ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία

Ροτ: Θα χειροτερέψει η κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της απόγνωσης των εγκλωβισμένων προσφύγων

Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος των πρασίνων ("Die Grünen") Κλάουντια Ροτ ζήτησε με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Saarbrücker Zeitung» να σταματήσουν οι προωθήσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία: «To μέτρο πρέπει να διακοπεί», είπε και αιτιολόγησε τη γνώμη της με τις πληροφορίες της "Διεθνούς Αμνηστίας" περί αναγκαστικών απελάσεων Σύριων από την Τουρκία στην πατρίδα τους.

Επίσης η Ροτ προειδοποίησε για «επιδείνωση της κατάστασης» στην Ελλάδα, διότι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες είναι σε απόγνωση λόγω των πληροφοριών αυτών. «Ορισμένοι θα σκεφτούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον εκτός από τη ζωή τους και μετά η κατάσταση θα γίνει δραματική", είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα πολιτικός. Γι αυτό, πρόσθεσε, η έναρξη των επαναπροωθήσεων αυτή τη στιγμή είναι «ανεύθυνη» πράξη.

Η Ροτ χαρακτήρισε το συνολικό σχέδιο της Ε.Ε. «αξιοθρήνητη πολιτική», η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στον εκφοβισμό και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φρουρίου. «Δεν πρόκειται πλέον για την προστασία των προσφύγων, αλλά μόνο για την προστασία από τους πρόσφυγες», τόνισε.

«Η Ευρώπη συνολικά ξεπουλά στο θέμα αυτό την ψυχή της και προδίδει τις αξίες της», πρόσθεσε και πρότεινε ως εναλλακτική στο ευρωπαϊκό σχέδιο την οικοδόμηση ενός αλληλέγγυου ευρωπαϊκού συστήματος για την υποδοχή προσφύγων και το άνοιγμα νόμιμων δρόμων για την υποδοχή τους στην Ευρώπη. «Τα κράτη τα οποία διαθέτουν ακόμα ψήγματα υπευθυνότητας, πρέπει να προηγηθούν. Και η Γερμανία», δήλωσε με έμφαση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.