ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω ΜΚΟ

Ρωσικά στοιχεία στον ΟΗΕ: Η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το ISIS

Στοιχεία με την προμήθεια παράνομου οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία στο ISIS κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
isis

«Ο κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε μαχητές του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία το κάνει μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι εργασίες στον τομέα αυτό εποπτεύονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας» αναφέρει σε επιστολή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βιτάλι Τσούρκιν.

Η επιστολή αναφέρεται σε διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τουρκικές και ξένες πηγές. Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ έστειλαν πέρυσι διαφορετικό φορτίο, που περιείχε και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία.

«Το ίδρυμα Besar (Πρόεδρος — D. Şanlı) ασχολείται ενεργά στην επιδίωξη αυτών των στόχων και το 2015 οργάνωσε 50 κονβόι στις περιοχές του Τουρκμενιστάν Bayırbucak και Κιζίλτεπε (260 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού)» σημειώνει ο Τσούρκιν, προσθέτοντας πως ενεπλάκησαν και τα ιδρύματα Iyilikder και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία στα τουρκο-συριακά σύνορα, αλλά και δια μέσου του Ευφράτη, σύμφωνα με την επιστολή. Ο Τσούρκιν ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία έχουν παραλάβει εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων από την Τουρκία, το τελευταίο έτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.