ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόψει Προγραμματικής Συνδιάσκεψης στις 14-15 Μαΐου

Στα κομματικά όργανα τα κείμενα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Στην προετοιμασία της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης εστιάζουν τώρα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο εβδομάδες ως την πραγματοποίησή της στις 14-15 Μαΐου.
ds

Σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία αντίστοιχα, βάζουν στο μικροσκόπιο τα πολιτικά κείμενα που ετοίμασαν οι ομάδες εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να εξετάσουν τυχόν τροποποιήσεις προτού αυτά δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά και να εγκριθούν από τα επιμέρους όργανα των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για του λόγου το αληθές, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή 6 Μαΐου, ενώ την τελευταία εβδομάδα πριν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα συνεδριάσει και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Αντιστοίχως, την Τρίτη του Πάσχα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ενώ την Παρασκευή 6 Μαΐου θα συνέλθει εκ νέου το ίδιο όργανο διευρυμένο όμως με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Εφόσον τα επτά συνολικά κείμενα εγκριθούν, θα παρουσιαστούν εν είδει εισηγήσεων στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη, σε μία προσπάθεια εμβάθυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και απόκτησης μίας συγκεκριμένης πολιτικής ταυτότητας εκ μέρους της. Στο μεταξύ, θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ θα έχουν κοινοποιηθεί ανά την Ελλάδα, μέσα από εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν για το αμέσως επόμενο διάστημα και δη για το τριήμερο 7-8-9 Μαΐου, ήτοι μία εβδομάδα πριν από τη Συνδιάσκεψη.

Η ανάγκη πολιτικής ταυτότητας του εγχειρήματος, θεωρείται περισσότερο από επιτακτική στην παρούσα φάση, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων εκλογών στο άμεσο μέλλον, κάτι πάντως που ξορκίζουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αντίθετα, εμμένουν στην άποψή τους ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκύψει νέα κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή και με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, στην οποία πάντως θα συμμετέχουν οπωσδήποτε τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.