ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Euronews

Τσίπρας: Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται

"Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ώστε να απογειωθεί η οικονομία, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να γυρίσουμε επιτέλους στην ανάκαμψη" ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της Eurostat.
Alexis Tsipras

"Δεν πρέπει επ’ ουδενί αυτή την κρίσιμη στιγμή να επιτρέψουμε σε κάποιους να επιστρέψουν τη χώρα στο σκοτάδι της ύφεσης. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεπεράσουμε την κρίση" ανέφερε και πρόσθεσε "Δε ζητάμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί, η χώρα θα βγει από την κρίση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής. Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία".

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Euronews: Κύριε Πρόεδρε, τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν τώρα δείχνουν σημάδια δημοσιονομικής ανάκαμψης. Ωστόσο από ό,τι φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Εσείς πως αξιολογείτε αυτά τα στοιχεία;

Α. Τσίπρας: Πράγματι, τα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν ότι η δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας το 2015 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και ας μην ξεχνάμε ότι το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα. Είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, τραπεζική αργία αλλά και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση, η οποία έπεσε σχεδόν στο σύνολό της στις πλάτες της Ελλάδας. Παρόλα αυτά τι  λέει η Eurostat; Ότι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, αντί για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% που ήταν ο στόχος. Δηλαδή ότι υπερκεράσαμε το στόχο του προγράμματος σχεδόν 1%. Και την ίδια στιγμή ας μη ξεχνάμε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν για έλλειμμα  0,76%, δηλαδή υπερκεράσαμε τις προβλέψεις του ταμείου κατά 2,3 δισ. ευρώ και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονιά. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν διότι εργαστήκαμε με σχέδιο, επιμονή και υπομονή. Συμμαζέψαμε τις σπατάλες του κράτους, δώσαμε ανάσα στην οικονομία με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πάνω από 5 δισ. στην ελληνική οικονομία και για πρώτη φορά η Ελλάδα  ήταν πρώτη στην απορροφητικότητα, είχαμε ένα εξαιρετικό ρεκόρ στον τουρισμό, καταφέραμε και υπερβήκαμε το στόχο σε έσοδα κατά 2 δισ., ενώ ταυτόχρονα αποκλιμακώσαμε την ανεργία η οποία μειώθηκε κατά 1,5%. Η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή με έγνοια πάντοτε και την προστασία των πιο αδύναμων, για την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με την προστασία της υγείας και της παιδείας από περαιτέρω περικοπές αποδίδει καρπούς. Φαίνεται λοιπόν ότι η ελληνική οικονομία είναι ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται. Όλοι όσοι έλεγαν ότι καταστρέψαμε  την οικονομία πέρυσι διαπραγματευόμενοι, διαψεύδονται παταγωδώς. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Euronews: Πιστεύετε ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει τη συζήτηση, να ανοίξει εν πάση περιπτώσει η συζήτηση για το θέμα της ρύθμισης του χρέους

Α. Τσίπρας: Πιστεύω ότι τούτη την ώρα έχοντας την εικόνα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις που σημαίνει ότι η Ελλάδα στην τελευταία στροφή χρειάζεται ώθηση προς τα εμπρός και όχι σπρωξιά προς τα πίσω. Αν τελικώς όλοι έχουν κάνει τεράστια λάθη με λάθος επιλογές και λάθος προβλέψεις να μην αφεθούν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Η Ελλάδα λοιπόν έχει πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, 1% πάνω από το στόχο. Δε χρειάζεται νέα έκτακτα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ώστε να απογειωθεί η οικονομία, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να γυρίσουμε επιτέλους στην ανάκαμψη. Δεν πρέπει επ’ ουδενί αυτή την κρίσιμη στιγμή να επιτρέψουμε σε κάποιους να επιστρέψουν τη χώρα στο σκοτάδι της ύφεσης. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεπεράσουμε την κρίση.

Euronews: Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή η κυβερνητική δύναμη των επιπλέον 3 βουλευτών που έχετε διασφαλίζει την ψήφιση όλων των νομοσχεδίων που πρόκειται να έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα;

Α. Τσίπρας: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η σημερινή κυβέρνηση έχει λάβει εντολή υλοποίησης μιας δύσκολης συμφωνίας, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και όχι πριν. Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός ήξερε τι είναι πάνω στο τραπέζι. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας. Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε: ό,τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία. Δε ζητάμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί, η χώρα θα βγει από την κρίση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής. Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία. Και, βεβαίως, δεν έχουν καμία δικαιολογία πλέον να επιμένουν σε αυτό γιατί τα αποτελέσματα, τα νούμερα, η πραγματικότητα τους διαψεύδουν.

