ΚΟΣΜΟΣ

Συρία

Το ISIS απελευθέρωσε ορισμένους από τους 300 εργάτες μιας τσιμεντοβιομηχανίας

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να απελευθερώνουν ορισμένους από τους δεκάδες εργάτες μιας τσιμεντοβιομηχανίας, τους οποίους απήγαγαν στα μέσα της εβδομάδας από το εργοστάσιο όπου δούλευαν, στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από την αρχή του πολέμου, το 2011.
isis

Δημοτικοί αξιωματούχοι από δύο γειτονικές πόλεις κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους τζιχαντιστές προκειμένου οι τελευταίοι να αφήσουν ελεύθερους τους 170 εργάτες που κρατούν από την Τετάρτη.

Το ΙΚ απήγαγε τους εργάτες αφού προηγουμένως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή όπου βρίσκεται η τσιμεντοβιομηχανία, κοντά στην πόλη Ντουμέιρ.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, οι όμηροι είναι περίπου 300. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι 140 εργάτες κατάφεραν να φύγουν προτού να φτάσουν στην περιοχή οι τζιχαντιστές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στο ΙΚ, μετέδωσε νωρίτερα ότι η οργάνωση απελευθέρωσε σχεδόν 300 εργαζόμενους αλλά εκτέλεσε τέσσερις από αυτούς που ήταν μέλη της μειονότητας των Δρούζων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.