ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μετά τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ

Βάζουν χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Για δεύτερη φορά, δηλαδή, μια αριστερή κυβέρνηση επιλέγει να αντλήσει χρήματα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της. Την ώρα που οι ασθενείς όταν καταφέρουν να μπουν στα νοσοκομεία υποχρεώνονται να αγοράζουν μόνοι τους στην καλύτερη σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι και στη χειρότερη τα φάρμακά τους, και την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι είναι από εκεί που πρέπει να αντλήσει χρήματα για να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ - κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς - την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.