ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

Σαμαράς: Η Ν.Δ. προσφέρει την πραγματική ελπίδα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Έλληνας γνωρίζει ποια παράταξη έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε κατάμουτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χωρά σε ανάκαμψη, την έφερε ξανά σε ύφεση και καμαρώνει και από πάνω. Θέλει να του πούμε και μπράβο. Μας πήγε σε capital control και θέλει να του πούμε και μπράβο. Καμαρώνει πως τάχα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Ξεχνάει πως σήμερα το κράτος δεν πληρώνει κανέναν, πως διογκώνονται οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ξεχνάει ότι έχει σκουπίσει τα αποθεματικά από δήμους, περιφέρειες και το χειρότερο από τα νοσοκομεία. Ονειρεύεται ότι έτσι έφτιαξε πλεόνασμα. Εμείς δημιουργήσαμε πραγματικά πλεονάσματα. Εμείς πιάναμε τους στόχους αλλά ταυτόχρονα είχαμε αρχίσει να μειώνουμε και τους φόρους», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως επί δικής του διακυβέρνησης οι δανειστές ζητούσαν πολύ λιγότερα μέτρα.

«Πέρα από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που έφερε ο κ. Τσίπρας, του επιβάλλουν και κάβα μνημόνιο. Παραδόθηκαν. Μιλάμε για μια πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα κούρευαν τα χρέη», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως είπε, τώρα οι δανειστές ζητούν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα. «Αυτός είναι ο λογαριασμός του για πρώτη φορά Αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει το θράσος να μιλά για τον ανθρωπισμό και είπε: «Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα. Δεκαπλασιάστηκαν οι ροές παρανόμων μεταναστών και είχε το θράσος να καμαρώνει που ήρθαν οι τρεις ηγέτες της χριστιανοσύνης στη Λέσβο. Επί των ημερών μας δεν είχε χρειαστεί να έρθουν γιατί επί των ημερών μας το είχαμε αποτρέψει αυτό το άσχημο φαινόμενο».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς, συμπληρώνοντας: «Και σχεδόν όλα τα θύματα ήταν από τη δική μας παράταξη».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή για τους αντιεξουσιαστές που δια της τρομοκρατίας γίνονται "εξουσιαστές", ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως πολλοί από αυτούς τους "αντιεξουσιαστές" ενθυλακώνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν.

«Το κακό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο κόσμος τον έχει καταλάβει και αυτή τη στιγμή η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα. Να φύγει η κυβέρνηση γιατί παίζει με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη με καύσιμα και η μόνη παράταξη που μπορεί να τους πάρει τα σπίρτα από το χέρι είναι η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να γίνει ένα κίνημα μεταρρυθμίσεων και είπε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ολοκληρώσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

«Στη μεταρρυθμιστή αναγέννηση κανείς δεν περισσεύει αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι ο κορμός του μεταρρυθμιστικούς κινήματος. Τώρα συντρέχουν και οι τρεις μεγάλες προϋποθέσεις για να λυτρωθεί η χώρα.

Αποκαλύφθηκε ότι βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός. Δικαιώθηκε και η δική μας πολιτική και η δική μας στάση. Αναδεικνύεται το δικό μας φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί, συνέβη και αποδείχθηκε τραγικό», είπε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ανάγκη της κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Ξέρει να το κάνει. Η παράταξή μας είναι οξυγόνο, εγγύηση για τη χώρα», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για «συνέδριο νίκης κατά του λαϊκισμού, ενότητας πολύ μεγαλύτερης ενότητας πέρα από τα κομματικά μας σύνορα και συνέδριο ελπίδας για τη χώρα».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 22:42 24/04/2016

    Ή κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου μας έβγαζε από τα μνημόνια και ο Τσίπρας μας έβαλε σε διπλό και πιό άγριο μνημόνιο, μόνο και μόνο για να κλέψει την εξουσία.Θα μείνει στην ιστορία σαν ο χειρότερος Έλληνας Πρωθυπουργός και ο πιό αδίστακτος πολιτικός απατεώνας.Ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η χειρότερη χούντα που γνώρισε ο τόπος.

