ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγκαίο ένα συνεκτικό σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων

Τι αναφέρεται στο κείμενο της Επιτροπής

Το στίγμα των προθέσεών τους δίνουν με ανακοίνωσή τους μία μέρα μετά την πρώτη συνεδρίασή τους τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, που συγκρότησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, κινήσεις του χώρου και φορείς της κοινωνίας.
fofistavros

Μιλούν για την ανάγκη να υπάρξειμία καλύτερη Ελλάδα, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μάχη τηνοποία καλούν όλους τους προοδευτικούς πολίτες να δώσουν τώρα από κοινού, καθώςη Ελλάδαβρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται απόμια νέα εθνική περιπέτεια με την παράταση της ύφεσης και της συζήτησης περί Grexit, τη συνεχιζόμενη καταστροφή της μεσαίας τάξης και τηνδιόγκωση της ανεργίας, τη φυγή ανθρώπινου δυναμικού κι επιχειρήσεων, τηνανεξέλεγκτη διόγκωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος λόγω τωναλλοπρόσαλλων κυβερνητικών χειρισμών, την αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδαςστην Ευρώπη.

Την περαιτέρω βύθιση της χώραςαποδίδουν στις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρεώνοντάς τους αποτυχίαστο να διαπραγματευτούν με τους εταίρους-δανειστές. Παράλληλα, μιλούν γιααποδόμηση των θεσμών και της Δημοκρατίας με τη χρήση των πλέον παλαιοκομματικώνπελατειακών μεθόδων, της πολιτικής απάτης και του πολιτικού αμοραλισμού και τηςκαθεστωτικής αντίληψης σε όλα τα επίπεδα.

«Ως εδώ! Πρέπει να δημιουργηθούνπροϋποθέσεις εξόδου από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και της ύφεσης και ναγνωρίσει ο τόπος μια νέα εποχή ευημερίας και ανάπτυξης», λένε, τονίζοντας τηνανάγκη κατάρτισης και εφαρμογής ενός συνεκτικού σχεδίου προοδευτικώνμεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Φιλοδοξούν μάλιστααυτό το σχέδιο να δημιουργήσει νέες πλειοψηφίες και να οδηγήσει στο να αλλάξουνοι πολιτικοί συσχετισμοί, να αποκτήσει η πολιτική κύρος και ουσιαστικόπεριεχόμενο, να αποφευχθεί το νέο αδιέξοδο ενός- κατ ευφημισμό- δικομματισμού ,όπως λένε, ο οποίος αναπαράγει όλες τιςπαθογένειες του παρελθόντος. Τον λαϊκισμό, την διαπλοκή και την πελατειακήλογική.

«Απέναντιστις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι συντηρητικές επιλογές της ΝΔ, δενμπορεί να είναι η λύση. Η ΝΔ δεν παύεινα είναι μια συντηρητική παράταξη, πουτη στηρίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, όπως συμβαίνειεξάλλου σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο», λένε σε αυτό το κείμενο που περιγράφει τοπλαίσιο εργασιών της Επιτροπής. «Πρέπει να επιταχύνουμε το πέρασμα σε μια νέαιστορική περίοδο, όπου ελάχιστα θα μείνουν όπως χθες», λένε, τονίζοντας ότι δενυπάρχει μέλλον στην οικονομία χωρίς παραγωγή πλούτου και υπηρεσίες υψηλούεπιπέδου, δίχως ανάπτυξη με ρήτρες απασχόλησης και αναδιανομής, στην εκπαίδευσηχωρίς αξιολόγηση και αριστεία, δίχως δημόσια διοίκηση με αποτελεσματικότητα καιαξιοκρατία, δίχως αποκέντρωση και ισχυρή αυτοδιοίκηση και τελικά δεν υπάρχειμέλλον χωρίς προστασία των αδύναμων.

Σημειώνονταςότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις,χαρακτηρίζουν αυτονόητη την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο προοδευτικώνμεταρρυθμίσεων για τη χώρα. Για το σκοπό αυτό, εξηγούν ότι συγκρότησαν και τηνίδια την Επιτροπή, η οποία καλείται σεένα δίμηνο να διαμορφώσει και να εισηγηθεί ένα πλαίσιο θέσεων και προτάσεωναξιοποιώντας τις μέχρι τώρα επεξεργασίες των επιμέρους φορέων και να αντλήσειιδέες μέσα από ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο με δημιουργικούς πολίτες καιδυναμικούς κοινωνικούς φορείς με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και μέσωσυζητήσεων στο διαδίκτυο.

Στις διαδικασίεςαυτές, καλούν τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας να εμπλακούν, ενώ ως στόχοέχουν να διαμορφωθεί ένα ευρύ και αυτόνομο μεταρρυθμιστικό και προοδευτικόρεύμα βάσης που θα ανανεώσει την πολιτική ζωή και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μιανέα εποχή προόδου κι ευημερίας. «Με τη θέση που της αξίζει στην ΕΕ και στονκόσμο», όπως λένε...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.