ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ αν ενωθούν οι ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού

Στ.Θεοδωράκης: Στόχος η συμμετοχή της κοινωνίας

Έμφαση στην κοινωνία και την συμμετοχή δικών της εκπροσώπων στο εγχείρημα συγκρότησης της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, επιμένει δύο μέρες μετά την συνάντησή του με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης.
theodorakis

Αναλύοντας το σκεπτικό του πίσω από την πρόταση για συγκρότηση του Κοινοβουλίου του Κέντρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής, αλλά και την ανάγκη αυτή να φανεί στην κοινωνία.

«Πρέπει οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή την μεγάλη δύναμη, να έρθουν και να παρουσιαστούν. Να είναι εδώ και να δώσουν μία μάχη και να το φτιάξουμε μαζί το καινούριο και το μεγάλο», λέει, επιμένοντας πως αυτό δεν μπορεί να προκύψει από μηχανικές συμπλεύσεις, ή προσθέσεις τύπου «11+13=24». «Το μεγάλο θέλει καινούριο αίμα», λέει.

Παρά την όποια συνεργασία στη Βουλή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, στη Σεβαστουπόλεως αφήνουν να εννοηθεί ότι απέχει πάρα πολύ τυχόν συνένωση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων. «Αν ενώσουμε τις δυνάμεις, θα είναι ένα δώρο προς τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μειωθούν οι αρχηγοί που θα μιλούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που θα μιλούν και οι βουλευτές που θα υπογράφουν ερωτήσεις και θα μιλούν», είπε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι κατά την άποψή του η ένωση των δυνάμεων δεν προσδίδει τίποτα πέραν του «ονόρε» ότι «αντί για 11, είμαστε 20». «Δεν κερδίζει κάτι ο προοδευτικός χώρος», λέει, εξηγώντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να ‘χαρίσει’ μία αντιπολιτευτική φωνή «μόνο και μόνο για να διορθώσουμε ένα φωτογραφικό ενσταντανέ στο οποίο η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής ως τρίτο κόμμα». Αντίθετα, εκτιμά ότι το σημαντικό είναι να υπάρχουν στη Βουλή φωνές όπως αυτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπερασπίζονται την αληθινή πολιτική απέναντι στους ‘λαϊκιστές’ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Για το ίδιο το εγχείρημα που φαίνεται ότι μόλις ξεκινά, στο Ποτάμι ζητούν η Επιτροπή που αποφασίστηκε να συγκροτηθεί, να έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως των επιχειρήσεων και όλοι μαζί να συγκροτήσουν ένα μεγαλύτερο Σώμα, που εκείνοι αρέσκονται να ονομάζουν «Κοινοβούλιο του Κέντρου». «Αν ο κόσμος αυτός εμφανιστεί και υπάρξει, εν τοις πράγμασι, ένας καινούριος, προοδευτικός, μεγάλος χώρος, που εμείς αποτύχαμε να καλύψουμε, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε πίσω και να δώσουμε χώρο σε αυτούς τους νέους ανθρώπους. Δεν το εννοώ ηλικιακά, εννοώ τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που θα μπουν στην πολιτική. Αυτό είναι το σχέδιό μας και τα δύσκολα σχέδια έχουν αξία», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δίνοντας το στίγμα του σχεδίου που έχει στο μυαλό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.