  2. ΝΜαν. 19:37 24/04/2016

    ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 , ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !

    ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΛ ΚΟΣΤΕΡ !
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!
    Κι όμως έχουμε κατοχή και κοινοβουλευτική δικτατορία! Μέρκελ οι γερμανοτσολιάδες σου θα πληρώσουν μια μέρα ότι δεινά έφεραν στον λαό μας και την πατρίδα μας!

    Ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά είχε να συμβεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια – αν είχε συμβεί και τότε σε αυτή τη μορφή, γιατί αυτό που κυρίως συνέβαινε τότε ήταν ότι οι αμερικανοί πρέσβεις συνυπέγραφαν τις κρίσιμες ελληνικές αποφάσεις: να τοποθετηθεί ξένος σε νευραλγική θέση της διοίκησης του ελληνικού κράτους. Αυτό συνέβη τώρα, με την…
    ανακοίνωση της τοποθέτησης του Ολλανδού Πολ Κόστερ στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τoν οποία μόλις διόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. …
    Η χώρα πήγε τώρα και τυπικά 60 χρόνια πίσω. Δεν έχει πια ούτε καν το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου…..
    Λεπτομέρειες θα μου πείτε;

  3. ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ ?

    ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝΕ ΤΟ…ΑΜΠΑΡΙ !!

    Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας
    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής» δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
    Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
    Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο… Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

  4. ΝΜαν. 19:19 24/04/2016

    ΠΡΟΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ, Ο ’’ ΓΙΟΣ ‘’ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΦΙΑΛΤΗ!!!
    ==================================================
    Ο Σαμαράς έπαιζε το τελευταίο του χαρτί.
    Η προσωρινή επιτυχία του προγράμματος Παπανδρέου και η συνεχής παρουσία της Ντόρας, τον είχαν αποτρελάνει. Ο εφιάλτης του χθές για τους Έλληνες, ‘’πνιγόταν’’ από τους προσωπικούς του εφιάλτες σήμερα. Έτσι και κάτω από το πρίσμα του κινδύνου, επιστράτευσε τους συναγωνιστές του παρελθόντος, υπέγραψε συμφωνίες με αντιπάλους του Πασόκ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και όλοι μαζί άρχισαν την κατεδάφιση της Ελλάδας μας.
    Ποιος θα ξεχάσει τις ‘’ΡΟΖ’’ ορδές του Τσίπρα, που ξαφνικά από…περίπου 3% τον ‘’σκαρφάλωσαν’’ στο …καμπαναριό της άθλιας αθεϊας τους; Ποιος θα ξεχάσει τη πρόστυχη προπαγάνδα και τα καμένα ερείπια της Αθήνας και της οικονομίας; Ποιος θα ξεχάσει τους ‘’ερυθρούς χμέρ’’ της πλατείας Ομονοίας;
    Έτσι, όλοι μαζί με ένα σύνθημα και μία επιδίωξη. Να πέσει ο Παπανδρέου και «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…
    Τελικά ο μόνος που αγωνιζόταν και αγωνίζεται μόνο για τους Έλληνες και για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Εκείνος που δίνει κουράγιο στο λαό μας, ενώ οι βρώμικες ‘’κάριες’’ της πολιτικής αλητείας βυσσοδομούν αδιάντροπα και πεινασμένα.

  5. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ! Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ. ΕΝΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ !!!!!

    «Ουδείς αναμάρτητος», δήλωσε ο πολιτικός ξευτίλας !

    Γράφει ο Ν Βράχος

    Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: «ουδείς αναμάρτητος».
    Τι θα πει ουδείς αναμάρτητος κ. Σαμαρά;
    Πόσο μεγάλη είναι η αμαρτία σου κ. Σαμαρά; Αρκεί μία έμμεση παραδοχή της και ξεμπέρδεψες; Τι κάνεις για να ξεχαστεί η «αμαρτία» σου και απέναντι σε ποιούς αμάρτησες; Ομολογείς ότι διέλυσες για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την Ελλάδα;

    Είναι αυτό που λέμε «σκληρή αυτοκριτική» που συνοδεύεται πάντα βέβαια με ανάληψη του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα; ΄Η είναι μια λανθάνουσα αντίληψη κάτω από την πίεση της ερώτησης; Βέβαια κανείς, ποτέ, νομίζω δεν κατάλαβε σε αυτή τη χώρα, τι πρακτικά σημαίνει, «αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», κούφια λόγια….

