ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος στις μηνύσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη αλλά και την υπόθεση Παπασταύρου.

«Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι τόσο η λίστα Λαγκάρντ όσο και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στον Στ. Παπασταύρου, λέγοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να τον στηρίζει.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις θέσεις του ΔΝΤ.
«Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;» αναρωτήθηκε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως» με το ΔΝΤ, ταυτιζόμενος απόλυτα -όπως υποστήριξε- με τις θέσεις του Ταμείου για την αγορά εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο, τις επικουρικές συντάξεις και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

«Την ίδια ώρα που η κοινωνία μας βρισκόταν στη δίνη της λιτότητας, που χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με την πρωτοφανή επιβάρυνση των φορολογουμένων, την ώρα που βούλιαζαν τα Ταμεία, ποιο θράσος επέτρεψε την αναχρηματοδότηση των δανείων των κομμάτων και ΜΜΕ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ που σχεδίασε και υλοποίησε κρατικές πολιτικές προς όφελος των οικονομικών ελίτ.

«Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν αυτό το τρίγωνο βγάζουν σήμερα τις τελευταίες άναρθρες κραυγές με στόχο να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά είναι αργά», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε διαχρονικό το σκάνδαλο των τραπεζικών δανειοδοτήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και προσέθεσε ότι επί σειρά ετών έμεινε σκοπίμως εκτός θεσμικού πλαισίου. Τραπεζικές δανειοδοτήσεις που εξασφάλισαν αυτά τα κόμματα παρά το γεγονός ότι έλαβαν η μεν ΝΔ 301 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση από το 1999 έως σήμερα και το δε ΠΑΣΟΚ 296 εκατομμύρια ευρώ για την ίδια περίοδο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα τραπεζικά δάνεια που έλαβαν κυρίως τα δύο τότε μεγάλα κόμματα, δόθηκαν με εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Τα δύο αυτά κόμματα δανείζονταν ουσιαστικά με αέρα, είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι ο προκλητικός αυτός δανεισμός συνεχίστηκε και στην περίοδο της κρίσης, την ίδια ώρα που έκλεινε η στρόφιγγα για αδύναμους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Ποιος; Τα μέλη σας; Μακάρι. Θα σας στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα τα πληρώσουν τα μέλη σας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «εμείς λοιπόν δεν θα αφήσουμε τα σπασμένα σας να τα πληρώσει για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός»!

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

«Ελάτε να βάλουμε ορκωτούς λογιστές στα ταμεία μας και στα ταμεία σας. Αλλά να βγάλετε και τα τιμολόγια του κ. Μαυρίκου», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο περί των 8 έως 10 εκατομμυρίων ευρώ έβαλε υποθήκη το ακίνητο στην Κουμουνδούρου για να αναρωτηθεί ποια υποθήκη έβαλε για τα δάνεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ η Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη για την πορεία έρευνας των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι υποθέσεις κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, και η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 έναντι 1 μέλους από τη ΝΔ -και ενώ από τα 6 μέλη οι 4 είναι δικαστικοί λειτουργοί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και απάντησε με σκληρή επίθεση στη δριμεία κριτική του πρωθυπουργού.

«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην επίθεση Τσίπρα για την προσφυγή των κκ Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη: «Θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; ποιό είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης που να διερευνήσει τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες και για το αν υπήρχε σχέδιο για grexit.

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε την χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται». Επανήλθε στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο λέγοντας: «Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας».

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, δήλωσε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ αν και διευκρίνισε ότι διαφωνεί και με τη συγκυρία που έρχεται το θέμα, αλλά και για τον περιορισμένο χρόνο, καθώς και για την συσχέτιση των δύο θεμάτων που είναι διαφορετικά μεταξύ τους. «Έχετε μετατρέψει τη Βουλή σε ένα πλυντήριο για να ξεπλένετε τις ανομίες των στελεχών σας», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Είστε προκλητικός. Κλείσατε την υπόθεση του κ. Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη για τη διαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Είπε, επίσης, ότι κ. Τσίπρας με τις παρεμβάσεις του για στελέχη της ΝΔ και τις συνεχείς αναφορές τα στοχοποιεί και προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο θέμα των δανείων των κομμάτων είπε: «Εσείς παίρνατε μεγάλα δάνεια όταν ήσασταν κόμμα του 3%. Έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμάς, όταν η πρώτη μου ενέργεια ήταν να παρουσιάσω δημόσια τα οικονομικά του κόμματος». Και προσέθεσε: «Έχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ΝΔ. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ΝΔ θα μειώσει τις ανάγκες της από 8 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ. ευρώ και θα βασιστεί σε συνδρομές των 440.000 μελών της. Εσείς γιατί δεν παρουσιάζετε τα δικά σας οικονομικά; Πώς χρηματοδοτήσατε τις δύο προεκλογικές σας εκστρατείες; Εμείς αποκαλύψαμε τις πηγές μας κάνετε το ίδιο κι εσείς».