 

 

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ….?
  ======================
  Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ,
  που μετά τα όσο τρομερά συνέβησαν και συμβαίνουν, να πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, γιος του Παύλου Τσίπρα , συνεργάτη της Χούντας, μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην πρόοδο, στην ευμάρεια, στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
  *Πρώτα από όλα ο νέος ‘’αμερικανός ’΄..Μπερίσσα της Αλβανίας, φαίνεται, από όσα λέει και κάνει, ότι εκπροσωπεί το Αμερικάνικο κατεστημένο στην Ευρώπη και αγωνίζεται με όσες δυνάμεις ‘’του παρέχουν’’ να δημιουργήσει το χάος, που είναι προάγγελος της καταστροφής και της δικτατορίας των κουκουλοφόρων.
  *Ρηχός , αγράμματος και ακαλλιέργητος, προσβάλλει με την παρουσία του και μόνο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Κοιτάξτε τις ‘’στάσεις’’ και την ‘’γλώσσα του σώματος’’, για να αντιληφθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο Αλέξης θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να ηγείται ενός ‘’Καφέ’’ για αρχοντοχωριάτες, σαν αυτά που γέμισαν τις πόλεις μας.
  *Με αυτές τις ‘’αρετές’’ εφοδιασμένος, μάζεψε γύρω του όλη αυτή την αφρόκρεμα του λεγόμενου ‘’Υπουργικού συμβουλίου’’. Είναι πράγματι, μετά την ‘’εικόνα’’ του Αλέξη, η εικόνα που μιλά από μόνη της μπορεί να εκφράσει το μέγεθος της εκλογικής μας αποτυχίας και της εθνικής μας κατάπτωσης.
  *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγα με αυτά που κάνει?
  *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
  Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
  Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
  Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
  Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
  Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
  Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
  Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
  Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.

 2. Αγαπητέ Πινόκιο πες όσες @@@@@@@@ προλαβαίνεις, το καλοκαίρι είναι κοντά.

 3. Δεν είναι απλός συκοφάντης και ψεύτης πολιτικός, είναι νεο-σταλινικό απολειφάδι που» αυτοπολεμά» τον προσωπικό ..καπιταλισμό του.

  Διαβάστε τι έλεγε ο Τσίπρας και κάνετε ΣΥΓΚΡΙΣΗ ! μέ όσο κάνει ο ίδιος σήμερα.

  [[Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι ==================================================================
  προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Τρόϊκας για την αντιμετώπιση της κρίσης. ]]

  Τσίπρας: Φταίει ο Καραμανλής για τα χάλια μας
  Τσίπρας : Παπανδρέου στα… βήματα Πινοσέτ και Θάτσερ
  Χρειάζεται άλλη ηγεσία, αλλά και η Αριστερά να μην βγάζει την ουρά της απ” έξω

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2011

  Για ανικανότητα να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον , οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδα, κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια έως σήμερα.

  Παράλληλα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου «επικίνδυνη και πρέπει το γρηγορότερο να
  ====================================================================
  φύγει». Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό τον
  ——————————————————————————————————————————–
  παραλλήλισε με τον δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ και την πρώην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας
  —————————————————————————————————————-
  Μάργκαρετ Θάτσερ.

  Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι
  ———————————————————————————————————————-
  προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Τρόϊκας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη στην ημερίδα που οργάνωσαν η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θεμα: «Κρίση – Ανεργία και διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε.».

  Σε όλους τους τόνους επιχειρηματολόγησε για το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ρίχνοντας πυρά τόσο κατά του νυν πρωθυπουργού όσο και του πρώην, κ. Κ. Καραμανλή, εκ παραλλήλου με βολές προς τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. «Είναι φανερό ότι η χώρα μας ατύχησε από πολιτική ηγεσία», που να έχει το σθένος και την αξιοπρέπεια, όπως είπε, να διεκδικήσει «τα δικαιώματα του δημόσιου συμφέροντος, του λαού και να διαπραγματευτούν».

  Ετσι, έθεσε ως υπ” αριθμόν 1 στόχο για τη χώρα «άλλη ηγεσία, άλλη κυβέρνηση» και κυρίως , όπως σημείωσε, η Ελλάδα χρειάζεται «την κοινωνία στο προσκήνιο».

  Κάλεσε την Αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο, «να μην βγάζει την ουρά της απ΄έξω» και μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας «αύριο το πρωί», ο οποίος να είναι «ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

 4. S. Porky 2:49 22/04/2016

  @ NBita
  Τί σού έλεγα εγώ ρε μεγάλε,; Μαγκια του Τού Τσίιπρα. Ο καλύτερος προκαθήμενος τής κυβέρνησης τής Ελλκάδας. Αυτός ειν” από πάνω καί οι Κασσάνδρες από κάτω, έτσι είναι οί άνδρες.

 5. Η υποψηφιότητα Γεωργαντά με τους ΑΝΕΛ δικαιώνει αμετάκλητα τον Παπακωνσταντίνου

  Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την Ζωή Γεωργαντά και συμφώνησαν να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. [real]

  Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

  «Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια», καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.

