ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης

Τι λέει το Βερολίνο για την επικοινωνία Μέρκελ-Τσίπρα

Την τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου Άνγελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  το βράδυ την Τρίτη, επιβεβαίωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, η οποία ωστόσο αρνήθηκε, κατά πάγια τακτική της καγκελαρίας, να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.
tsipras merkel

Ερωτηθείσα, αν η κ. Μέρκελ έδειξε, όπως, σύμφωνα με το δημοσιογράφο, αναφέρει η Αθήνα, κατανόηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να εγκριθούν επιπλέον μέτρα, η κ. Βιρτς επανέλαβε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί στο περιεχόμενο εμπιστευτικής συνομιλίας, σημείωσε ωστόσο ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα μεταρρυθμίσεις και στήριξη της Ελλάδας έχει καταστεί αρκετά σαφής.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΧΑΜ 18:48 20/04/2016

    Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο 2015
    ================================================================

    Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, ήτοι των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ., ευρώ έναντι 10,380 δις., ευρώ τον Οκτώβριο.

    Στα 87.003.283.337,33 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των οφειλόμενων στο δημόσιο φόρων (οφειλές εντός προϋπολογισμού ληξιπρόθεσμες και μη, ρυθμισμένες και μη ρυθμισμένες), σύμφωνα με στοιχεία της 18.2.2016, τα οποία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.