ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση

Στα χέρια των αρχών ύποπτοι για τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες - Παρίσι

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, που θεωρείται ένας από τους υπόπτους-κλειδιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, συνελήφθη χθες στο Βέλγιο, όπως και άλλα τέσσερα πρόσωπα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στη γαλλική αλλά και στη βελγική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν οι βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.
abrini

«Το απόγευμα, ο Μοχάμεντ Αμπρινί (...) συνελήφθη στο Άντερλεχτ (μια συνοικία των Βρυξελλών). Μαζί με εκείνον συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ο Τιερί Βερτς.

Πέραν της σύνδεσης του Αμπρινί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ, έναν από τους βασικούς υπόπτους των επιθέσεων στο Παρίσι, οι εισαγγελείς ερευνούν εάν ο Βελγομαροκινός Αμπρινί, 31 ετών, είναι ο τρίτος ύποπτος, ο «άνδρας με το καπέλο» που καταγράφηκε από κάμερες την 22η Μαρτίου στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών μαζί με τους δύο βομβιστές-καμικάζι λίγο πριν διαπράξουν τις επιθέσεις.

Μερικές ώρες νωρίτερα, πηγές στη βελγική αστυνομία είχαν γνωστοποιήσει τη σύλληψη άλλων δύο προσώπων, ο ένας από τους οποίους, ο Οσάμα Κ., εκτιμάται πως είναι το πρόσωπο που θεάθηκε μαζί με τον καμικάζι που διέπραξε την επίθεση σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών την ίδια ημέρα.

Ο Οσάμα Κ., πιο γνωστός με το όνομα Νάιμ ελ Χάμεντ, συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ύποπτο, τον Ερβέ Μπ. Μ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των βελγικών εισαγγελικών αρχών.

«Η έρευνα συνεχίζεται με ιδιαίτερα ενεργό (τρόπο)», τόνισε ο Τιερί Βερτς, σημειώνοντας πάντως ότι δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για επιχειρησιακές λεπτομέρειες «σε αυτό το στάδιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.