Σημείωσε ακόμη ότι τα δάνεια προς τα ΜΜΕ είναι επιχειρηματικά δάνεια που εμπίπτουν στον έλεγχο και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο συσχετισμός των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι εκτός λογικής, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα. Απέδωσε δε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στη δημιουργία εντυπώσεων και στην προσπάθεια να κουκουλώσει την απουσία του κράτους από την Ειδομένη μέχρι τις φαβέλες στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είσαστε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «την ώρα που ετοιμάζεστε να φέρετε μέτρα 5,5 δισ. ευρώ υπογράφετε διακηρύξεις κατά της λιτότητας. Θέλοντας να ξεφύγετε από τις αντιφάσεις της πολιτικής σας προσφεύγετε στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».

«Αφήστε κάτι όρθιο πριν φύγετε. Γιατί θα φύγετε, αλλά το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχετε κάνει στον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο ισχυρό. Η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες απαιτούν να λειτουργήσει το κράτος, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η χώρα. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας ακόμη και τις δικές σας ευθύνες. Έχω πλήρη συναίσθηση του τι αναλαμβάνουμε».

 


5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 0:35 16/04/2016

    Ό Τσίπρας είναι τραγικός.Ό χειρότερος Πρώθυπουργός που κυβέρνησε την Ελλάδα και τελικά την κατέστρεψε.Πήρε την εξουσία με ψέματα και πολιτική απάτη.Ό άνθρωπος είναι η καταστροφή προσωποποιημένη.Όσο για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι χυδαίοι.Το βλέπουμε από την συμπεριφορά του υφυπουργού υγείας.Σκέτη αλητεία.

  2. ΝΜ 22:29 15/04/2016

    Ο ..ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ.

    Καλό είναι να θυμόμαστε συνέχεια

    το τί ακριβώς είπε η κ. Λαγκάρντ με την προηγούμενη ιδιότητά της (Υπ.Οικ Γαλλίας)
    στις αρχές του 2010 σε συνέντευξή της, που αναπαράχτηκε στη συνέχεια από όλα σχεδόν τα μέσα:

    Ότι επανειλημμένες εκκλήσεις όλων στο Eurogroup, που η ίδια μετέφερε πιεστικά στον Έλληνα συνάδελφό της, για κατεπείγουσα λήψη έκτακτων μέτρων, έμεναν χωρίς αποτέλεσμα,
    οπότε σε μια συνάντησή τους, το έθεσε πολύ πιεστικά, «σχεδόν αγενώς».
    *Στο επόμενο ραντεβου, όταν ζήτησε ενημέρωση απ τον περί ου ο λόγος τρισμέγιστο Παπαθανασίου (που τον παρουσίαζαν και σαν άνθρωπο από τα σπλάχνα της αγοράς, σκέψου να μην ήταν κιόλας…)
    «εκείνος -λέει η κ. Λ.- της έδωσε ένα «μικρό κομμάτι χαρτί που έμοιαζε με…χαρτοπετσέτα, και είχε πάνω του κάτι γραμμένο με το χέρι»που όπως της είπε, ήταν τα μέτρα που σχεδίαζε να πάρει
    και θα…σταματούσαν το κακό.

    Όταν έμεινε -συνεχίζει η κ. Λ- μόνη και άνοιξε το χαρτί να το δει, έπαθε το κάτι τις,
    διότι το μόνο που έγραφε πάνω ήταν «σταδιακή αύξηση του ΦΠΑ…»!!

    Μετά απ αυτό, διηγείται η νυν επί κεφαλής του IMF, καταλάβαμε οι πάντες ότι
    «μ αυτούς πάντως είχε εξαντληθεί κάθε περιθώριο συζήτησης και πολύ περισσότερο συνεννόησης…»
    …Και ήταν Μάρτης-Απρίλης του «σωτήριου έτους» 2009(!)

