ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή

Τσίπρας: Τα στοιχεία της Eurostat θα διαψεύσουν τους μύθους

Νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία και κατάρριψη του μύθου της ΝΔ περί κατάρρευσης της οικονομίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεξοφλώντας ότι τα στοιχεία της Eurostat θα δικαιώσουν την κυβέρνηση.
tsiprasvouli

«Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη αν αύριο τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι μας αφήσατε άδεια ταμεία;» ρώτησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «θα ζητήστε συγγνώμη ή θα συνεχίσετε να συντηρείτε τον μύθο της καταστροφής;»

Σε μια τέτοια περίπτωση, τόνισε, θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που κατάφερε να υπερβεί τους στόχους.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν το κατώφλι της εξόδου από την κρίση. «Το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα» συμπλήρωσε.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  http://www.primeminister.gov.gr/2012/10/09/9780
  Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
  Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
  (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
  Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.
  Η Γερμανία θέλει να είναι ένας καλός εταίρος και ένας πραγματικός φίλος.
  ΣΧΟΛΙΟ Ν.Βράχου: Η κα Μέργκελ γνώριζε στις 10/10/2012 όλα τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Γιώργου Παπανδρέου.
  Το ερώτημα είναι: ‘’ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ’’ αφού είχε τόσες και τέτοιες επιτυχίες και το τέλος του 2012 θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.