ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρους 10 δισ. ευρω πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Tο φορολογικό ημερολόγιο για το 2016

Φόρους ύψους 10 δις. Ευρω καλούνται να πληρώσουν μεχρι το τέλος οι φορολογούμενοι. Η αύξηση του φορου εισοδήματος, καθως και οι νέοι συντελεστες στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινητων δημιουργούν ενα εκρηκτικό κοκτέιλ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους φορολογουμενους. Για αυτο το λογο άλλωστε το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχεδιο έτσι ώστε ο φόρος εισοδήματος να καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις αντί 3 διμηνιαιων δόσεων.
forologia

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να καταβληθούν οι εξής φόροι από τους φορολογούμενους:
Μάιος
-Υποβολή φορολογικών δηλώσεων
Ιούνιος
- Ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Ιούλιος
- Καταβολή πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος.
-Ενεργοποιείται το δεύτερο κύμα αυξήσεων στα νησιά της χώρας μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος., Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχαν αναπροσαρμοσθεί οι συντελεστές ΦΠΑ σε Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο. Επί της ουσίας έχει καταργηθεί το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών στα νησιά και σταδιακά σε όλα τα νησιά θα ισχύσουν οι συντελεστές Φ.Π.Α. που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ήτοι 6%, 13% και 24%.
Ωστόσο, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι από το δεύτερο κύμα αυξήσεων να εξαιρεθούν τέσσερα νησιά. Στα νησιά αυτά εντοπίζεται και οι μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους πρόσφυγες που παραμένουν σε αυτά. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εξετάζει την εξαίρεση των νησιών Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος.
Αύγουστος
- Καταβολή δεύτερης δόσης φόρου εισοδήματος
Σεπτέμβριος
-Καταβολή πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η τροποποίηση των συντελεστών (εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών) με στόχος να αντληθούν από τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ 3,2 δισ. ευρώ. Επιπλέον σχεδιάζεται για τους ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ η αύξηση του συμπληρωματικού φόρου με στόχο την άντληση επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.
-Πληρωμή της τρίτης δόσης φόρου εισοδήματος.
Οκτώβριος
-Κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες.
-Καταβολή δεύτερης δόσης φόρου ακινήτων.
- Καταβολή τέταρτης δόσης φόρου εισοδήματος
Νοέμβριος
-Πληρωμή τρίτης δόσης φόρου ακινήτων.
-Καταβολή πέμπτης δόσης φόρου εισοδήματος
Δεκέμβριος
-Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2017.
-Πληρωμή τέταρτης δόσης φόρου ακινήτων.
- Πληρωμή έκτης δόσης φόρου εισοδήματος

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.