ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στο 20% η εισφορά και για τους αγρότες

Στο ενιαίο ταμείο και ο ΟΓΑ

Στο νέο ασφαλιστικό υπερταμείο (ΕΦΚΑ) θα ενταχθεί και ο ΟΓΑ, καθώς η τρόικα απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της κυβέρνησης να παραμείνει αυτοδύναμο Ταμείο, ενώ οι δανειστές απέρριψαν και την πρόταση για μόνιμη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία με συντελεστή 16%.

Συγκεκριμένα ο ΟΓΑ δεν θα ενταχθεί σταδιακά και σε βάθος πενταετίας στον νέο υπερταμείο που δημιουργείται στην ασφάλιση, αλλά άμεσα. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή οι δανειστές δεν δέχονται την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του 16% και έτσι το μίνιμουμ που θα πληρώνουν οι αγρότες θα είναι στο 20% του εισοδήματός τους,  ανεξάρτητα από τον χρόνο που ασφαλίστηκαν, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα θα είναι στο 70%του κατώτατου μισθού.

pinakasoga

Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους μελετάται αντί για τα δύο πρώτα χρόνια, να είναι για τρία χρόνια η κατώτερη εισφορά του 14%, αλλά και για τέσσερα χρόνια ακόμη εισφορά 17%. Έτσι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές για επτά και όχι για πέντε έτη. Μετά το διάστημα αυτό η εισφορά θα πάει στο 20%. Μάλιστα για τους νέους επιστήμονες του ΕΤΑΑ η έκπτωση 50% για την περίοδο 2017-2019 θα ξεκινάει από τα 13.000 ευρώ και όχι από τα 10.000 ευρώ και θα μειώνεται κατά 1% ανά 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.