ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχείς βομβαρδισμοί και δεκάδες νεκροί

Συρία: Καταστροφική η κατάσταση στο Χαλέπι

Η κατάσταση στο Χαλέπι είναι «καταστροφική» μετά τις φονικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και έπληξαν ένα νοσοκομείο και η αλυσίδα χορήγησης βοήθειας, χάρη στην οποία παραδίδονται εφόδια σε εκατομμύρια Σύρους, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Ο Γιάν Έγκελαντ, πρόεδρος της ανθρωπιστικής δύναμης κρούσης, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την εβδομαδιαία συνάντηση μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων στη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας (ISSG): «Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο πολλά διακυβεύονται μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες».

«Τα μέλη της ISSG ενημερώθηκαν ζωντανά σήμερα για την καταστροφική επιδείνωση των τελευταίων 24-48 ωρών στο Χαλέπι, καθώς επίσης και σε τμήματα της περιοχής της Χομς ... Ουδείς αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε και ζήτησε να υπάρξει πρόσβαση στη διάρκεια του Μαΐου σε 35 πολιορκούμενες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε νέες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπιού. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία παιδιά και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί επειδή υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Εξάλλου πυρά πυροβόλων των ανταρτών εναντίον τμημάτων του Χαλεπιού που ελέγχονται από την κυβέρνηση στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από τους βομβαρδισμούς, έγινε επίσης γνωστό από την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.