ΚΟΣΜΟΣ

Με πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τραμπ

Σοκάρει ψεύτικο πρωτοσέλιδο της Boston Globe

H εφημερίδα Boston Globe δημοσίευσε στον ιστότοπό της ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο με ημερομηνία 9η Απριλίου του 2017 και κεντρικό σενάριο ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει κατακτήσει τον προεδρικό θώκο της χώρας.
2012 Golden Goggle Awards

Στόχος της συντακτικής ομάδας να περιγράψει τι θα ακολουθήσει εάν ο μεγιστάνας καταφέρει να υλοποιήσει το «βαθιά ανησυχητικό» όραμά του για το μέλλον των ΗΠΑ.

«Οι απελάσεις θα ξεκινήσουν», «οι ταραχές συνεχίζονται», «Αμερικανοί στρατιώτες αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές να εκτελέσουν τις οικογένειες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους»: οι τίτλοι και τα άρθρα αυτού του πρωτοσέλιδου αποτυπώνουν την πραγματικότητα που η χώρα και οι πολίτες θα βιώσουν στην περίπτωση που ο δισεκατομμυριούχος εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

boston_globe

Στα άρθρα που έχει επινοήσει, η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας δεσμεύεται να απελάσει 11,3 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες σε διάστημα 2 ετών, «τόσο σύντομα που δεν θα προλάβετε να γυρίσετε το κεφάλι σας».

Ένα άλλο άρθρο αναφέρεται στις επιπτώσεις της επιβολής τελωνειακών δασμών που ανέρχονται έως και 45% στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα και 35% σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό.

Σύμφωνα με το φανταστικό αυτό σενάριο της Boston Globe, οι αγορές έχουν αντιδράσει πολύ αρνητικά σε αυτές τις ανακοινώσεις και ο δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έχει χάσει το ένα τρίτο και πλέον της αξίας του σε διάστημα 3 εβδομάδων.

Αυτό το ψεύτικο πρωτοσέλιδο συνοδεύεται από ένα πραγματικό κύριο άρθρο με τίτλο «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να σταματήσει τον Τραμπ», καθώς το όραμά του για το μέλλον των ΗΠΑ είναι «βαθιά ανησυχητικό» και αντίθετο με τις θεμελιώδεις αξίες του Έθνους.

Αυτό το όραμα «καθιστά αναγκαία μια ενεργή και δυναμική αντίθεση» εξηγείται στο άρθρο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «πρέπει να αντιδράσουν με τον λογικότερο τρόπο: να εγείρουν όλα τα νόμιμα εμπόδια στην πορεία του Τραμπ» προτρέπει η Boston Globe.

Την ίδια ώρα ωστόσο απευθύνει έκκληση στο κόμμα να μην «αποδεχθεί έναν υποψήφιο το ίδιο ακραίο- κι ενδεχομένως πιο επικίνδυνο- επιλέγοντας τον Τεντ Κρουζ».

«Εάν το κόμμα βρει το κουράγιο και αποβάλει αυτόν που προηγείται, θα είναι ευκολότερο να κάνει το ίδιο με τον δεύτερο» επισημαίνεται.

«Τα πρότυπα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αξίζουν να ενσαρκωθούν από έναν άνδρα ειλικρινή και αξιοσέβαστο, όπως ο (Μιτ) Ρόμνεϊ (υποψήφιος το 2012) ή ο (Πολ) Ράιαν (πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων) τονίζει η Boston Globe.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.