    Τι θα πει « ουδείς αναμάρτητος» κύριε Σαμαρά;

    *Θα πει, ότι ζητάς συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υπονόμευσες με
    νύχια , δόντια και ..λιπόσαρκους παμφάγους συνυπονομευτές ;
    *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις την λιποταξία σου και τη ζημιά που προκάλεσες στον τόπο;
    *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις ΤΩΡΑ ! ότι ο αγώνας του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της πτώχευσης ήταν ο ενδεδειγμένος, και ότι επί δύο χρόνια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον υπονόμευες μόνο και μόνο για τον «ρίξεις» από την κυβέρνηση, αγνοώντας την καταστροφή και διάλυση της οικονομίας;
    *Θα πει , ότι μπροστά στην προσωπική σου ιδιοτέλεια, και στον κίνδυνο να χάσεις και πάλι το τραίνο, έδωσες τα ρέστα της προσωπικής πολιτικής ανυποληψίας σου;
    *Θα πει, ότι είσαι τόσο επικίνδυνος ώστε να φοβόμαστε τα χειρότερα, δηλαδή το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας μας;
    *Θα πει ότι απέδειξες ότι είσαι ότι χειρότερο πολιτικά, φύτρωσε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
    *Θα πει, ότι οδήγησες την Ελλάδα στην καταστροφή για να σωθείς πολιτικά εσύ και το απερίγραπτο μικροκομματικό σου «άγημα», ενώ ταυτόχρονα κήρυξες άτυπη ανακωχή και ζήτησες ενίσχυση από τους καταληψίες του Πασόκ ώστε να ..κερδίσετε τον εκλεγμένο με 43% πρωθυπουργό της Ελλάδας, ποσοστό που ΟΛΟΙ μαζί δεν συγκεντρώσατε!!!

    *Που γεννήθηκες και που μεγάλωσες κύριε Σαμαρά.
    *Που είναι η ‘’Ελληνική σου παιδεία’’, αυτήν που στοιχειωδώς κατέχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ‘’ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ’’!!!
    *Υπονόμευσες την Ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσες τον Έλληνα πρωθυπουργό την πιο κρίσιμη εθνική στιγμή.
    *Οδήγησες χιλιάδες κόσμο στην ανεργία και στην αυτοκτονία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις μία ‘’τρελή’’ προσωπική σου φιλοδοξία;

    Kύριε Σαμαρά

    (θυμάστε που σας τα γράφαμε?)

    (…)*Γνωρίζεις κύριε Σαμαρά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ προϋπόθεση για οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξη είναι το ήρεμο κλίμα και η σταθερότητα των κυβερνητικών αποφάσεων.
    *Εσείς , διαλύσατε την Ελλάδα, την οικονομία, την Εθνική ομοψυχία, την δημοκρατία και συνθέσατε κυβέρνηση από όλους τους αποτυχημένους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.
    Και το σπουδαιότερο από όλα κύριε Σαμαρά είναι ότι ‘’ξεχνάτε’’(;) την επομένη όλα λέγατε και υποσχεθήκατε την προηγουμένη, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο τόσο εντός , όσο και εκτός της Ελλάδας.
    Είναι άραγε εκούσια επιλογή σας, οπότε και το ..συζητάμε, ή , είναι ακούσια, οπότε ‘’το γοργόν και χάριν έχει’’;
    **Φύγετε κύριε Σαμαρά,
    είναι ίσως η μοναδική προσφορά σας που θυμάται ο λαός μας.
    **Φύγετε,
    γιατί υπάρχει κίνδυνος να φέρετε τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, εις το πρωθυπουργικό μέγαρο και «έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.