ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος διακίνησης

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις ειδικοί φρουροί με το παράνομο οπλοστάσιο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αττική και στην Κρήτη, για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους και παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί το εύρος και οι λεπτομέρειες της εγκληματικής δράσης τους.

Σήμερα οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, μαζί με τον αδελφό του ενός, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο 28χρονους που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ στην Αττική, έναν 27χρονο που υπηρετεί στα Χανιά και έναν 30χρονο που υπηρετεί σε επίλεκτη μονάδα του Ρεθύμνου, και τον 31χρονο αδελφό του τελευταίου.

Η πληροφορία που οδήγησε στην διερεύνηση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι οι ειδικοί φρουροί θα έφερναν όπλα από την Κρήτη, τα οποία ένας από τους 28χρονους στην Αθήνα, επρόκειτο να παραδώσει, κατόπιν παραγγελίας, σε αλλοδαπό κακοποιό.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί και από την αστυνομική έρευνα, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί το εξετάζουν με πολύ προσοχή, καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρχει κρυψώνα και με άλλα όπλα που δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το υπηρεσιακό πιστόλι του 28χρονου που συνελήφθη στον Πειραιά, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται που το έχει. Σε ότι αφορά στο χρονικό της επιχείρησης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ένας απο τους 28χρονους μετέβη στην Κρήτη, όπου μαζί με τον 30χρονο απο το Ρέθυμνο, παρέλαβαν δύο πιστόλια απο τον 27χρονο στα Χανιά, πήραν από ένα ο καθένας και γύρισαν με πλοίο από το Ηράκλειο στον Πειραιά.

Εκεί, οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν τους ακινητοποίhσαν και βρήκαν πάνω στον 28χρονο ένα πιστόλι και γεμιστήρα και στο αυτοκίνητο του αδελφού του 30χρονου, που αποχωρούσε από το λιμάνι, έναν σάκο με το δεύτερο πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Οι τρεις συνελήφθησαν επιτόπου, ενώ ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο ειδικών φρουρών στην Αθήνα και στα Χανιά.

Από την έρευνα που έγινε αμέσως μετά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) Στην κατοχή του 27χρονου ειδικού φρουρού στα Χανιά:
• 2 πιστόλια των 22mm,
• 2 πιστόλια των 9mm
• μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο,
• δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα,
• δυναμίτης με φυτίλι,
• 3 κάλυκες σε μορφή οβίδας,
• 4 βυθομετρητές,
• 13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου,
• 607 φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων,
• μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.

β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν ένα φυσίγγιο 7,62mm, μια σύριγγα μίας χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.

γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου ειδικού φρουρού, (ο οποίος φέρεται και ως παραλήπτης των όπλων στην Αθήνα), βρέθηκαν 5 βεγγαλικά - κροτίδες, πτυσσόμενο μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.

δ) Στην κατοχή του 30χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου αδελφού του ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.