ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Σε Κόρινθο, Μεγαλόπολη και Τρίπολη η Φώφη

Περιοδείες σε όλη την χώρα ξεκινά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως πρώτο έγραψε το matrix24.gr.

Σκοπός του νέου της οδοιπορικού, η επικοινωνία της προσπάθειας για ανασυγκρότηση της παράταξης και ο χαρακτήρας ανανέωσης που επιθυμούν να δώσουν σε αυτή οι ηγεσίες των κομμάτων που συμμετέχουν.

Πρώτος σταθμός της Φώφης Γεννηματά, η Κόρινθος, όπου μεταβαίνει αύριο Παρασκευή, το πρωί. Εκεί,θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη και φορείς, προτού αναχωρήσει για τους δύο επόμενους σταθμούς, το δημαρχείο και τη ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και τέλος την Τρίπολη όπου και θα μιλήσει στις οκτώ το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η Κεντροαριστερά θα έχει την μερίδα του λέοντος στις ομιλίες της κατάτη διάρκεια της περιοδείας, η Φώφη Γεννηματά δεν θα λησμονεί να αναφέρεται στηντρέχουσα επικαιρότητα, καυτηριάζοντας όπου κρίνει ότι πρέπει, τους χειρισμούς τηςκυβέρνησης. Τον τόνο έδωσαν ήδη από χθες στην Χαριλάου Τρικούπη, ότανσχολιάζοντας τα μέτρα που συμφώνησε να πάρει η κυβέρνηση στα πλαίσια της αξιολόγησης,σύμφωνα με όσα έρχονται στη δημοσιότητα, έκαναν λόγο για «ταφόπλακα της πραγματικήςοικονομίας». Παρατήρησαν, εξάλλου, ότι οι οριζόντιοι φόροι επιβαρύνουν ταχαμηλότερα στρώματα, ότι η μέση ελληνική οικογένεια στοχοποιείται και πως οινέοι άνθρωποι αποκλείονται από την εργασία και την παραγωγή, για νακατηγορήσουν τελικά την κυβέρνηση για ανικανότητα, εμμονές και έλλειψη σχεδίου,που οδηγούν -όπως λένε- την χώρα και τους πολίτες της στην καταστροφή.

Να αποφασίσει αν η αξιολόγηση μπορεί να περάσει από την παρούσα Βουλή και άρα η κυβέρνηση δενέχει ανάγκη συνεργασιών, ή αν δεν μπορεί να περάσει και η χώρα βρίσκεταιενώπιον μίας ακόμα κρίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚΠαύλος Χρηστίδης, υποστηρίζοντας πως αν συμβαίνει το δεύτερο, οφείλει να τοομολογήσει στη Βουλή και να ακολουθήσουν οι λύσεις που προβλέπονται από τοΣύνταγμα. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξάλλου, επαναλαμβάνουν μονότονα την άποψητου κόμματος ότι τυχόν εκλογές θα συνιστούσαν καταστροφή για την χώρα στηνπαρούσα φάση, για αυτό και προκρίνουν το σενάριο μίας νέας κυβέρνησης ευρείαςσυνεργασίας των κομμάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από την παρούσαΒουλή. Ως προϋπόθεση θέτουν την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ καιΝΔ…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.