ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., όπως αυτό διαμορφώθηκε κατόπιν των δύο χθεσινών συνεδριάσεων.
evz

Συγκεκριμένα, το δ.σ. συγκροτείται ως εξής:
Εκτελεστικά Μέλη
Ρώσσιος Χρήστος, Πρόεδρος
Χατζηδιαμαντής Αντώνιος, Αντιπρόεδρος
Μάνης Παντελεήμων, Διευθύνων Σύμβουλος
Μη Εκτελεστικά Μέλη
Γάτσος Πέτρος, Μέλος
Τσιαπάρας Γεράσιμος, Μέλος
Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη
Βογιατζής Χρήστος, Μέλος
Κερμανίδης Γαβριήλ, Μέλος
Επίσης, η Επιτροπή Ελέγχου ανασυστάθηκε ως εξής:
Βογιατζής Χρήστος, πρόεδρος.
Κερμανίδης Γαβριήλ, μέλος.
Τσιαπάρας Γεράσιμος, μέλος.
Η τοποθέτηση των νέων μελών του δ.σ. και της Επιτροπή Ελέγχου θα τεθεί προς επικύρωση στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Όπως σημειώνει το υπουργείο, «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΒΖ και συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση στήριξης της βιωσιμότητας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοκαλλιεργητών, που την τροφοδοτούν με πρώτη ύλη».
Τις επόμενες μέρες το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αγρότες για το 2016, ενώ ήδη εργάζεται για την εξυγίανση της βιομηχανίας, την εξοικονόμηση κόστους και τη σταδιακή αποπληρωμή των καλλιεργητών, συμπληρώνει το υπουργείο.
Τονίζει επίσης ότι σύντομα το δ.σ. θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παραγωγών.
Στην κατεύθυνση εξυγίανσης της ΕΒΖ έχει διαμορφωθεί πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ+25,97% βάσει του οποίου το χρέος θα περιοριστεί στο 1/3 του σημερινού.
«Στόχος του υπουργείου είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Βιομηχανίας, να στηριχθεί η εξυγίανση, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της, όπως και η λειτουργία των εργοστασίων, με ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας και αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων», επισημαίνεται επιπλέον στη σχετική ανακοίνωση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βάλτε σε λειτουργία τα εργοστάσια που είναι κλειστά. Εκτός από ζάχαρη μπορούν να παράγουν και αιθανόλη την οποία εισάγουμε.
    Άιντε, ξεκολλάτε επιτέλους, οι παραγωγοί μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.