ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή

Στην οικία Χατζιδάκι στην Ξάνθη προσωπικά αντικείμενα του μέγαλου συνθέτη

Παρτιτούρες, η πρωτότυπη ζωγραφιά της «Ρωμαϊκής Αγοράς» και άλλα αντικείμενα και πολύτιμο υλικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι που μέχρι σήμερα περιλαμβάνονταν στη συλλογή της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), μεταφέρθηκαν στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, στην οικία Χατζιδάκι ενόψει των εγκαινίων της, την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου.

Στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε ως έκθεση και η Μουσική Βιβλιοθήκη Ξάνθης–Σόνια Θεοδωρίδου, μια ακόμη εντυπωσιακή συλλογή που παραχώρησε στη ΦΕΞ η γνωστή λυρική τραγουδίστρια και ήδη έχει ξεπεράσει τα 2.000 αντικείμενα με βιβλία, ψηφιακούς δίσκους, παρτιτούρες και άλλα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΦΕΞ Πασχάλης Ξανθόπουλος, με την προτροπή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συντελεστών, η ΦΕΞ μετέφερε όλο αυτό το υλικό στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι όπου και θα εκτίθεται από εδώ και στο εξής.

Όπως εκτιμούν οι άνθρωποι της ΦΕΞ, ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης είναι το καταλληλότερο μέρος για να στεγάζονται μόνιμα τα προσωπικά αντικείμενα του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και η Μουσική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, αφού θα λειτουργεί ως ανοιχτός χώρος για τους ανθρώπους της μουσικής, ευνοώντας με αυτό τον τρόπο το μουσικό διάλογο και την πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο υλικό το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η πλούσιο και ιδιαίτερα σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας υλικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης–Σόνια Θεοδωρίδου, δωρίστηκε από την ίδια στη ΦΕΞ και αποτελεί το έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιβλιοθήκης.

Η συνεργασία της με τη ΦΕΞ ξεκίνησε με αφορμή τον κύκλο εκδηλώσεων «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» και βασίστηκε στην ιδέα της για τη δημιουργία και την υποστήριξη μουσικών βιβλιοθηκών σ’ όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.