ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε η επαναπροώθηση

Στην Τουρκία το πρώτο πλοίο με μετανάστες από την Ελλάδα

Έφτασε σήμερα το πρωί στο Δικελί της δυτικής Τουρκίας το πρώτο επιβατηγό πλοίο που μεταφέρει μετανάστες από την Ελλάδα βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Το πλοίο Nezli Jale που αναχώρησε από τη Λέσβο έδεσε γύρω στις 09:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Δικελί μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές.

Δεκάδες αστυνομικοί, υπεύθυνοι και μέλη του Ερυθράς Ημισελήνου τους περίμεναν στο λιμάνι. Ακριβώς απέναντι από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο, δύο άνθρωποι ξεδίπλωσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν στα αγγλικά "Stop deportation, open borders" (Σταματήστε τις απελάσεις, ανοίξτε τα σύνορα).

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς, το πλοίο αυτό έφτασε στο Δικελί συνοδευόμενο από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το λιμάνι.

Πολλές εκατοντάδες μετανάστες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στα λιμάνια του Δικελί και του Τσεσμέ στο πλαίσιο αυτού του πρώτου κύματος επανεισδοχών στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας στις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.