  Η παραπάνω ανακοίνωση δικαιολογεί την θέλησή μας να καταβαραθρωθεί εκλογικά το κόμμα των «καμμένων Ελλήνων». Πρώτη φορά στα χρονικά αναγράφεται σε βιογραφικό υποψηφίου επιτυχία που σχετίζεται με την δικαστική περιπέτεια ενός προσώπου, πρώτη φορά ανταμοίβεται τόσο ξεδιάντροπα ένας διώκτης με μια θέση σε ψηφοδέλτιο. Το ποια είναι η Γεωργαντά και το τι «φλιτιές» έχει ποτίσει τον δημόσιο διάλογο δεν χρειάζεται καν να υπενθυμιστεί. Ωστόσο θέτουμε ένα ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου: Είναι δυνατόν μια βασική μάρτυρας κατηγορίας για μια υπόθεση να έχει το δεοντολογικό δικαίωμα να κατεβαίνει υποψήφια μ” ένα πολιτικό κόμμα; Είναι δυνατόν η μαρτυρία της να ληφθεί σοβαρά υπόψη, όταν όχι μόνο υπάρχει υπόνοια..»βλακείας», αλλά και κατάφορη παραβίαση της αμεροληψίας που πρέπει κατά το δυνατόν να έχει ένας μάρτυρας, ειδικά όταν μιλάμε για υπόθεση ποινικού δικαστηρίου;

  Η υποψηφιότητα Γεωργαντά τι αποδεικνύει; Ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είχε ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα και κανένα ψίγμα, καμία απόπειρα όχι αποκάλυψης, αλλά επιβεβαίωσης της αλήθειας που έλεγε ο Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή το έλλειμμα του 2009 ήταν πραγματικό, με υπαιτίους τους Καραμανλή-Παπαθανασίου. Έπρεπε να πάει στην φυλακή ο υπουργός Οικονομικών του «πρώτου μνημονίου», για να διασωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή που μας οδήγησε στο μνημόνιο, μια αλήθεια που δεν βολεύει κανέναν αυτή τη στιγμή.

  Επειδή ακριβώς η έκθεση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταρρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την «ψεκασμένη» αλήθεια, η Γεωργαντά και οι πολιτικοί της πάτρωνες το ρίχνουν στην τρελίτσα. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Κατεβαίνει η Γεωργαντά υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, όταν μέσα από τις καταθέσεις της λέει ότι η Eurostat, βασικός ευρωπαϊκός θεσμός, μαγείρεψαν τα ελλείμματα μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου και του Παπακωνσταντίνου; Αλλά τι ρωτάμε και εμείς, λες κι αυτό το κόμμα κινήθηκε ποτέ με την λογική; Πόνταρε την πολιτική του ύπαρξη στην ομαδική παραφροσύνη, την οποία εξέθρεψε υπουργός της περιόδου Καραμανλή, ο Πάνος Καμμένος.

  Τέτοιου είδους υποψηφιότητες όμως δικαιώνουν τον Παπακωνσταντίνου και την αλήθεια, ότι η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας των πλαστών στοιχείων των Καραμανλή και Παπαθανασίου. Από την άλλη όμως αδικούν κατάφορα τη δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο, με κόμματα και πολιτικούς που αναπαραγάγουν το ψέμα, την εξαλλοσύνη και την ωμότητα.

 6. Η υποψηφιότητα Γεωργαντά με τους ΑΝΕΛ δικαιώνει αμετάκλητα τον Παπακωνσταντίνου
  =================================================================
  Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την Ζωή Γεωργαντά και συμφώνησαν να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. [real]

  Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

  «Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια», καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.

  Epikairo: Η παραπάνω ανακοίνωση δικαιολογεί την θέλησή μας να καταβαραθρωθεί εκλογικά το κόμμα των «καμμένων Ελλήνων». Πρώτη φορά στα χρονικά αναγράφεται σε βιογραφικό υποψηφίου επιτυχία που σχετίζεται με την δικαστική περιπέτεια ενός προσώπου, πρώτη φορά ανταμοίβεται τόσο ξεδιάντροπα ένας διώκτης με μια θέση σε ψηφοδέλτιο. Το ποια είναι η Γεωργαντά και το τι «φλιτιές» έχει ποτίσει τον δημόσιο διάλογο δεν χρειάζεται καν να υπενθυμιστεί. Ωστόσο θέτουμε ένα ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου: Είναι δυνατόν μια βασική μάρτυρας κατηγορίας για μια υπόθεση να έχει το δεοντολογικό δικαίωμα να κατεβαίνει υποψήφια μ” ένα πολιτικό κόμμα; Είναι δυνατόν η μαρτυρία της να ληφθεί σοβαρά υπόψη, όταν όχι μόνο υπάρχει υπόνοια..»βλακείας», αλλά και κατάφορη παραβίαση της αμεροληψίας που πρέπει κατά το δυνατόν να έχει ένας μάρτυρας, ειδικά όταν μιλάμε για υπόθεση ποινικού δικαστηρίου;

  Η υποψηφιότητα Γεωργαντά τι αποδεικνύει; Ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είχε ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα και κανένα ψίγμα, καμία απόπειρα όχι αποκάλυψης, αλλά επιβεβαίωσης της αλήθειας που έλεγε ο Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή το έλλειμμα του 2009 ήταν πραγματικό, με υπαιτίους τους Καραμανλή-Παπαθανασίου. Έπρεπε να πάει στην φυλακή ο υπουργός Οικονομικών του «πρώτου μνημονίου», για να διασωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή που μας οδήγησε στο μνημόνιο, μια αλήθεια που δεν βολεύει κανέναν αυτή τη στιγμή.

