ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχόλιο της Κουμουνδούρου για την ομιλία Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το οξυγόνο δεν μπορεί να έρθει από αυτούς που έπνιξαν τη χώρα

«Η αλήθεια δεν οικοδομείται πάνω στα ψέματα και τον λαϊκισμό. Το οξυγόνο δεν μπορεί να προέλθει από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές που έπνιξαν τη χώρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
syriza-sima-logotupo

«Η κινδυνολογία και η καταστροφολογία δεν συνιστούν πολιτική αντιπρόταση. Ούτε βέβαια η έξοδος από την κρίση μπορεί να είναι ταυτόσημη με τις πιο ακραίες επιδιώξεις των δανειστών και τον ασύδοτο νεοφιλελευθερισμό» αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάσει τα στοιχεία για την οικονομία που παρουσίασε η Eurostat γιατί αυτό θα χάλαγε τη χιλιοζεσταμένη σούπα της καταστροφολογίας, ούτε βέβαια να σταθεί υποστηρικτικά στην κυβέρνηση λίγο πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

»Περιμέναμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να γνωρίζει σε ποια χώρα φιλοδοξεί να κυβερνήσει και τι αντίκτυπο είχαν σε αυτήν οι ισοπεδωτικές πολιτικές στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία και το κοινωνικό κράτος που υλοποίησε το κόμμα του. Καμία λέξη αυτοκριτικής. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πλέξει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αποκαλώντας "τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων", τη φτωχοποίηση, τα λουκέτα, τις απολύσεις, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη μετανάστευση χιλιάδων νέων επιστημόνων».

»Δεν φτάνει η παράθεση όμορφων λέξεων για να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης ότι το πολιτικό του πρόγραμμα είναι η επαναφορά όλων αυτών που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Η επαναφορά της ακραίας λιτότητας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτά υλοποίησε ως υπουργός, αυτά οραματίζεται και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορέσει όμως να τα ξανακάνει πράξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν περιμέναμε καμιά σοβαρή δήλωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γιά την παρατήρηση του κ.Μητσοτάκη περι οξυγόνου που χρειάζεται η χώρα !

  Μην ξεχνάτε κε. Τσίπρα πάντως, οτι όταν το κόμμα της ΝΔ έκανε , αυτό που ισχυρίζεστε
  ( δηλ. τότε που έπνιγε την χώρα η διακυβέρνηση του είς » Ραφήνα Φυγά » )
  Σείς με το 3 % των ψήφων και των δολοφόνων των υπαλλήλων της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ στην Σταδίου, είχατε καθιερωθεί αριστερός ψάλτης της Δεξιάς, βοηθώντας τον
  » καταλληλότερο «να φτάσει τα ελλειμματα στο 16 % ……
  Σας έφταιγε τότε και ο διπολισμός ….,
  θέλατε την απλή και άδολη αναλογική στον εκλογικό νόμο , και μετά επιλέξατε ΠτΔ τον Πρ. Παυλόπουλο .
  Τι βρωμερό ρόλο παίζετε !
  Αλήθεια και μέχρι πότε θα γεμίζετε την πολιτική σκηνή με ουρικό οξύ ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.