ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Βουλής στη Realnews

Βούτσης: Θα αποτύχει η όποια προσπάθεια να υπονομευτούν οι προτάσεις της κυβέρνησης

Θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια για ενοχοποίηση της χώρας ότι δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες όπως και για να προστεθούν σε αυτές, επιπλέον ζητήματα που θα διαλύσουν περαιτέρω την κοινωνική συνοχή, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real news».
voutsis

«Όλη η κοινωνία πλέον», υπογραμμίζει ο Ν. Βούτσης «γνωρίζει ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μένουν σταθερές σε κρίσιμα ζητήματα (κύριες συντάξεις, φορολογικό, Α΄ κατοικία …) τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποδεκτά».

Σημειώνει ότι θα αποτύχει η όποια προσπάθεια να υπονομευτούν οι προτάσεις της κυβέρνησης ενώ για τις νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η αποδοχή παραμονής του Ταμείου στην πορεία του προγράμματος δεν μπορεί να προοιωνίζεται την ύπαρξη δύο διαφορετικών συμφωνιών. Μιας δήθεν «τυπικής» που έγινε τον Αύγουστο και μιας άλλης ιδιαιτέρως μαζί του, στη βάση άλλων οικονομικών σταθερών και απαιτήσεων για αντικοινωνικά μέτρα.

Αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας συνειδητής προσπάθειας από ορισμένους κύκλους να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ ως μοχλός πίεσης για μια ουσιαστική υπαναχώρηση στα συμφωνηθέντα του Αυγούστου. Και εκτιμά ότι η διαφωνία του, με τους Ευρωπαίους εταίρους για την απομείωση του χρέους, χρησιμοποιείται εντέχνως για την παράταση της διαπραγμάτευσης ώστε να επανέλθει το ασφυκτικό δίλημμα από την έλλειψη ρευστότητας.

Κρίνοντας το ΔΝΤ για τη συγκεκριμένη στάση θεωρεί «εμφανή την προσπάθεια της ηγεσίας του», να μην αναλάβει τις ευθύνες για τα σοβαρά λάθη του στη διαμόρφωση των μέχρι στιγμής προγραμμάτων. Μάλιστα, «πρόκειται για πραγματικότητες που δεν μπορούν πια να συγκαλυφθούν ούτε από πολιτικούς οι οποίοι κατά τα άλλα συμφωνούν με τις απόψεις του Ταμείου» σημειώνει, υποδεικνύοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με ανεύθυνη στάση, ζητά εκλογές με «ανερμάτιστη αντιπολιτευτική ρητορεία» ενώ εκφράζει θέσεις που «προοιωνίζουν μια γρήγορη συμφωνία με τους ακραίους νεοφιλελεύθερους θεσμούς».

Υπογραμμίζει ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα» και δεν κρύβει την πολιτική θλίψη που αισθάνεται όταν ντόπιες πολιτικές ηγεσίας και μέρος των ΜΜΕ, αποδέχονται ως αληθή «όσα λένε εναντίον της χώρας και της κυβέρνησης οι δανειστές και αυτοί που συνέργησαν να οδηγηθεί η κοινωνία μας σε ανθρωπιστική κρίση».

Χαρακτηρίζει «εθελόδουλο ή ακραία νεοφιλελεύθερο» όποιον ενστερνίζεται την άποψη ότι η χώρα χρειαζόταν μνημόνια και δεσμεύσεις για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δηλώνοντας ότι «τίθεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και δημοκρατίας όταν η εφαρμογή συμφωνιών εμπεριέχει μέτρα και περικοπές που βρίσκονται έξω από το πολιτικό πρόγραμμα και τη βούληση της κοινωνίας».

Τέλος για το ζήτημα της διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και ενόψει του συνεδρίου ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι για το πρώτο «δεν μπαίνει θέμα αλλαγής της ταυτότητας» και ότι μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση σε ευρύ πολιτικό φάσμα ή κατά θέμα και μεταρρύθμιση, ενώ για το δεύτερο ότι πρέπει να υπάρχει αντιστοίχιση της κομματικής επιρροής στην κοινωνία ανάλογη με της εκλογικής επιρροής της περιόδου 2012 – 2015.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Alek 2:02 18/04/2016

  Το κακό είναι ότι αυτός και πολλοί άλλοι βρίσκονται στον παράλληλο κόσμο τους και συμπαρασύρουν μαζί τους το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού που στρουθοκαμηλίζει ανεπίτρεπτα πλέον. Η κυβέρνησή του παρέλαβε με βιάση(και σχεδόν με το ζόρι) την χώρα στο τέλος ενός μνημονίου, αυτό το μνημόνιο τελείωσε στα χέρια της και παρόλαυτά συνυπέγραψε ένα τρίτο (μάλλον χειρότερο) μνημόνιο.
  Αυτός λοιπόν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης
  «Χαρακτηρίζει τώρα «εθελόδουλο ή ακραία νεοφιλελεύθερο» όποιον ενστερνίζεται την άποψη ότι η χώρα χρειαζόταν μνημόνια και δεσμεύσεις για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση»
  Δεν καταλαβαίνει ότι μιλάει για τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντάς τον εθελόδουλο και νεοφιλελεύθερο.
  Υπόψη ότι τα προηγούμενα 2 μνημόνια(ιδίως το 1ο) υπογράφηκαν με την δημοσιονομική κατάσταση στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών μετά την μεταπολίτευση.
  Πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ο κύριος Βούτσης!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.