  Επειδή ακριβώς η έκθεση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταρρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την «ψεκασμένη» αλήθεια, η Γεωργαντά και οι πολιτικοί της πάτρωνες το ρίχνουν στην τρελίτσα. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Κατεβαίνει η Γεωργαντά υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, όταν μέσα από τις καταθέσεις της λέει ότι η Eurostat, βασικός ευρωπαϊκός θεσμός, μαγείρεψαν τα ελλείμματα μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου και του Παπακωνσταντίνου; Αλλά τι ρωτάμε και εμείς, λες κι αυτό το κόμμα κινήθηκε ποτέ με την λογική; Πόνταρε την πολιτική του ύπαρξη στην ομαδική παραφροσύνη, την οποία εξέθρεψε υπουργός της περιόδου Καραμανλή, ο Πάνος Καμμένος.

  Τέτοιου είδους υποψηφιότητες όμως δικαιώνουν τον Παπακωνσταντίνου και την αλήθεια, ότι η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας των πλαστών στοιχείων των Καραμανλή και Παπαθανασίου. Από την άλλη όμως αδικούν κατάφορα τη δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο, με κόμματα και πολιτικούς που αναπαραγάγουν το ψέμα, την εξαλλοσύνη και την ωμότητα.

 7. ΝΜαν. 23:41 21/04/2016

  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΤΕ ΑΛΛΑ,

  ΔΕΝ ….ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ , ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ …!

  «ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ , ‘’ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ»-
  ========================================================
  Οι λιποθυμίες των παιδιών από την πείνα είναι «φτηνή προπαγάνδα»…
  Τα παιδιά που λιποθυμούν, τα νοικοκυριά που λιμοκτονούν
  Σήμερα ένας μικρός μαθητής λιποθύμησε στην Πάτρα από την ασιτία. Όταν συνήλθε είπε πως για δύο μέρες έβαλε στο στομάχι του μόνο λίγο γάλα… Ένας μόνο, ανάμεσα σε τόσους πολλούς.

  Ήδη από τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, σε πολλά σχολεία της Αθήνας είχαν παρατηρηθεί κρούσματα λιποθυμιών στα σχολεία.

  ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
  Θα γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:
  -Γιατί είναι χρέος μας :
  Το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
  Το επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
  Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
  Η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
  H επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
  Η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
  Η κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
  Η κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
  Είναι χρέος μας να τερματίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας που πνίγει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.
  Για να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό.
  Για να ανοίξουν δουλειές.
  Για αυτό και προτείνουμε :
  =====================
  Κατώτατος μισθός στα €751.
  ======================
  Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου.
  Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.
  Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

  Αλέξης Τσίπρας δεν βιαζόμαστε….
  ========================
  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
  Αλέξης Τσίπρας

  Η Ελλάδα διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος και όχι με τελεσίγραφα ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός
  Και με τα λόγια του Αλ. Τσίπρα «τη λύση στο αδιέξοδο του Eurogroup δεν θα τη δώσουν οι τεχνοκράτες, θα την δώσουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στο παρελθόν της υποτέλειας, της κατάθλιψης, της μιζέριας, της αναξιοπρέπειας, για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

  «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται, δεν θέτει αλλά και δεν αποδέχεται όρους. Δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

 8. Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε: που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;
  14.8.15

  Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

  Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με
  —————————————————————————————————————
  ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

  Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα
  ——————————————————————————————————————–
  και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

  Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό;
  ================================================
  Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

  Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

 9. ΕΤΣΙ Η ΤΟΤΕ ΕΛΣΤΑΤ ΜΑΣ ‘’ΟΔΗΓΗΣΕ’’ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ….

  ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ??
  Το πρώτο Μνημόνιο συντάχθηκε με υπολογιζόμενη ύφεση -2% για το 2009 (σελ.47).

  Όσο τα στοιχεία αποκαλύπτονταν, τόσο ανέβαινε η εκτίμηση για την ύφεση του 2009. Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, η ύφεση του 2009 υπολογιζόταν ήδη στο -1,2% . Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, η ακόμα τότε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αρχίζει και βλέπει τα πράγματα ακόμα πιο σκούρα, μιλώντας για ύφεση -2% το 2009.

