ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αύριο με τον Γάλλο ομόλογό του

Στο Παρίσι ο Κοτζιάς

Τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό πρόκειται να συναντήσει, αύριο, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φθάνει σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι, προερχόμενος από το Λουξεμβούργο.
kotzias

Η πρώτη αυτή επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη γαλλική πρωτεύουσα, αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία και καλλιέργεια των διμερών προσωπικών σχέσεων με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. Η εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες, θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.

Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους από γαλλικά «think tanks», σε συναντήσεις που οργανώνει στην πρεσβεία η πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη. Ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Με την ευκαιρία ειδικής τελετής στην πρεσβεία, ο Έλληνας υπουργός θα παρασημοφορήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ, με τον οποίο θα έχει δείπνο εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.