ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο

Τουρκική ακταιωρός απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά στις Οινούσσες!

Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει ψαρά που έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε σοβαρό επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής

Όπως γράφει το protothema.gr., περίπου στις 13:30 το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με τον ισχυρισμό  πως βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας αλιέας αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να τον συλλάβει

Ανοιχτά του νησιού έφτασε  η κανονιοφόρος «Κραταιός» και κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Όμως δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο, που καταδεικνύει τις επιθετικές διεκδικήσεις της Άγκυρας.
Σύμφωνα με το onalert ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών.
Το αεροπλάνο πέταξε αρχικά στα 1500 πόδια (κάπου 500 μέτρα πάνω από το νησί), μετά γύρισε και πέταξε λίγο πιο χαμηλά, στα 700 πόδια (κάπου 230 μέτρα) και έκανε και πάλι στροφή για να πετάξει ακόμα πιο χαμηλά, στα 500 πόδια (κάπου 150 μέτρα).

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ. 19:14 29/04/2016

    Τα προσόντα του πολιτικού ελέφαντα Πάνου καΜένου εντελώς,
    ===============================================
    σε …υαλοπωλείο, τσακίζουν και ΄΄σπάνε’’ τις καλές προθέσεις ελεημοσύνης της Ελλάδας, όπως την κατάντησαν οι καραμαλάκηδες και λοιποί τρελοί και ‘’πατριώτες’’
    Σε περασμένη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,
    ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος» και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
    *Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι…….
    ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
    *Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας.
    -Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών,» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
    *Ο ‘’κλέφτης’’ λοιπόν Σόϊμπλε,
    κατά τον συκοφάντη και ψεύτη Καμμένο, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την τύχη της πατρίδας μας.
    *Αυτόν τον άνθρωπο τόλμησε ο πιο ηλίθιος –ξυδιάρης πολιτικός να κατηγορήσει ως ‘’λαμόγιο’’ και αφού ο Τσίπρας της Χούντας, τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί?
    *Τι άλλο θα ήταν τόσο συκοφαντικό, προκλητικό, ασεβές από τις εκφράσεις αυτές του πιο ηλίθιου , αγράμματου, συκοφάντη και ψεύτη πολιτικού και μάλιστα δημόσια για έναν άνθρωπο και μια χώρα η οποία μπορεί να καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας?
    Τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στη κυβέρνηση ο φοροφυγάς ‘’ελέφαντας ..του υαλοπωλείου , κατά τον Σούλτς?

  2. ΝΒ 19:12 29/04/2016

    ΜΕ ΠΟΙΑ »ΚΡΙΤΗΡΙΑ»» ..ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ?

    Που λοιπόν και πότε, υπηρέτησε ο Πάνος Καμμένος στο στρατό?
    ==============================================
    Τι ..ιερό ‘’απόρρητο’’ μυστικό μας στερεί τη χαρά να μάθουμε κι εμείς τι προσέφερε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ! ο Πάνος στην πατρίδα μας?
    Πόσους μήνες υπηρέτησε και ποια ‘’η ειδικότης κτηθείσα εν στρατεύματι’’ ???
    Και επειδή ο Πάνος είναι.. ευαίσθητος με τα προσωπικά δεδομένα των ‘’άλλων’’, μήπως υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει , που υπηρέτησε ο Πάνος ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! τη θητεία του? Κάποιος που τον είδε φαντάρο? Κάποια φωτογραφία , κάποιο άλλο στοιχείο??? Η….????????
    Ρε παιδιά ΚΑΝΕΙΣ (;) !!! δεν είδε τον Πάνο φαντάρο ?
    Κανείς δεν συνυπηρέτησε μαζί του ???
    Κανείς δημοσιογράφος δεν είχε και δεν ΕΧΕΙ(;) την περιέργεια να μάθουμε και εμείς τι προσέφερε ο Πάνος στην Πατρίδα?
    Μήπως, ότι έχει προσφέρει και στη Βουλή ????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.