  *Πότε μάθαμε τελικά ότι η ύφεση το 2009 έφτασε το εξωφρενικό -3,2% και μάλιστα παρά τα 36,5 δισ έλλειμμα (15,6% του ΑΕΠ) της ίδιας χρονιάς; Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2011 όταν η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ μπόρεσε και αποτύπωσε τελικά το μέγεθος της υφεσιακής βόμβας που έπληξε την Ελλάδα ΠΡΟ Μνημονίου. Και έπρεπε να περιμένουμε πάλι μέχρι τότε για να μάθουμε ότι η Ελλάδα ήταν σε ύφεση ΗΔΗ από το 2008.

  *ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Η μία μονάδα μεγαλύτερη ύφεση είναι σαν τα σεισμικά ρίχτερ. Η διαφορά μεταξύ σεισμού 6 και 7 ρίχτερ δεν είναι αριθμητική, αλλά γεωμετρική: η διαφορά ισχύος του σεισμού των 7 ρίχτερ από έναν αντίστοιχο στα 6 ρίχτερ, είναι πολλαπλά μεγαλύτερη από αυτό που υπονοεί η διαφορά της μίας μονάδας.

  *Το ίδιο δεν ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, και για την ύφεση. Ακόμα και το 0,1% διαφορά στο ρυθμό ανάπτυξής μετράει. Μετράει πολύ. Επηρεάζει τα πάντα. Άλλο το -2% ύφεση και τελείως άλλο το -3,2%. Και άλλο να λες ότι μόλις μπήκα σε ύφεση και άλλο να ξέρεις ότι είσαι σε ύφεση ως χώρα από το 2008, παρά την εκτίναξη του ελλείμματος και το 2008 και το 2009.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση από το 2008 δεν τα αμφισβητεί κανένας ψεκασμένος. ΟΛΟΙ, ψεκασμένοι και μη, τα επικαλούνται.

  Και αναρωτιέται κανείς:

  *Πόσο καλύτερα θα είχε πάει το πρόγραμμα, αν η χώρα διέθετε εξαρχής σωστά στατιστικά στοιχεία για την ύφεση και το έλλειμμα; Αν γνωρίζαμε εξαρχής και πλήρως πόσο κακή ήταν η αφετηρία της προσπάθειάς μας;

  *Πόσα περισσότερα επιχειρήματα θα είχε η ελληνική κυβέρνηση στα χέρια της απέναντι στους εταίρους της, αν γνώριζε το πλήρες μέγεθος της ύφεσης, για να παλέψει ακόμη περισσότερο για ηπιότερο ως προς τις περικοπές Μνημόνιο;

  *Πόσο πιο σταθερό στα πόδια του θα ήταν το πρόγραμμα, αν εξαρχής ήταν γνωστό ότι το πρόβλημα της ύφεσης είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ βαθύτερο, ήδη πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προγράμματος, από ό,τι υπολογιζόταν;

  *Πόσο πληρώσαμε, και πληρώνουμε ακόμη, το «μαγείρεμα» των στοιχείων της ύφεσης (όπως και του ελλείμματος) μέχρι το 2009 για να φαίνεται μικρότερη;

  Και ως πότε θα μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός «πολλαπλασιαστής» καταστροφής για τη χώρα; Η κυβέρνηση Καραμανλή;

 10. ΝΒ 22:16 21/04/2016

  ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ????
  ==============================================
  ΑΛΛΑ υπολόγιζαν με τον Γεωργίου και ..άλλα φάνηκαν με τους νέους ?.
  ================================================
  ΤΥΧΑΙΑ????
  ===============
  Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία ,ισχυρίζεται ο κ.Αλέξης.
  —————————————————————-
  Τον πιστεύετε? Εμείς ΟΧΙ ! σύμφωνα με όσα μας έχει υποσχεθεί και διαψεύστηκε

  Διαβάστε τι λέει και πως έγινε το ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ !!!
  ===============================
  Α. Τσίπρας: Πράγματι, τα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν ότι η δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας το 2015 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και ας μην ξεχνάμε ότι το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα. Είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, τραπεζική αργία αλλά και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση, η οποία έπεσε σχεδόν στο σύνολό της στις πλάτες της Ελλάδας. Παρόλα αυτά τι λέει η Eurostat; Ότι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, αντί για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% που ήταν ο στόχος. Δηλαδή ότι υπερκεράσαμε το στόχο του προγράμματος σχεδόν 1%. Και την ίδια στιγμή ας μη ξεχνάμε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν για έλλειμμα 0,76%, δηλαδή υπερκεράσαμε τις προβλέψεις του ταμείου κατά 2,3 δισ. ευρώ και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονιά. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία.

