ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Σε δημόσιο διάλογο οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τις «προγραμματικές θέσεις προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας» θέτει σε διάλογο το επόμενο διάστημα η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 14-15 Μαΐου.
pasok-dimar-dimokratiki-sumparataksi

Ειδικότερα, σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χθες, αποφασίστηκε οι θέσεις αυτές να συζητηθούν σε ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες όλων των νομών τηςχώρας,  στις 7-8-9 Μαΐου, με τη συμμετοχή κλιμακίωντης Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τοπικών στελεχών.

Τα σχέδια των εισηγήσεωνγια τις ενότητες πολιτικής που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν νωρίτερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να συνεδριάσει στις 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή και των Γραμματέων της ΝΕ από όλη την Ελλάδα, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 6 Μαΐου θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σε επιστολή της προς τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους Γραμματείς ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δίνει το στίγμα των επόμενων κινήσεων μετά τη δημιουργία τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης. Ειδικότερα, μιλά για :

-         Πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, με βάση το τρίπτυχο «Ενότητα – Διεύρυνση –Ανανέωση»

-         Ισχυροποίηση του σχήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την οργανωτική της συγκρότηση σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα, θα διαμορφώνεται το πολιτικό – προγραμματικόπλαίσιο θέσεων, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

-         Τη λειτουργία της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τη διαμόρφωση πολιτικών θέσεωνπρογραμματικής σύγκλισης, που μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για τη συμπόρευσηκαι την προοδευτική συμμαχία όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, που ήδη ξεκίνησε.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου, πολύς λόγος έγινε για τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο, στον απόηχο και του χθεσινού Eurogroup. Ειδικά για τα αποτελέσματα του τελευταίου, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκτιμούν ότι αποδεικνύουν πως η δήθεν «περήφανηδιαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατράπηκε σε άτακτη και χωρίςόρους υποχώρηση. Κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής,για πολύμηνη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση του ‘μνημονίου Τσίπρα’, όπως το αποκαλούν, χρεώνοντάς του την αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δις για τους πολίτες.Ακόμα και για το χρέος, προβλέπουν ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται των αποφάσεων του Eurogroup του 2012. Αποδίδουν ανικανότητα, τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα στηνκυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτά οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή της Φώφης Γεννηματά

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.