• Εκτακτο: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σολομός Rustic

solomos

Υλικά
2 φιλέτα σολομού ουράς 750-800 γρ. (γίνεται και με τις φέτες του ψαριού)
Μερικά καρότα
1 πράσο, το άσπρο μέρος μόνο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο και αν θέλετε και μερικά φρέσκα σκορδάκια μικρά που είναι και καυτερά.
2 κόκκινες πιπεριές
1 φινόκιο
1 λεμόνι
Το χυμό από ένα λεμόνι
Κλαδάκια από δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε όλα τα ζαρζαβατικά και τα κόβουμε στα δύο.
Καθαρίζουμε και χαράσσουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το φινόκιο.
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε 4 φέτες το λεμόνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε γάστρα, ή ταψί με καπάκι, ή απλώς ταψί ή πυρέξ που θα το καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Τα λαδώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού πάνω από τα κλαδάκια δενδρολίβανου με την πέτσα προς τα πάνω.
Τα περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μετά τα 20 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάντα στους 200 βαθμούς για άλλα 10-15 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα.

Πηγή : www.foodcollection.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.