ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Επίθεση από Κουμουτσάκο

Γ. Σταθάκης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για αλλαγή στάσης στο χρέος

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως υπογραμμίζει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα.»

Νωρίτερα, όπως είχε μεταδώσει το Reuters, μιλώντας σε ελληνογερμανικό φόρουμ ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Μέχρι το 2022, το χρέος είναι βιώσιμο αλλά μετά, θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων».

«Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει» σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022, ενώ τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι χρειάζεται κούρεμα.

Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αγαπητέ κ. Υπουργέ ,
    Πριν να καταφέρεις την » προσέλκυση μακροχρωνίων επενδύσεων στην Χώρα » εγώ ο απλός Πολίτης θα απαιτούσα από την αφεντιά σου να καταγράφεις το πόθεν , το γιατί και πως έσχες για τα 1,8 εκατομμύρια που σου διέφυγαν να καταγράψεις , όπως και μια πιό ξεκάθαρη δήλωση των — οπως λέγεται 30 τόσων ακινήτων σου …..
    Όλα τα παραπάνω ειναι και πρέπει να παραμένουν πληροφορείες που με ευκολία και με διαύγεια να ξέρουν όσοι θα επιχειρήσουν να σε ψηφίσουν ξανά …
    Γιατί είσαι αριστερός , όπως δηλώνεις .

  2. Mνήμων 18:26 05/04/2016

    Μητρόπουλος: Το πρόγραμμα της Θάτσερ ήταν ηπιότερο
    Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ένα 24ωρο μετά το «παρών» που δήλωσε στην ψηφοφορία στη Βουλή.
    Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που στάθηκε αφορμή για να χάσει την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας».
    Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
    Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι έχουν εκρηκτική δημοφιλία. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.
    «Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.