ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη

Στην Αθήνα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.
tsiprasacosta

Στις 11.30 θα  πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα,  επισκέπτεται την Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης  και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Κόστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Ως εκ τούτου θεωρείται ως ένας εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στη Μεσόγειο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σύμμαχος του ΤΣΙΠΡΑ ;
    Κάτσε να τον μάθει ….. Μόνος του ….
    δεν χρειάζεται καν βοήθεια από Λαφαζάνη , Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.