ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας»

Θ. Θεοχαρόπουλος: Πρέπει να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση

Στην ανάγκη να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση για να μην δίνεται η δυνατότητα στο ΔΝΤ να απαιτεί συνεχώς περισσότερα σκληρά μέτρα, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Σκάι) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αυτό που λέμε και τώρα, είναι τι κάνει η ίδια η κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Θα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας, να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν νωρίτερα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την ουσία θα έπρεπε η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις πιθανές διαφωνίες μεταξύ εταίρων-δανειστών, να πετύχει το κατάλληλο μείγμα. Εκεί που χρειαζόμαστε πολιτικές απασχόλησης και όχι τόσο δογματικής λιτότητας, να αξιοποιήσει φωνές ευρωπαϊκές που υπάρχουν σε αυτή την κατεύθυνση και όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους να αξιοποιήσει τις φωνές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντί για αυτό κάνει το ακριβώς αντίθετο, δεν αξιοποιεί καμία φωνή. Δεν μας βοηθούν οι διαρροές των διαλόγων. Δεν βοηθά στο θέμα της αξιοπιστίας της χώρας μας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να μην εμπλακούν σε ατέρμονες συζητήσεις. «Πρώτα να πάμε σε περαιτέρω σύγκληση με βάση το έργο της επιτροπής και τις προγραμματικές θέσεις, με μεταβατικό φορέα ένα πολυκομματικό σχήμα με στόχο γρήγορα να γίνει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα που έχει ανάγκη ο τόπος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.