  3. ΝΒ 21:59 15/04/2016

    ΝΕΟ ΒΡΟΜΙΚΟ 89 ΚΑΙ ΟΙ …‘’ΥΠΟ-ΧΡΕΟΙ’’
    ( Κοινως: »Μας δουλεύουν ψιλό γαζί)
    ================================================
    Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί η ‘’αριστερά’’ κάνει «πλάτες» στη Δεξιά.
    Το »βρόμικο 89» όμως ήταν η αφορμή να ‘’μάθουμε’’ πως ο Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το ΚΚΕ.
    *Έτσι η πρώτη ‘’απόδοση φόρου τιμής» ήταν με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό
    =============================================================
    δικαστήριο.
    Διαβάστε να μάθετε ποια είναι μερικά από τα «ανταλλάγματα» που απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ οι εθνικοί μειοδότες της κόκκινης φονικής μηχανής . Έτσι το κράτος της δεξιάς προσέλαβε χιλιάδες «κόκκινα» νήπια των 10 και 12 ετών ως …αντιστασιακούς !!!
    *Σήμερα ήταν η σειρά του Τσίπρα να »τιμήσει» τις συμφωνίες με την δεξιά. Πάντα, κάθε σχεδόν ηγεσία της αριστεράς, θα αποδείξει με κάθε τρόπο και σχεδόν αδιάντροπα, τη σχέση αίματος που τη συνδέει με τη δεξιά.

    *Η ‘’κατάληψη’’ της προεδρίας από τη δεξιά και ειδικά από τον Παυλόπουλο, συνεργασία με τον ΗΛΙΘΙΟ ακροδεξιό καΜένο εντελώς και η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποτελεί νέο ‘’ράπισμα’’ στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά.
    *Υπάρχει ο ένας, επειδή ΠΡΕΠΕΙ υπάρχει και ο άλλος.
    *Σήμερα ο Παυλόπουλος, χθές η ανατροπή Παπανδρέου, προχθές κάτι άλλο.

    »Βρώμικο 89» ανταμοιβή…ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!!!!!
    =========================================
    154.000.000 σε «αντιστασιακούς» σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή…
    ================================================
    (πίνακες με ανήλικους «ήρωες» της Εθνικής Αντίστασης)..70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης.
    Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους «αγωνιστές» κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο
    άρα τα υπόλοιπα ,περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .
    Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.
    Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων «αντιστασιακών», δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες «αντιστασιακοί» ,κατά την διάρκεια της κατοχής, ήταν …νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών…

    ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ πατριώτες της αριστεράς?
    ========================================
    και δεν το γράφουμε μόνο εμείς!
    Άδωνις Γεωργιάδης…ο Σαμαράς έδωσε σύνταξη στους Κομμουνιστέςς!..
    http://citypress-gr.blogspot.com/2

  4. Κλέφτης στο παρελθον , όντας στην αντιπολίτευση και απρόθυμος να συνδράμει στο παραμικρό για να σωθεί η πατρίδα από την Νεα Δημοκρατία του Σαμαρά ή , παλιότερα του Καραμανλή του οποίου υπήρξε ο «αριστερός ψάλτης » ,
    ο κ. Τσίπρας τώρα ματατρέπεται σε νοικοκύρη ;
    Δέστε νοικοκυριό με τρίτο μνημονιο , αθέτηση υποσχέσεων και υπογραφών , ρουσφέτια και αδιαφάνεια παντού από τα νεολαμόγια της Αιγινας και τους βαθυπασόκους του παρελθόντος που στρογγυλοκάθησαν στο σβέρκο μας και από πάνω δεν δηλώνουν τις περιουσίες και τις καμπίνες τους σε ´Οφσορ εταιρείες …
    Έπαναεξετάσετε , πολίτες της Ελλάδος σε ποιό ανεικει τι στα περί νοικοκύρη κ;ι κλαφτηβ.

