Neo

Το Ποτάμι προτείνει Γιαννίτση

giannitsis

Τον Τάσο Γιαννίτση, πρότεινε εκ μέρους του Ποταμιού, ο Σπύρος Δανέλλης, προκειμένου να κληθεί και να παραστεί στην ακρόαση των κοινωνικών φορέων για το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού. Η πρόταση έγινε χθες κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενόψει της σημερινής ακρόασης των φορέων και αποδεικνύει την ορθότητα της σκέψεως του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχε διαβλέψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούμαστε σε σχέση με το Ασφαλιστικό και είχε προτείνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες από ό,τι φάνηκε απευθύνονταν “εις ώτα μη ακουόντων”», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, με το όραμα του Τάσου Γιαννίτση να δικαιώνεται κάπως, έστω και αργά...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. VATSIMANIS 21:33 26/04/2016

  Να θυμηθούμε τι έλεγαν διάφοροι απίστευτοι τύποι που τώρα το έχουν βουλώσει…΄Ένα πρόχειρο παράδειγμα:
  Σάββας Ρομπόλης,Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, τότε καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  (ΒΗΜΑ, 19/10/1997)
  «Η ΕΚΘΕΣΗ Σπράου, από μεθοδολογικής άποψης, θεωρεί το ασφαλιστικό ένα σύστημα εσόδων – δαπανών. Δεν ασχολείται καθόλου με το κοινωνικό μέρος αλλά στέκεται μόνο στα οικονομικά» και » Θεωρεί μύθο, όμως, τους ισχυρισμούς περί κατάρρευσης. «Το ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό κομμάτι του οικονομικού οικοδομήματος της χώρας. Αν καταρρεύσει αυτό, θα καταρρεύσει δηλαδή και ο κρατικός προϋπολογισμός; Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, δεν μπορούμε να κινδυνολογούμε όμως μιλώντας για κατάρρευση»»
  Δυστυχώς ο Κώστας Σημίτης , ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις, δεν τόλμησε… Φοβήθηκε. Ας προχωρούσε και ας τον έριχναν οι διάφοροι απίστευτοι τύποι. Ίσως όμως ήταν πιο πολύ ΠΑΣΟΚ από ότι έπρεπε…
  Για να φθάσουμε σήμερα στους τυχοδιώκτες Κατρούγκαλους… Τους «ταξικούς αποστάτες» της πλάκας.

 2. TI ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΤΙ..ΧΑΪΚΑΛΗΣ ?

  Αριστερά με τους καΜένους εντελώς?
  Με Πάκηδες, καΜένους, Χαϊκάληδες και Τερενσίες , θα σωθούμε?
  Και ο Χαϊκάλης υπουργός …για το ασφαλιστικό !
  Και ο Τερενσίας ο ..γρήγορος υπεύθυνος για το κυβερνητικό… ‘’έργο’’!

  Ο φοροφυγάς ,τζογαδόρος, ευρολάγνος ‘’καυλολόγος’’ ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, εξασφάλισε μια υπουργική θέση, υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων. Ηθελε να ψηφίσει Οχι στη συμφωνία, τον μετέπεισαν και κατόρθωσε, έτσι, να πάρει υπουργείο!
  Ο κ. Χαϊκάλης συμμετέχει στο υπουργικό σχήμα, στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπεύθυνος για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, κάτω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο
  Ο δεξιόστροφος πολυπράγμων ‘’ κωμικός’’ για όλους και με όλους, είχε εκδηλώσει την σθεναρή πρόθεση να καταψηφίσει την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή. Τελικά, ο κ. Χαϊκάλης ψήφισε Ναι στη συμφωνία, αλλά φαίνεται ότι εδόθη ως αντάλλαγμα υπουργικός θώκος για να μεταπειστεί.
  Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του Τσίπρα για το ασφαλιστικό? Οι γνώσεις του κ. Χαϊκάλη για το χρηματιστήριο, τη φοροδιαφυγή, την πολιτική και όχι μόνο ‘’καυλολογία’’τον καθιστά ‘’μοναδικό’’ και ασυναγώνιστο υποψήφιο για την εκπόνηση της μελέτης του ασφαλιστικού προβλήματος. Επί πλέον, οι οικονομικές και διαστημικές γνώσεις του κ. Τέρενς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προσγείωση του κ. καΜένου εντελώς στον Άρη και στη συνέχεια στον..Ηρακλή.! Γιατί λοιπόν ο κ.Τσίπρας δεν χρησιμοποιεί το άφθονο ανθρώπινο.. υλικό που έχει στα ..πόδια του, παρά αγωνιά και προκαλεί προβλήματα και στον κ.Πάκη που έχει, ως συνήθως , μπερδέψει την βούρτσα με την… Κυψέλη?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.