ΚΟΣΜΟΣ

Επιτάχυνση των συνομιλιών

Συρία: Συμφιλίωση μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων ζητά η αντιπολίτευση

Η Ανώτατη Διαπραγματευτική Επιτροπή (HNC) της συριακής αντιπολίτευσης σκοπεύει να επιταχύνει τις συνομιλίες για τη συμφιλίωση στη Συρία, κάτι που προϋποθέτει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει για τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
hnc

"Σκοπεύουμε σοβαρά να επιταχύνουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία. Πιστεύω ότι το καθεστώς, όπως πάντα, δεν είναι σοβαρό και δεν θα είναι έτοιμο για απευθείας διαπραγματεύσεις. Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να επιμείνει στην ανάγκη για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, να επιταχύνει τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης, είπε ο επικεφαλής της HNC, Άσαντ Ζούμπι, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ο Ζούμπι πρόσθεσε ότι ο νέος γύρος των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στη Γενεύη στις 13 Απριλίου θα συνεχιστεί όπως προβλέπεται από το πλαίσιο που έχει ήδη καθοριστεί.

Την Τετάρτη, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είχε δηλώσει ότι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απευθείας συνομιλίες. Ωστόσο, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν Ζούμπι δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους, σε μια συνέντευξη που έδωσε, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.