  5. N Bράχος 18:31 15/04/2016

    ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ?) ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

    Κατάντησε πια φαρσοκωμωδία, κάθε φορά που είτε η δεξιά, είτε η ‘’αριστερά’’ έχουν εσωτερικά ή και εξωτερικά δισεπίλυτα προβλήματα να μας ‘’προκαλούν’’ σε μια ακόμη ..κοκορομαχία χλωροφόρμισης.
    Τι μπορεί να ακούσουμε από αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουμε?
    Ασφαλώς ‘’άλλα λόγια’’ να αγαπιόμαστε.
    Τι θα μας πει ο Κυριάκος? Θα μας πει ότι …δεν είναι Σαμαράς? ΄Ότι δεν είναι δεξιός? Ότι δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα του συστήματος? Όλο αυτό τον καιρό της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Σαμαρά, τον ακούσαμε να ψελλίζει έστω και ένα ‘’όχι’’?
    Το πρώτο πράγμα που τόλμησε ήταν να αποψιλώσει την ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ προκειμένου να οργανώσει την ‘’επόμενη’’ ημέρα του και παρουσία του στη Νέα ‘’Δεξιά’’ που θέλει να μας παρουσιάσει. Δηλαδή ,’’περί όνου σκιάς’’ !
    **Για τον Αλέξη, το μόνο που μπορεί να πεί κανείς, είναι ότι ,όσο πιο γρήγορα ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από την πολιτική και την Ελλάδα, τόσο υπάρχει ελπίδα ‘’κάτι’’ να γίνει, αφού βέβαια συμπαρασύρει και προς τον πολιτικό καιάδα και ηλίθιο και άχρηστο μπουρδολόγο φοροφυγά συνεταίρο του.
    Παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα του τι ‘’μπορεί’’ να παρουσιάσει ως ..κατόρθωμα , είτε η δεξιά, είτε η καΜένη εντελώς ‘’αριστερά».
    ΤΙ ΔΕΞΙΑ, ΤΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ ?
    1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ..ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Κοινό στοιχείο των ‘’δοτών’’ κυβερνώντων, είναι το ψέμα και το απύθμενο βάθος της διαπλοκής τους.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
    ==========================
    [[[Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική]]].
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)
    ===================================
    Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους. Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας.
    Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
    Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.
    *Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
    *Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.
    *Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».
    ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
    Σημείωση: εδώ όπως καταλαβαίνετε πρόκειται να κάνουμε με ιδιοφυία, τς τς τς! Θα πάρει δηλαδή ο εβραίος Ελληνική Γη και τα δάνεια που δανείστηκε η Νέα Δη(μο)κτατορία θα τα φορτωθεί ο Λαουτζίκος!
    Αγαπητέ Αναγνώστη, όπως καταλαβαίνεις, πολύ απλά, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα τελευταία 100 χρόνια της Ελλάδας το οποίο δε συγκρίνεται ούτε και με το Ξεπούλημα της Κύπρου που έγινε επι χούντας του Ναζιστή Παπαδόπουλου!
    Εδώ μιλάμε για αμέτρητα ελληνικά γεωργικά στρέμματα τα οποία θα χαριστούν στη κυριολεξία σε ομάδα πρακτόρων του τραπεζικού συστήματος.

    2. Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τα αεροδρόμια και τη Fraport πριν
    ==================================================
    γίνει πρωθυπουργός…
    Τι να μας πουν τώρα οι διάφοροι ‘’Πιτσιόρλες’’, αφού αντι σιωπής ,προτιμούν το θράσος.
    Ποιο ‘’πρόγραμμα’’ ΣΥΡΙΖΑ …ΕΚΤΕΛΟΥΝ? ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ?, ποιας περιόδου? ποιας ημερίδας? ποιας σκοπιμότητας? ποιας άγνοιας? ποιας μπουρδολογίας? και τέλος ο λαός λέει: ‘’Η ντροπή, ντροπή δεν έχει και χαράς τον ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ!!!
    Ποια λέτε? Αυτά που λέγατε ΠΡΙΝ πάτε ..Αμερική?
    Αυτά που λέγατε το 2010? Το 2011? Το 2012? ….
    Αυτά που λέγατε στο εσωτερικό, ή αυτά που λέγατε στο εξωτερικό?
    Αυτά που λέγατε στο δεκαπενταμελές?
    Αυτά που εξαπατούσατε, ή αυτά που δεν ξέρατε τι σας γίνεται?
    Αυτά πριν γίνετε εκατομμυριούχοι ή αυτά που αυτά που ‘’ΞΕΧΑΣΑΤΕ»» να δηλώσετε?
    Αυτά τα 400 ΑΚΙΝΗΤΑ των 36 ..σωτήρων μας , ή εκείνα που έγιναν αιτία να ‘’ΔΙΩΧΘΕΙ’’ ο ΕΝΤΙΜΟΣ Νικολούδης?

    Παράδειγμα!
    ===============
    «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.
    * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».
    *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.
    *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».
    *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει:»Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».
    *Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.
    Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.

    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ???????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.