ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την συνάντηση Φώφης - Σταύρου…

Ξεκινά ο διάλογος για την Κεντροαριστερά

Ως μία πρώτη κίνηση στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ερμηνεύθηκε η χθεσινή δίωρη τετ α τετ συνάντηση των επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.
vrosfori

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν τη συγκρότηση μίας 25μελούς επιτροπής, η σύνθεση της οποίας θα προκύψει μετά από προτάσεις των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετέχουν, αλλά και προσώπων προερχόμενων από την κοινωνία. Θα έχει χρονοδιάγραμμα δύο μηνών, και μέσα σε αυτό το διάστημα τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν να διερευνήσουν, συζητώντας αποκλειστικά σε πολιτικό –και όχι οργανωτικό- επίπεδο τις δυνατότητες κοινής πορείας στο εξής.

Στο μεταξύ, καμία κομματική εκκρεμότητα δεν ανατρέπεται. Αντίθετα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες της για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που αναμένεται να γίνει στις 14-15 Μαΐου και το Ποτάμι συνεχίζει επίσης κανονικά τις δραστηριότητές του.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, η όποια συνεργασία εκδηλώνεται σε ορισμένες περιστάσεις σήμερα, θα επιδιωχθεί να ενταθεί σταδιακά, με την Δημοκρατική Παράταξη πάντως, να μην πιέζει προς το παρόν προς αυτή την κατεύθυνση, παρότι έχει προτείνει ως και τη συνένωση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο παρελθόν. Ερωτηθείςσχετικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, απάντησε χαρακτηριστικά χθες ότι «με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ καιτη ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε μαζί τους στη Βουλή. Βεβαίως ανάλογα την πορεία της επιτροπής θα υπάρχουν πράγματα και κοινοί βηματισμοί και μέσα στο κοινοβούλιο».

«Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα», δήλωσε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας τοστίγμα της συζήτησης που μόλις ξεκίνησε. Από τη μεριά της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και πως θα γίνει ό,τιείναι εφικτό εκ μέρους τους προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό,προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούςπολίτες. Έβαλε μάλιστα απέναντί τους «την προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ ναδιαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», όπως είπε.
Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού υπήρξελιγότερο ενθουσιώδης. «Είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιαςεπιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής που δεν θα έχειπλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα προέρχονταιαπό την κοινωνία, μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει έναπλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος»,είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.