ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ, ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ...

Δυστυχώς, στη χώρα μας οι περισσότεροι φλυαρούν, δεν ομιλούν. Αρέσκονται σε σχόλια και κριτικές γενικού τύπου. Δεν κάνουν προτάσεις και αποφεύγουν όπως ο Διάβολος το λιβάνι το συγκεκριμένο. Ακόμη και όσες κατατίθενται, επί το πλείστον είναι ανεύθυνες, βολονταριστικές, ατεκμηρίωτες, και στόχο έχουν κυρίως να κολακέψουν τον λαό, και όχι να λύσουν τα προβλήματά του.

Μάλιστα, αρκετοί δεν λαμβάνουν καν υπ’ όψιν τους την "κατάσταση μνημονίου" στην οποία βρισκόμαστε και αερολογούν. Στην πλειοψηφία τους οι δημοσιολογούντες -είτε είναι κόμματα είτε Μέσα Ενημέρωσης είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές και "ανησυχούντες" διανοητές και επιστήμονες- επιλέγουν τον ρόλο της Κασσάνδρας, και όχι του παιδαγωγού. Του Επιμηθέα, και όχι του Προμηθέα. Προτιμούν να είναι τυμβωρύχοι του παρελθόντος, και όχι σκαπανείς του μέλλοντος, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε απλούς εξορκιστές του παρόντος.

Διαλαλώντας την καταστροφή, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν τη σύγχυση και τον φόβο για τα επερχόμενα. Αρκετοί δε, έστω άθελά τους, συνταυτίζονται με ιδιοτελή συμφέροντα τα οποία το μόνο που επιδιώκουν είναι να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας τα "ασημικά" και τα "προνομιούχα οικόπεδα" της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά.

Βεβαίως, όσο εγκληματική είναι η δικτατορία της δημοκρατίας την οποίαν υφιστάμεθα, άλλο τόσο είναι έγκλημα ή ακόμα χειρότερα είναι λάθος η ιδέα μιας δημοκρατικής δικτατορίας με την οποίαν ορισμένοι επ’ εσχάτων και εν τη απογνώσει τους ζυμώνονται.

Σήμερα, αυτά που χρειαζόμαστε είναι πολιτική συνεννόηση, κοινωνική συστράτευση, εθνική αλληλεγγύη, υπομονή και επιμονή σε ένα ριζοσπαστικό, εμπνευσμένο και πάνω απ’ όλα συγκεκριμένο, στοχοθετημένο και μετρήσιμο σχέδιο εξόδου από την κρίση, παραγωγική αναδιάρθρωση, δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας.

Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα προς τα μπρος, το οποίο θα συναρθρώνεται από περιφερειακά επενδυτικά σύμφωνα, από κεντρικές συμπράξεις του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, από καθοδήγηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, από στήριξη εξειδικευμένων πρωτοποριακών και διαφορετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, από διακρατικές συμφωνίες είτε με οικονομικά ισχυρές τρίτες χώρες που θέλουν να προσεγγίσουν την Ευρώπη είτε με χώρες της Αφρικής και της Ασίας, από τις οποίες εκτιμάται ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα έλθει το νέο αναπτυξιακό κύμα του πλανήτη.

Χρειαζόμαστε δημιουργούς και όχι αφηγητές, αναμορφωτές και όχι επίδοξους συγγραφείς τού "Καλημέρα θλίψη". Αρκετά με τους εργολάβους της αγωνίας των πολιτών, φτάνει πια το μοιρολόι και η μιζέρια. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές. Όσο σκληρή και πικρή κι αν είναι η αλήθεια, πρέπει να ειπωθεί. Το έθνος χρειάζεται αναστοχασμό και αισιοδοξία. Ακόμη και να δραματοποιηθεί υπέρ το δέον η αλήθεια χρειάζεται, αν αυτό μάς κάνει να συνέλθουμε και να μας συνεγείρει.

Η Ελλάδα χρειάζεται να ξαναγίνει χώρα ζωντανών ανθρώπων, αποφασισμένων να παλέψουν με τη μοίρα τους, και να μην καταλήξει σε τόπο περιφερόμενων ζόμπι και απέθαντων. Οι μνήμες του Μεσοπολέμου και της μετεμφυλιακής περιόδου δεν είναι τόσο μακρινές και μπορούν να μας παραδειγματίσουν σε ιδέες, αξίες και τρόπο ζωής για το πώς αναγεννηθήκαμε από τη στάχτη.

Ο δρόμος της ευκολίας, της ευωχίας και της ανεμελιάς παρήλθε. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε και σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι το κακό θα φύγει όπως ήλθε, τόσο πιο γρήγορα θα κερδίσουμε το αύριο – τουλάχιστον των παιδιών μας.

