ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις στο CNN

Τσίπρας: Η επίσκεψη του Πάπα αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού

Με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN -τις οποίες έκανε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της επίσκεψης στο νησί και οι οποίες θα προβληθούν αργότερα εντός της ημέρας στις ΗΠΑ από τον σταθμό-, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο.
tsipras_pope

Η μεγάλη σημασία της επίσκεψης κατά τον πρωθυπουργό έγκειται σε τρεις κυρίως λόγους: Ειδικότερα, αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος. Επίσης, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σημαίνει ότι αποτελεί το επίκεντρο και τη χώρα εκείνη που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Επιπλέον, η ενέργεια του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (σ.σ. οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν από τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου), είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη και ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ 20:02 16/04/2016

  ‘’Όταν στραβώσει το νερό τραβά το ανηφόρι’’ Λέει η λαϊκή παροιμία.

  ‘’ΤΟ ΘΑΥΜΑ’’ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ !!!!

  Το θαυματουργό ‘’χειροφίλημα’’ ενός ΑΘΕΟΥ….???
  *Φίλησε του Παπά το χέρι,
  *αμόλησε το λευκό περιστέρι
  *και ‘’έγινε’’ πρωθυπουργός χωρίς να τον ρωτήσουν και χωρίς να το καταλάβει ο άθεος Αλέξης.
  Κι όμως το ‘’θαύμα’’ είναι οφθαλμοφανές και αδιαμφισβήτητο..
  Ενώ ο Τσίπρας, λογικά πρέπει να μην κατάλαβε τίποτε περισσότερο από όσα ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ και από όσα δεν ξέρει ακόμα!

  *Ζούσε και ζει ΠΑΝΤΑ! στην καρακοσμάρα του, αγνοώντας , αν βρισκόμαστε εντός ή εκτός ΕΕ, αν είμαστε στο ευρώ ή, αν είμαστε στην… Αργεντινή και αν φίλησε του παππά το χέρι ή μόνο το Σταυρό, που του δώσανε.
  *Δεν πρέπει να κατάλαβε, ούτε που βρισκόταν, ούτε και για ποιο λόγο τον έβαλαν σε αυτή τη θέση. Πίστευε και πιστεύει , ότι η ώρα πλησιάζει που θα ξαναγίνει πρόεδρος του 15μελούς και μετά θα πάνε σινεμά.

  * Αν το καταλάβουμε έγκαιρα ίσως μετριάσουμε το ΤΣΟΥΝΑΜΙ των αντιδράσεων , που δεν θα προέρχεται μόνον, από τους ακραίους δεξιούς και αριστερούς, αλλά από την ΜΕΓΙΣΤΗ λαϊκή αντίδραση του προδομένου λαού.

  *Οι εγκληματίες τόσο της δεξιάς ( Κλίκα Καραμανλή), όσο και της ‘’αριστεράς( Κλίκα ΤσπροκαΜένων εντελώς) θα υποστούν την τιμωρία από το χέρι του λαού.
  Κανείς !!! δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την λαϊκή οργή και ΤΙΜΩΡΙΑ παρά ΜΟΝΟΝ η αλήθεια και αυτόματη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της δικαιοσύνης όσο ακόμη είναι νωρίς.

  *Όσο ο επίορκος εγκληματίας βρίσκεται ατιμώρητος και πληρώνεται στη βουλή από το ΑΙΜΑ του προδομένου λαού, ΚΑΜΙΑ ! δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την πεινασμένη μάνα, όταν παθαίνουν και ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ, αυτή τη φορά , στα αλήθεια και σωριάζονται στη μέση του δρόμου.

  *Όσο οι καΜένοι φοροφυγάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθισμένοι στις ΚΛΕΜΕΝΕΣ θέσεις της εξουσίας, καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την λαϊκή κραυγή ’’ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ’’ !!

  *Όσο ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ φυσικός αυτουργός της εθνικής μας χρεοκοπίας ,Προκόπης, βρίσκεται στη δοτή πολυθρόνα της διαπλοκής, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τον πεινασμένο πατέρα να πάρει εκδίκηση για τα όσα ‘’περνάει’’ η οικογένειά του και αυτός, από την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ κλίκα του Καραμανλή και των υποτακτικών υαινών του που διέλυσαν την οικονομία και την Ελλάδα. .

  ‘’Όταν στραβώσει το νερό τραβά το ανηφόρι’’!!!!
  Λέει η λαϊκή παροιμία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.