  Τα δάκρυα της απλήρωτης καθαρίστριας μπροστά στις κάμερες!
  =====================================================================
  ΤΥΧΑΙΑ????
  Συγκλονίζει το ξέσπασμα μιας απλήρωτης καθαρίστριας στο Δρομοκαΐτειο, η οποία ζει στα όρια της κατάρρευσης.
  «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ για να ζήσω. Συγγνώμη που κλαίω αλλά μου έχουν ρίξει την αξιοπρέπεια στα πατώματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η 60χρονη καθαρίστρια η οποία εργάζεται επί 17 συναπτά έτη στο Δρομοκαΐτειο.
  Συγκεκριμένα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας με αλυσίδες, θηλιές και κουβάδες πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

 11. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
  ===================================================
  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί καμία διεθνής υποψηφιότητα, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει στα χέρια της από 13-15 βιογραφικά ενδιαφερόμενων και αρχίζει την άλλη εβδομάδα κύκλο συνεντεύξεων προκειμένου να καταλήξει στο πρόσωπο που συγκεντρώνει τα περισσότερα κριτήρια για την κάλυψη της θέσης της πολύπαθης ΕΛΣΤΑΤ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, είχαν υποβληθεί 44 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ των οποίων οι 43 προέρχονταν από την Ελλάδα και η μία από την Αργεντινή.
  Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
  Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε στις 23 Δεκεμβρίου.
  Πρόεδρος της Επιτροπής που κάνει την αξιολόγηση και την εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών, είναι ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και μέλη τους:
  • Πέτρο Δελλαπόρτα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, καθηγητή στατιστικής στο University College of London (UCL).
  • Marie Bohata, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης (University of Economics and Management) της Πράγας.
  • Jean-Michel Charpin, εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Διακυβέρνηση στον τομέα της Στατιστικής (ESGAB).
  • Jil Matheson, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (ESSC).
  Θεωρείται δεδομένο ότι εισήγηση της Επιτροπής θα γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο κ. Τσακαλώτος να αιτιολογήσει την ένσταση του. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη σε περίπτωση που ο Υπουργός Οικονομικών δε συμφωνεί με την εισήγηση της Επιτροπής, μπορεί να διορίσει ως Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τον υποψήφιο που επιλέγει ο ίδιος, μετά από προηγούμενη κοινοποίηση στην Επιτροπή πλήρους αιτιολογίας της επιλογής του, και αφού η Επιτροπή του γνωστοποιήσει την κρίση της σχετικά με την ανταπόκριση του υποψηφίου στα κριτήρια επιλογής. Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η αιτιολογία της τυχόν αποκλίνουσας από την εισήγηση της επιτροπής επιλογής του Υπουργού Οικονομικών και η σχετική επ’ αυτής κρίση της Επιτροπής 8 Εμπειρογνωμόνων δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 12. ΕΛΣΤΑΤ….ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Μετά την κατάθεση αιτήσεως από τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη εις το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δια του κου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στις 17/6/2015,(πατήστε ΕΔΩ), εκδόθηκε το βούλευμα με αριθμό 1149/2015 και με αυτό ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
  Δεν ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνο Μολφέτα και στην Αθανασία Ξενάκη, για την αξιόποινη πράξη της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του.
  Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση του Εισαγγελέως κου Α. Λιόγκα η υπόθεση να μπει στο αρχείο χωρίς την άσκηση ουδεμίας διώξεως. Έτσι εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος.

  http://www.antistasitora.org/images/pdf/simefet.pdf

  • ΕΤΣΙ Η ΤΟΤΕ ΕΛΣΤΑΤ ΜΑΣ ‘’ΟΔΗΓΗΣΕ’’ ΣΤΟ »ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ…!!!
   ==========================================================
   ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ??
   Το πρώτο Μνημόνιο συντάχθηκε με υπολογιζόμενη ύφεση -2% για το 2009 (σελ.47).

   Όσο τα στοιχεία αποκαλύπτονταν, τόσο ανέβαινε η εκτίμηση για την ύφεση του 2009.
   =================================================================
   *Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, η ύφεση του 2009 υπολογιζόταν ήδη στο -1,2% .

   *Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, η ακόμα τότε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αρχίζει και βλέπει τα πράγματα ακόμα πιο σκούρα, μιλώντας για ύφεση -2% το 2009.

   *Πότε μάθαμε τελικά ότι η ύφεση το 2009 έφτασε το εξωφρενικό -3,2% και μάλιστα παρά τα 36,5 δισ έλλειμμα (15,6% του ΑΕΠ) της ίδιας χρονιάς; Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2011 όταν η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ μπόρεσε και αποτύπωσε τελικά το μέγεθος της υφεσιακής βόμβας που έπληξε την Ελλάδα ΠΡΟ Μνημονίου. Και έπρεπε να περιμένουμε πάλι μέχρι τότε για να μάθουμε ότι η Ελλάδα ήταν σε ύφεση ΗΔΗ από το 2008.

   *ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Η μία μονάδα μεγαλύτερη ύφεση είναι σαν τα σεισμικά ρίχτερ. Η διαφορά μεταξύ σεισμού 6 και 7 ρίχτερ δεν είναι αριθμητική, αλλά γεωμετρική: η διαφορά ισχύος του σεισμού των 7 ρίχτερ από έναν αντίστοιχο στα 6 ρίχτερ, είναι πολλαπλά μεγαλύτερη από αυτό που υπονοεί η διαφορά της μίας μονάδας.