Δεν αρκεί η κυβέρνηση ή ο καθένας μας να αναγνωρίσει ως μόνο χρέος τη σωτηρία της πατρίδας· απαιτείται να κατανοήσουμε ότι η ρήση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου "Ή η χώρα θα εξαφανίσει το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει το έθνος" είναι επίκαιρη όσο ποτέ και ταυτόχρονα αποτελεί τη λυδία λίθο του ελληνικού προβλήματος.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. manos 22:23 21/04/2016

  http://nonews-news.blogspot.gr/2016/04/o_21.html?m=1
  Και όμως σε αδηκησανε όλοι παράφορα Πρόεδρε.

 2. NB 21:19 20/04/2016

  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ… Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!!!

  Αγαπητέ μου,
  σ” αυτή τη χώρα όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα τα δεινά είναι Γιώργος Παπανδρέου και οι «κηπουροί» του.
  Αυτό έχουν αποφασίσει οι χρεοκοπημένοι μεγαλοτραπεζίτες , μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι και ακολουθούν τα φερέφωνα της διαπλοκής.
  Αυτό έχει αποφασίσει ο «σοφός λαός». Ο λαός που επιβραβεύει την απάτη, τη λαμογιά, τη φοροκλοπή, το φακελάκι, τα κλειστά επαγγέλματα, τις μαϊμού συντάξεις. Ο λαός που επιβραβεύει τη Χρυσή Αυγή. Ναι , τη χρυσή αυγή που..ξέραμε.

  Για όλους αυτούς υπάρχει ο «υπεύθυνος» της σημερινής κατάντιας.
  Έχει καμία σημασία να σε αναγνωρίζουν σε όλο τον πλανήτη, να εκλέγεσαι για δεύτερη πρόεδρος σε ένα παγκόσμιο οργανισμό, να σε καλούν για να διδάξεις τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και οι φοιτητές να σχηματίζουν ουρές, να θεωρείσαι μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες σε όλο κόσμο, έχει καμία σημασία;
  Απολύτως καμία.

  Για τους «σοφούς Έλληνες» ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «προδότης» και «δοσίλογος».
  Ο πολιτικός που ξεσκέπασε και χτύπησε την διαφθορά και την απάτη, ο πολιτικός που προσπάθησε να κάνει στην Ελλάδα τα αυτονόητα, αυτός ο πολιτικός πρέπει να δικαστεί στο Γουδί. Γι’ αυτόν τον πολιτικό πολλοί κουνούσαν κρεμάλες.

  Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν γίνεται από μόνο του.
  Έχουμε αυτό που μας αξίζει και είμαστε εκεί που μας αρμόζει.
  Στον πάτο της Ευρώπης.

 3. N B 20:24 20/04/2016

  Παπανδρέου προς Τσίπρα: Ρώτα τους Ευρωπαίους για το έλλειμμα
  ==========================================
  Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Τσίπρα
  να ρωτήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ποιο ήταν το έλλειμμα του 2009,
  ποιος έφταιγε για τα χάλια της χώρας,
  αν ρώτησε τον κ. Γιούνκερ, για παράδειγμα, να μάθει τελικά
  ποια κυβέρνηση έπαιξε εγκληματικά παιχνίδια με το έλλειμμα της χώρας;

  Και ρώτησε τον κ. Τσίπρα, αν φοβόταν την απάντηση, γιατί μετά από αυτή δεν θα έβρισκε υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
  Του ζήτησε επίσης, να ρωτήσει τους υπεύθυνους του ΔΝΤ και να τους ζητήσει να του πουν την αλήθεια «για το άλλο παραμύθι που κυκλοφόρησε και ο ίδιος στην Ελλάδα, ότι όλα ήταν δήθεν προσχεδιασμένα από τον Παπανδρέου»;

  Και συνέχισε:
  «Γιατί δεν τους ρωτάει πότε αποφασίστηκε το Μνημόνιο,
  ποια βοήθεια είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από το ΔΝΤ μέχρι τον Απρίλιο του 2010;

  Γιατί δεν τους ρωτάει
  αν υπήρχε τότε, με τα τότε δεδομένα, άλλη εφικτή λύση από αυτή που επιλέχθηκε;
  Να τους ρωτήσει – και να έρθει να μας πει τι του απάντησαν.

  ΣΧΟΛΙΟ: ΕΜΠΡΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ !!!!

 4. NMan. 19:19 20/04/2016

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΄Η , ΚΑΙΑΔΑΣ?

  ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ…. ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!

  ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς

  Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
  δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
  Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος

  Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!

  Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
  ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.

  ΥΓ.
  Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.