ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα

Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, η Κέρκυρα.
floga

Η Ιερή Φλόγα αφίχθη στο λιμάνι του νησιού λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι και από κει ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διαδρομή από τον Κερκυραϊκό ΓΣ στη Σταμ. Δεσύλλα, από το ιστορικό θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» στη συμβολή Ιονίου Ακαδημίας και Καποδιστρίου όπου και έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Σπιανάδα.

Εκεί έλαβε χώρα μία σεμνή, αλλά ιδιαίτερη ειδική τελετή που ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδος και Βραζιλίας. Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών, οι χαιρετισμοί, του Δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Rio 2016» και του εκπροσώπου της ΕΟΕ.

«Ύστερα από πολλά χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα περνά από την Κέρκυρα για να συνεχίσει το ταξίδι της μέχρι τη μακρινή Βραζιλία και να μεταφέρει το Ολυμπιακό Φως στην πόλη του Ρίο, που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Μέσα από αυτό το ταξίδι αυτή η φλόγα, που άναψε από τον ζωοδότη ήλιο της Ολυμπίας θα στείλει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τα πανανθρώπινα και αιώνια μηνύματα για ειρήνη και συναδέλφωση των λαών. Αυτό το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας, από πόλη σε πόλη , από χώρα σε χώρα, φωτίζει τις ανθρώπινες ψυχές και το πνεύμα που διαλαλεί αυτά τα ιδανικά» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα που οι κοινωνίες δοκιμάζονται από τον τυφλό ρατσισμό, από ακρότητες, από ιδεολογίες βίας και εξόντωσης, τα ιδανικά που γεννήθηκαν εδώ, τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της κοινής προσπάθειας, του ευ αγωνίζεσθε, δίνουν ένα άλλο νόημα, σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Νικολούζος.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, όπου παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου, την αυλαία της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, έκλεισε η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος».

Από την Κέρκυρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρόκειται να συμμετέχει και η αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Δόικα, που είναι μεταξύ των πρωταθλητριών της Εθνικής Ομάδας του ελληνικού ανσάμπλ, που πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του «Ρίο 2016» μετά την εκπληκτική εμφάνιση στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της ρυθμικής γυμναστικής στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου και κατέλαβαν μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις.

Στις 2.00 το μεσημέρι , η Ολυμπιακή Φλόγα πήρε το δρόμο της επιστροφής στο Λιμάνι Καποδιστρίου, περνώντας από τα Ανάκτορα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Μέγαρο Καποδίστρια.

Αύριο, το Ολύμπιο Φως, που διατρέχει την Ελλάδα από τις 21 έως τις 27 Απριλίου, θα φωτίσει την πόλη των Σερρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.