   *Το ίδιο δεν ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, και για την ύφεση. Ακόμα και το 0,1% διαφορά στο ρυθμό ανάπτυξής μετράει. Μετράει πολύ. Επηρεάζει τα πάντα. Άλλο το -2% ύφεση και τελείως άλλο το -3,2%. Και άλλο να λες ότι μόλις μπήκα σε ύφεση και άλλο να ξέρεις ότι είσαι σε ύφεση ως χώρα από το 2008, παρά την εκτίναξη του ελλείμματος και το 2008 και το 2009.
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση από το 2008 δεν τα αμφισβητεί κανένας ψεκασμένος. ΟΛΟΙ, ψεκασμένοι και μη, τα επικαλούνται.

   Και αναρωτιέται κανείς:

   *Πόσο καλύτερα θα είχε πάει το πρόγραμμα, αν η χώρα διέθετε εξαρχής σωστά στατιστικά στοιχεία για την ύφεση και το έλλειμμα; Αν γνωρίζαμε εξαρχής και πλήρως πόσο κακή ήταν η αφετηρία της προσπάθειάς μας;

   *Πόσα περισσότερα επιχειρήματα θα είχε η ελληνική κυβέρνηση στα χέρια της απέναντι στους εταίρους της, αν γνώριζε το πλήρες μέγεθος της ύφεσης, για να παλέψει ακόμη περισσότερο για ηπιότερο ως προς τις περικοπές Μνημόνιο;

   *Πόσο πιο σταθερό στα πόδια του θα ήταν το πρόγραμμα, αν εξαρχής ήταν γνωστό ότι το πρόβλημα της ύφεσης είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ βαθύτερο, ήδη πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προγράμματος, από ό,τι υπολογιζόταν;

   *Πόσο πληρώσαμε, και πληρώνουμε ακόμη, το «μαγείρεμα» των στοιχείων της ύφεσης (όπως και του ελλείμματος) μέχρι το 2009 για να φαίνεται μικρότερη;

   Και ως πότε θα μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός «πολλαπλασιαστής» καταστροφής για τη χώρα; Η κυβέρνηση Καραμανλή;

 13. ΝΒ 20:40 21/04/2016

  Αυτός είναι ο Τσίπρας και μπορείτε ελεύθερα να γράψετε τα μπινελίκια σας στο τοίχο μου διακοσμώντας τον.

  ΣΟΚ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ για τον Τσίπρα ο Γλέζος
  4/11/2016

  Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για επτά ημέρες και κινδύνεψε η ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, ήταν περιποιητικοί οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και του συμπαραστάθηκαν οι υπόλοιποι ασθενείς και οι επισκέπτες τους. Όπως συνέβαινε πάντα τον έπαιρναν τηλέφωνο οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, διάφοροι υπουργοί και οι υπουργοί υγείας τον επισκέπτονταν με όλη την διοίκηση του νοσοκομείου. Η μόνη φορά που δεν τον πήρε κανένας από την κυβέρνηση Τσίπρα τηλέφωνο ούτε τον επισκέφτηκε κανένα κυβερνητικό στέλεχος είναι τώρα, όταν μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γεννηματά επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν.
  Ο Τσίπρας αφού έκανε τη δουλειά του ανεβάζοντας τον να μιλήσει στην κεντρική εξέδρα σε κάθε προεκλογική περίοδο, δείχνοντας έτσι ότι τον στηρίζει πολιτικά το σύμβολο του αγώνα και της αντίστασης, τώρα δεν τον έχει ανάγκη και τον αγνόησε.
  Αυτός είναι ο Τσίπρας και μπορείτε ελεύθερα να γράψετε τα μπινελίκια σας στο τοίχο μου διακοσμώντας τον.

 14. Και να είναι έτσι όπως τα λέει ο Τσίπρας δηλ. η χώρα να βρίσκεται σε κατεύθυνση εξόδου από την οικονομική κρίση και την αντιμετόπιση του προσφυγικού προβλήματος , ο ίδιος, η κυβέρνησης του, τό κομμα του που με την βοήθεια των ΑΝΕΛ του Καμμένου μας εχει φυλακίσει σε μιά μίζερη δημαγωγική και μιά άκρως επικίνδυνη διχόνοια .

  Ποιές Κασανδρες θα διαψευσθούν κ. ΤΣΙΠΡΑ,
  οταν από το 2006 σαν κόμμα της «γειτονιάς » καλύπατε τον αναπρώκοφτο » καταλληλότερο » Καραμανλή στα πάρτι της ελλειμμάτων , των ρουσφετιών και σεις ο ίδιος τον συγοντάρατε κάνοντας αντιπολίτευση σην τότε αντιπολίτευση δείπνο τας του τα ερείσματα να χρεώνει και τα τρισέγγονο μας . Γιατί να έχουν περάσει απο τον Οτώβρη του 2009 μεχρι σήμερα τόσα χρόνια και οχι να μην γίνονται οι αλλαγές στο σύστημα , αλλά και όσες έκανε η διακυβέρνηςη του Παπανδρέου μεχρι το 2011 να διακυνδυνεύουν;

