ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από 66 χρόνια λειτουργίας

Τέλος για την Ηλεκτρονική-Κήρυξε πτώχευση

Με την απόφαση 267/13-4-2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η Ηλεκτρονική κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Η εταιρεία βάζει λουκέτο μετά από 66 χρόνια λειτουργίας-Στο δρόμο περίπου 450 εργαζόμενοι.
il

«Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας,  η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015  είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία. Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».

Το υπουργείο Εργασίας συγκαλεί τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών ΑΕΕ, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αφενός μεν, για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης αφετέρου δε, για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/04/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 23:06 13/04/2016

    Μετά την Ελληνική χρεοκοπία που έφεραν και επίσημα τον περασμένο Ιούλιο οι προδότες Τσίπρας και Βαρουφάκης, όπως και τους τραπεζικούς ελέγχους κεφαλαίων, πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις στην ουσία χρεοκόπησαν και αυτές μαζί με την Ελληνική οικονομία.Όσοι από τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων που κλείνουν είχαν ψηφίσει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ άς πρόσεχαν.Άς πάνε τώρα στην Κουμουνδούρου να τους βρούνε δουλειά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.