ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τi σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τρεις συν μία λύσεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα των ιδιοκτητών ακινήτων αναζητεί η κυβέρνηση εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.
enoikia

Και αυτό καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολόγηση ενοικίων που δεν έχουν εισπράξει θα πρέπει να κάνουν χρήση ένδικων μέσων και συγκεκριμένα αγωγών εξώσεων. Ωστόσο, η απεργία των δικηγόρων δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να φορολογηθούν για μισθώματα που δεν έχουν εισπράξει.

Mε αφορμή σχετικής ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαράς Κεφαλίδου, αναφορικά με τις επιπτώσεις στις υποθέσεις αυτές από τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφού σημείωσε πως υπάρχει επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους, είπε:

«Εάν δεν λυθεί το θέμα, οι λύσεις που έχουμε είναι τρεις: Η πρώτη λύση που έχουμε είναι να δοθεί άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους, οργανωμένα όμως, στους δικηγόρους να λάβουν ειδική άδεια για τις συγκεκριμένες ενέργειες για τους πολίτες. Η μία λύση είναι αυτή. Η δεύτερη λύση είναι να παρατείνουμε τις φορολογικές δηλώσεις όταν έχουμε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή ανείσπρακτα ενοίκια, για όσο χρόνο χρειαστεί, για να καλυφθεί το όλο πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε. Η τρίτη λύση που έχουμε μπροστά μας είναι να δεχτούμε τις φορολογικές δηλώσεις τώρα στις περιπτώσεις που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη και να μας φέρουν τα σχετικά έγγραφα μετά, όταν λήξει η αποχή».
Σχολιάζοντας, η ερωτώσα βουλευτής είπε πως θα μπορούσε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτές οι φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω ιδιοκτητών, με την επισύναψη υπεύθυνης δήλωσης αναφορικά με το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε διαφορετική περίπτωση, «θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν θα μπει στη διαδικασία να τιμωρήσει τελικά τους ανθρώπους αυτούς, επειδή κάποιοι δικηγόροι διεκδικούν τα δικά τους αιτήματα και βρίσκονται σε μία αποχή διαρκή, καλώντας όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν άδικα φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα». Ανταπαντώντας, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως σημείωσε με ενδιαφέρον την πρόταση της κυρίας Κεφαλίδου, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα εξεταστεί μαζί με όλες τις άλλες, πριν ληφθεί η οριστική απόφαση επίλυσης του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.