  Καλλικράτης , Διαύγεια , καταγραφή των Δ/υπηρεσιών και υπαλλήλων και κατάργησης των μαϊμού Ανώτερων Συμβουλίων , όπου βολεύονταν κομματάρχες για υπηρεσίες τους στο «κόμμα » που δεν ήσαν μονον «τα παιδιά του Πολύδωρα και του Πακυ » αλλά και οι Βαρόνοι της Αίγινας , παίρνοντας δουλειές από το δημόσιο ….ολα αυτά , συν την θέσπιση Αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος με ειδικό εισαγγελέα για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή , η εισφοροαπαλαγή για «τα δικά σας αυτά παιδιά » , γιατί δεν ενισχύθηκαν στην δική σας διακυβέρνηση αλλα τουναντίον πολεμήθηκαν μεχρι να τα αποβάλετε ; όπως αποβάλετε και τα μέτρα εναντίον των αιώνειων φοιτητών τους οποίους κ.Τσίπρα, χρειάζεστε οταν λάχει , να καίνε τον Α.Σ. στο Σύνταγμα και ολοκαύτωμα τα άτομα της ΜΑΡΦΙΝ της οδού Σταδίου !!
  Ποιές είναι οι Κασάνδρες επι τέλους κύριε Τσίπρα ;

  Όσοι σαν τον εαυτόν μου που δεν ανέχονται πρωτοκλασάτοι σας υπουργοί και συνεργατες σας να επιμένουν στα ρουσφέτια ,να φόροδιαφεύγουν ή να ξεχνούν τι πρέπει να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τους.
  Αυτοί που δεν είδαν με τόση ευχαρίστηση τα βολεψήματα μελών της οικογένειαάς σας, ή και ακόμη την» Γιάπικη» συμβολική σας ενέργεια να στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικα σχολεία και παιδικούς σταθμους με αντίτιμο το πόσον που εισπράττει μια τετραμελής ελληνική φτωχή οικογένεια αιτησίως !

  Να δουμε τις δικές σας Κασανδρες που ακόμη δεν συνοδεύουν τις Ερινύες σας ! Σίγουρα να εμφανιστούν και σε σας οπως εμφανίζονται βαθμηδόν για όσους συνειδητούς πολίτες έκαναν το σφάλμα να πιστέψουν τα ψέματά σας και ψήφισαν .

 15. NB 18:53 21/04/2016

  Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων
  *‘’Καβάλησαν’’ το τρένο της άγνοιας, του θράσους και με οδηγό ‘’άγνωστους’’ καθοδηγητές και ‘’αιμοδότες’’ , πίστεψαν πως έγιναν ..άντρες και ..πολιτικοί τα χθεσινά παιδία, που το μόνο που ήξεραν ήταν: Καφέ- Καφενέ- μαμ- και νάνι.
  *Άνοιξαν το στόμα τους και ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν. Προκάλεσαν όλη την Ευρώπη και ειδικά την Γερμανία. Ίσως το γαλλικό ‘’πρακτοριλίκι ’’ έτσι να τους είχε παροτρύνει.
  *Πίστευαν, ότι ο ανόητος ψεύτης και συκοφάντης ακροδεξιός καΜένος εντελώς, θα μπορούσε να κάνει ‘’χρήση’’ του ειδικού Γαλλικού ..προνομίου της εποχής των Σαρκοζίδων.
  *Ο πρόεδρος της ομάδας των σχολικών παραμυθιών καθοδηγούμενος, πίστεψε πως ‘’κοιτώντας’’ στον καθρέφτη και αντιγράφοντας ..κινήσεις θα γινόταν πολιτικός.
  ‘’Μοιάζει’’ του Ανδρέα, έλεγαν κρυφά και μουλωχτά οι ‘’τοιχογλύφτες’’ πρώην κουκουλοφόροι, θέλοντας να ‘’κλέψουν’’ τέχνη και δύναμη πολιτική.
  *Ξεκίνησαν βάζοντας ’’κόκκινες’’ γραμμές σαν τους εχθρούς του Χριστιανισμού, οι άθεοι νομίζοντας ότι το..μπόϊ τους ήταν αρκετό. Δεν ήξεραν όμως ότι ήταν η ..σκιά τους.
  *Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης».
  *»Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού. Σύμφωνα με… τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.
  * «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
  *Σήμερα, με καμένα εντελώς τα πυροτεχνήματα, στέκονται σαν »νάνοι» μπροστά σε αυτούς που μέχρι προ ολίγου, υποτιμούσαν και προκαλούσαν αν και επαιτούσαν στα κρυφά ελεημοσύνη.
  *Βρίζανε ασύστολα αυτούς που θα τους ΔΑΝΕΙΖΑΝ !!! για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία που μας οδήγησε η κλίκα Καραμανλή.
  Σήμερα, αντί να συμμορφωθούν και να ζητήσουν συγγνώμη απο την λαό για την ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ!!! συνεχίζουν να προκαλούν , οι άθλιοι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.