ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στο βάθος …ανασυγκρότηση του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αποστροφή της Φώφης Γεννηματά χθες στη Βουλή, όταν είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση πως κάθε μέρα ψάχνει κρυψώνα για να κρύψει τι είπε την προηγούμενη.
gennimat

Η φράση δεν στόχευε μόνο στην Οικονομία. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στην κυβέρνηση κάθε μέρα δημιουργούν νέα αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα. «Κάθε μέρα η ανικανότητα τους δημιουργεί νέα προβλήματα και αδιέξοδα», λένε, σημειώνοντας πως στο προσφυγικό για παράδειγμα, λόγω των λαθών της, η κυβέρνηση υποχρεούται σήμερα να απελευθερώσει πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα την 20η Μαρτίου και κρατούνται στα Κέντρα Υποδοχής προς επιστροφή στην Τουρκία. Θυμίζοντας ότι στον νόμο για το προσφυγικό προβλέπονται ως ανώτατο όριο περιορισμού της ελευθερίας για αυτούς που υπάγονται στις διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης οι 25 μέρες, σημειώνουν ότι κάθε μέρα που περνά θα πρέπει να απελευθερώνονται κι άλλοι.

«Προφανώς η κυβέρνηση δεν είχε σχεδιάσει τίποτα εκτός από την επικοινωνιακή της πολιτική», λένε, επωδός που θα επαναλαμβάνεται συχνά στο εξής με οποιαδήποτε αφορμή. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα σταματήσει να καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να αναζητηθεί νέα κυβερνητική λύση από την παρούσα Βουλή και σε καμία περίπτωση εκλογές.

Με αφορμή και όσα έγιναν χθες στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση προς την κυβέρνηση, από το βήμα της πρώτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, όπου θα μιλήσει. Εκεί, θα δώσει και το στίγμα των επόμενων βημάτων στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στον απόηχο της επίσημης ανακοίνωσης της Επιτροπής που συστάθηκε διακομματικά και με τη συμμετοχή πολιτών.

Ενδιαφέρον έχει ο στόχος που θα βάλει για το όλο εγχείρημα, με τις δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πάντως να θέτουν προς το παρόν ως προτεραιότητα την προετοιμασία της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα μέσα Μαΐου, αφήνοντας την Επιτροπή να δουλεύει παράλληλα και χωρίς παρεμβάσεις, ώστε να μην θεωρηθεί ότι την ‘καπελώνουν’…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.