ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν μηδενικές οι ροές στα νησιά του Αιγαίου

Στους 53.817 οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

Στους 53.817 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων 29.298 βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.
prosfiges

Στην Αττική, οι πρόσφυγες και μετανάστες στους χώρους φιλοξενίας ανέρχονται σε 14.359, εκ των οποίων 3.294 άτομα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 7.899 πρόσφυγες και μετανάστες.

Με μηδενικές σχεδόν ροές μεταναστών και προσφύγων, το βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 48ωρο. Συνολικά 53 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν από προχθές Πέμπτη μέχρι και σήμερα Σαββάτο στις 9 το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου, 15 στη Λέσβο, 9 στη Χίο και 33 στη Σάμο.

Στα νησιά όμως, εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης– Τουρκίας, στα hot-spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 6.720 άτομα. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί: Στο hot-spot της Μόριας στη Λέσβο 4.018, στη Χίο 2045 και στη Σάμο 657.

Στα παραπάνω στοιχεία των hot-spots συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επίσης, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot-spots ζουν άλλοι 500 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου και έχουν και αυτοί εγκλωβιστεί αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.