ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρώσικη ρουλέτα»

Στ. Θεοδωράκης: Επικίνδυνα παιχνίδια με εκλογές και δημοψήφισμα

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της, δηλαδή, «διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και λίγο πριν την ασφυξία υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν» εξέφρασε από τον Βόλο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, και πρόσθεσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

«Ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μία διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας, αλλά μία ακόμα παράσταση από την κυβέρνηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ σχολίασε τη σκληρή στάση του ΔΝΤ λέγοντας ότι «υπάρχουν και υπερβολικές απαιτήσεις -από το ΔΝΤ κυρίως- αλλά αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις καλλιεργούνται από τη στάση της κυβέρνησης. Όταν μία κυβέρνηση δεν έχει σαφέστατα όρια σε μία διαπραγμάτευση, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι το "όχι" μπορεί να γίνει "ναι" και το "ναι" μπορεί να γίνει "όχι", τότε ο κάθε δανειστής μπορεί να απαιτεί το ανώτερο, στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε πως δεν πιστεύει ότι «υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδι με εκλογές ή δημοψήφισμα. Θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Θα είναι μία ρώσικη ρουλέτα, γιατί αυτήν τη στιγμή η χώρα μας είναι για άλλη μία φορά αποδυναμωμένη και οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση τους "παίζει"».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράης υπογράμμισε ότι από την πλευρά του Ποταμιού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στήριξης της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.