ.Προβόπουλο
    Γράφει ο Ν Βράχος
    *Πότε κ. Προβόπουλε, δημοσιεύθηκε η έκθεση και ΠΩΣ(?) θα την μαθαίναμε αφού κάποιοι(?) απαίτησαν !!! να μην δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα όπερ και εγένετο?
    *Ποιος την διάβασε και ποιος κατάλαβε ακριβώς το ‘’σβησμένο αρχικό επίμαχο σημείο της έκθεσης το μήνυμα , εκτός από εκείνους ,όπως εσείς που ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ??
    Ας διαβάσουμε »μαζί» την έκθεση του ΔΝΤ η οποία ΠΡΙΝ !!!! ακόμη δημοσιευθεί υπέστη την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του κυρίου Παπαθανασίου, ο οποίος ΑΠΑΤΗΣΕ!!! να μην δημοσιευθούν τα επίμαχα σημεία της ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΗΔΗ καταστροφής, και να δημοσιευθεί »κολοβή» όπερ και εγένετο.
    *Όμως ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, προκειμένου να υπερκεράσει τον σκόπελο Παπαθανασίου και κυβέρνησης Καραμανλή και φυσικά και Τράπεζας Ελλάδας, απου ΕΣΒΗΣΕ τα επίμαχα,
    δημοσιεύει και μία ΔΕΥΤΕΡΗ έκθεση στην οποία αναφέρει επι λέξει ότι :ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα
    ———————————————————————————————————————–
    ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.
    ———————————————————————————————————
    Και όλα αυτά στις 9 Αυγούστου »καρδιά» των διακοπών…

    *Ποιος λοιπόν διάβασε, αλλά το κυριότερο ποιος κατάλαβε ότι τον Αύγουστο του 2009 το έλλειμμα ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ το 10% και ότι το χρέος πλησίαζε τα 280 δις ευρώ εκείνη την στιγμή?

    *Πιθανόν, για εσάς και την κυβέρνηση , που τα ΞΕΡΑΤΕ ΗΔΗ απο το 2008,να ήταν κατανοητά και »εύληπτα», κι όμως παρά ΤΑΥΤΑ!!! το ποσοστό του ελλείμματος αποδεχτήκατε ότι θα πλησιάσει το 12% ΜΟΝΟΝ μετά την συνομιλία που είχατε με τον κύριο Παπακωνσταντίνου τον οΚτώβριο του 2009.

    Αυτά ΟΛΑ, αφορούν την έκθεση του ΔΝΤ της 9ης Αυγούστου του 2009.
    ———————————————————————————–
    *Εσείς όμως γνωρίζατε από το 2008 τα γεγονότα, όπως ομολογήσατε οπότε δημιουργείτε μία ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΗ σειρά ερωτημάτων?
    *-Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση
    *-Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
    *-Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
    *-Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
    *-Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;
    *Τελικά ! διαβάζοντας κανείς την έκθεση της 9ης Αυγούστου του 2009 και σχετίζοντάς την με τα όσα ΗΞΕΡΕ η κυβέρνηση και η τράπεζα της Ελλάδας από το EUROGROUP του Οκτωβρίου 2008, αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο, ΘΟΛΟ και επικίνδυνο συνέβη για την ελληνική οικονομία και οι αρμόδιοι, ΕΙΤΕ αμέλησαν(?) ΕΙΤΕ τα απέκρυψαν και άφησαν την χώρα να χρεοκοπήσει ??????????

    Είναι πράγματι έτσι τα όσα περιγράφουμε, ή μήπως υπάρχε και άλλη άποψη, άλλα στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζουμε?
    Θα εκτιμήσουμε δεόντως την ενημέρωσή μας, όπως και όλων των Ελλήνων, με καθαρές απαντήσεις , ώστε να αντιληφθούμε όλοι τι συνέβη.
    Ν Βράχος

    Εκθεση του ΔΝΤ
    Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο.
    Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.

    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν
    ————————————————————————————————————————-
    να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές,
    ————————————————————————————————————–
    καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της
    —————————————————————————————————
    Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).
    ——————————————————————————————-

    Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
    ===========================================

    Ομως. και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία
    —————————————————————————————————————————
    συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται
    ———————————————————————————————————————————–
    ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ.
    —————————————————————————————————————————-
    περισσότερα από τα έσοδα.

  7. Εύγε σου Freeman.Καλά τα γραφεις

    • ΒΕΝΙΑ 17:04 03/04/2016

      Εύγε του ,δεν λέτε τίποτα!!!
      Ποιός καταλαβαίνει όμως απο τον κουρασμένο πλέον λαό την αλήθεια?
      Εχουν φροντίσει τα λαμόγια,όλα, σε όλους τους χωρους να τον φλομώσουν στα ψέματα, ρίχνοντας το λάθος ,σε άλλον.Δεν πιστεύω ότι ο χαζολαός μας, έχει βάλει μυαλό!!!!

  8. freeman 13:24 03/04/2016

    ΚΩΜΙΚΟ-ΤΡΑΓΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ !
    ΕΔΩΣΕ (από m@l@kiα του?) τον Εθνοκτόνο Καραμανλή συνένοχο-συνεργάτη του και προσπαθεί να τα μπαλώσει …
    ΡΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕ , ΕΜΑΣ τον Ελληνικό Λαό που ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ-ΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ?
    ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ καθυστέρηση-απόκρυψη δημοσίευσης μελέτης ΔΝΤ , από αρχές 2008 μέχρι 07/2009 ή κάνω λάθος ?
    ΡΕ πουλημένα υποκείμενα της αλανιάρας Ελλαδίτισας Θέμιδας, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ , ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΣΚΑΣΜΟ , σαν το Ραφήνιο προδότη λιποτάκτη που σας μπούκωσε με εκατοσταριές αναδρομικά !!! Πείτε μας την ταρίφα σας να κάνουμε έρανο μπας και φιλοτιμηθείτε να κάνετε το Συνταγματικό Καθήκον σας !!!! ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΉ ΔΥΣΟΣΜΊΑ …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.