ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το ΔΝΤ (αυτο)σχεδιάζει καταστροφή

Πέρα από τα όσα λέγονται μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, στη συνομιλία που αποκαλύπτει το Wikileaks, κάτι άλλο είναι αυτό που τρομάζει περισσότερο απ' όλα: το ότι αυτοί οι τύποι αυτοσχεδιάζουν σαν ερασιτέχνες μαφιόζοι σε αστυνομική κωμωδία της συμφοράς.

Οι ίδιοι σχεδόν ομολογούν τον ερασιτεχνισμό τους από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι δεν είχαν σωστή στρατηγική στην αρχή της διαπραγμάτευσης και ότι πρέπει τώρα να την διορθώσουν γιατί βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ακολουθούν ατάκες και στιχομυθίες απείρου κάλλους όπου ο ένας (Τόμσεν) ρωτάει την άλλη (Βελκουλέσκου) τι να κάνουν και τούμπαλιν.
Ο όλος διάλογος μοιάζει με κακογραμμένο σενάριο ή όπως, σχολίασε ένας φίλος, το πρωί, θυμίζει εκείνες τις φυλλάδες με έργα του Καραγκιόζη της δεκαετίας του '60.
Και το πράγμα θα ήταν για γέλια αν αυτοί οι τύποι δεν έπαιζαν κορώνα-γράμματα την τύχη της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, χωρίς σχέδιο και μπούσουλα αλλά και χωρίς οίκτο.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Τόσο σοβαρή που, ο Neo προβλέπει, σοβαρές εξελίξεις στο εσωτερικό του Ταμείου. Τον λόγο θα έχει, τις επόμενες ίσως ώρες, η μαντάμ Λαγκάρντ. Ηδη τα τηλέφωνα θα πρέπει να έχουν ανάψει. Διηπειρωτικά...

Περισσότερα, λοιπόν, σε λίγο και μακάρι να μας βγει σε καλό!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.