ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ζητάει να δικαστεί στην Ελλάδα

Συμβούλιο Εφετών: Αρνείται τις κατηγορίες ο Λ. Μπόμπολας

Την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο Λεωνίδας Μπόμπολας κατά την απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, όπου συζητήθηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών να εκδοθεί στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για επτά αδικήματα που του καταλογίζουν.

Κατά την απολογία του, ο κ. Μπόμπολας αρνήθηκε τα αδικήματα που του καταλογίζονται και που επισύρουν κάθειρξη 53 ετών και υποστήριξε:
«Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10 .000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δε θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν έγιναν αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη . Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια εδώ.»
Η συζήτηση έχει διακοπεί και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

Η έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Στο μεταξύ, μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι το κόμμα είχε πληροφορίες ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Χελέκτωρ», Λεωνίδας Μπόμπολας, θα ενέπλεκε το κόμμα σε σκάνδαλο.

Αποκάλυψε ακόμα ότι η πληροφορία προήλθε από το περιβάλλον του ιδίου του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης επανέλαβε ότι το θέμα είχε συζητήσει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ανέφερε επίσης ότι στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης προειδοποίησαν το ΑΚΕΛ ότι και τα ίδια είχαν αυτή την πληροφόρηση.

Ως γνωστόν, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι 25.000 ευρώ κατέληξαν στο ταμείο του ΑΚΕΛ ως εισφορά από τον Θ. Λώλο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λουκαΐδη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι οι ανακριτές δεν έχουν τέτοια πληροφόρηση. Ο κ. Αγγελίδης ζήτησε να ενημερωθεί η νομική υπηρεσία για να διερευνήσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.